Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Όταν το -16 στην Ιταλία έγινε +38 στο Παλέ… (vid)

Όταν το -16 στην Ιταλία έγινε +38 στο Παλέ… (vid)

a berry

Ήταν από τις σπουδαίες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ… Πριν ακριβώς 24 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 2/2/94 ο “Δικέφαλος” -με τεχνικό τον Σούλη Μαρκόπουλο– κέρδιζε στη Θεσσαλονίκη την Σκαβολίνι με 96-58. Με αυτό το +38 στο Παλέ κάλυψε το -16 της ήττας στην Ιταλία (82-66) και έτσι πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κόρατς, το οποίο τελικά κατέκτησε καθώς μετά την Σκαβολίνι, ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Πανιώνιο (στα ημιτελικά της διοργάνωσης) και νίκησε δύο φορές την Στεφανέλ Τεργέστης στους δύο τελικούς που έγιναν (Θεσσαλονίκη και μετά Ιταλία).

Σε εκείνο το 96-58 κόντρα στην Σκαβολίνι, πρώτοι σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν οι Πρέλεβιτς και Μπέρι με 23 και 22 πόντους αντίστοιχα. Οι δύο τους στο παιχνίδι που είχε πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία (26/1/94) είχαν πετύχει μαζί συνολικά 10 πόντους (έξι πόντους ο Πρέλεβιτς και τέσσερις ο Μπέρι) με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και τελικά να “έρθει” αυτό το -16 (82-66).

Ωστόσο στο δεύτερο ματς με αντίπαλο την Σκαβολίνι ο “Δικέφαλος” “αντέδρασε”, “πάτησε” γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο (45-35 το σκορ στο 20′) και έτσι πήρε μια μεγάλη πρόκριση. Δείτε τον αγώνα που έγινε στη Θεσσαλονίκη…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…