Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Παρέμβαση Βασιλειάδη ζητάει o Ολυμπιακός!

Παρέμβαση Βασιλειάδη ζητάει o Ολυμπιακός!

aggelopouloi

Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, προκειμένου να επιστρέψουν στις εγχώριες διοργανώσεις οι τέσσερις διαιτητές της Ευρωλίγκας, Σπύρος Γκόντας, Ηλίας Κορομηλάς, Πέτρος Παπαπέτρου και Γιάννης Φούφης. Παράλληλα, η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ θέλει τον πειθαρχικό έλεγχο της ΕΟΚ και της ΚΕΔ.

“Από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, δικαιώθηκε πλήρως η πάγια θέση της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, καθώς κρίθηκε ως μη νόμιμη η παράλειψη των ΕΟΚ/ΚΕΔ να ορίσουν τους διεθνείς διαιτητές Γκόντα, Παπαπέτρου Φούφη και Κορομηλά στους αγώνες του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ, όπως και τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας”. Την ίδια στιγμή οι ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν πως η ΚΕΔ/ΕΟΚ δεν είναι νόμιμη και οι αποφάσεις της είναι άκυρες, “καθόσον, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2725/1999, δεν είναι όλα τα μέλη αυτής διεθνείς διαιτητές”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Ο Ολυμπιακός τονίζει ακόμα ότι “η μη νόμιμη συμπεριφορά των ΕΟΚ/ΚΕΔ θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα αγωνιστικά και οικονομικά συμφέροντα της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός” και γι’αυτό ζήτησε την άμεση παρέμβαση των κ.κ. Υφυπουργού Αθλητισμού, Αθλητικού Εισαγγελέα και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, αλλά και τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο της μη νόμιμης συμπεριφοράς της ΕΟΚ και των μελών της ΚΕΔ, όπως και τη συμμόρφωσή τους με τις από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τα ματς με Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου από αύριο τα εισιτήρια με Μπερτσελόνα, ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. …