Κεντρική Basket League Άρης “Nα κάνουμε τον Άρη μεγάλο, ένιωθα αδικημένος στον Παναθηναϊκό”

“Nα κάνουμε τον Άρη μεγάλο, ένιωθα αδικημένος στον Παναθηναϊκό”

boxoridis pale

Στο “Υellow Radio” και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή του Χρήστου Ταπούτου μίλησε ο Λευτέρης Μποχωρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στο Λαύριο αλλά και σε άλλα θέματα. Συγκεκριμένα είπε:

Μετά το παιχνίδι με το Λαύριο πως ήταν η ψυχολογία σας;

“Πήραμε μια μεγάλη ανάσα και για την ομάδα και για την ψυχολογία μας και βαθμολογικά ήταν κάτι που το χρειαζόμασταν πολύ, φάνηκε άλλωστε μέσα στο γήπεδο και μετά ήμασταν αρκετά ανακουφισμένοι και χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και για εμάς και για τον κόσμο που έχει δείξει πόσο μας στηρίζει στις δύσκολες στιγμές”.

Πως προετοιμάζεις μια ομάδα στο να παίξει ένα παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο όταν υπάρχει το σερί με τις 9 ήττες;

“Σίγουρα από πριν ήμασταν πολύ πιεσμένοι λόγω των κακών εμφανίσεων που κάναμε, γιατί είχαμε 9 συνεχόμενες ήττες, πιστεύω είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε και μπήκαμε από την αρχή δυνατά και δείξαμε ότι μέσα στο γήπεδο μας δεν θα φύγει κανένας άλλος νικητής εκτός από εμάς”.

Έχουν ενημερωθεί και οι ξένοι παίκτες για την κατάσταση που υπάρχει διοικητικά και αγωνιστικά μέσα στον σύλλογο;

“Είχαμε κάνει μια συζήτηση μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, καθίσαμε και μιλήσαμε για την  κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος και όλοι ξέρουν πλέον και ειδικά οι Έλληνες που είναι αρκετά χρόνια εδώ πέρα, βοηθήσανε  να καταλάβουν και τα ξένα παιδιά, το πρόβλημα που υπάρχει. Πιστεύω όλοι έχουν καταλάβει τι γίνεται και ξέρουν πως έχει η κατάσταση”.

Νιώθεις έτοιμος να ηγηθείς της προσπάθειας που γίνεται στον Άρη εντός και εκτός παρκέ;

“Ναι, νιώθω έτοιμος και ήταν ο κύριος λόγος που ήρθα στην ομάδα και για να βοηθήσω φυσικά αλλά και για να βοηθηθώ και ο ίδιος”.

Όταν ήρθες πως είδες την κατάσταση στην ομάδα γενικά και αγωνιστικά και έξω αγωνιστικά;

“Την περίμενα καλύτερη την κατάσταση, δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα, αλλά παρόλα  αυτά είναι κάτι που δεν με πτοεί και κάθε μέρα πηγαίνω με όρεξη στο γήπεδο, για να βοηθήσω και την ομάδα και τα παιδιά, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας”.

Με ποιους μίλησες εκτός του Παναγιώτη Γιαννάκη, για να γίνει η τελική συμφωνία και να επιστρέψεις στον Άρη;

“Είχα μιλήσει με τον κύριο Μάνο Λάσκαρη, αλλά πιο πολύ μιλούσα με τον Σάββα Καμπερίδη  και είχα και μια επικοινωνία με τον κόουτς Γιαννάκη, για να γίνει η τελική συμφωνία”.

Οι παίκτες και στα αποδυτήρια αλλά και στα ταξίδια κυρίως νιώθετε μόνοι;

“Να πω και μια αλήθεια, εγώ το συμβόλαιο που υπέγραψα με την ομάδα το υπέγραψα με τον Νικητάκη στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο. Η αποστολή ήταν Πάτρα και εκείνη την μέρα ήρθαν Αθήνα γιατί θα φεύγαμε για την Οστάνδη την επόμενη μέρα. Ήταν κάτι πρωτότυπο,  σίγουρα στεναχωριέμαι, αλλά παλεύω να το βλέπω με άλλο μάτι ίσως πιο χιουμοριστικό και χαίρομαι γι’ αυτή την προαγωγή για τον φίλο μου τον Γιάννη Νικητάκη.

Από την πρώτη μέρα που ήρθα, είχα πολλούς που μου μιλούσαν για την επιλογή μου και άκουσα διάφορα σχόλια όπως που πας και άλλα διάφορα, αλλά δεν με επηρέασε από την αρχή, ούτε και ασχολήθηκα, επειδή ήρθα με πολύ όρεξη και διάθεση δεν με ενόχλησε και δεν με ενοχλεί τίποτα”.

Πως βιώνεις την παρουσία του Γιαννάκη στον πάγκο του Άρη;

“Από την πρώτη μέρα που ήταν να έρθει στην ομάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του κόουτς και το τελευταίο τηλεφώνημα που έκανα μαζί του ήταν που με έκανε να πω το ναι και να επιστρέψω, έχω πολύ καλή σχέση με τον κόουτς, δείχνει ότι με εμπιστεύεται πάρα πολύ και νιώθεις την υποχρέωση να του το ανταποδώσεις μέσα στο γήπεδο”.

Τι σου είπε ο διαιτητής για το αντιαθλητικό που σου έδωσε στο κόψιμο του Μούρ;

“Στην αρχή πήγα εγώ και τον ρώτησα αν πιστεύει ότι δεν πήγα για την μπάλα και πήγα για να τον χτυπήσω και μου απάντησε ότι σίγουρα δεν πήγα γι’ αυτό, αλλά λόγω του πεσίματος του φάνηκε  αντιαθλητικό, του είπα το δέχομαι ότι σου φάνηκε έτσι, αλλά πήγαινε και δες την φάση πάλι, ότι εγώ πήγα συγκεκριμένα για την μπάλα, μου είπε εντάξει και το αφήσαμε εκεί”.

Νευριάζεις που δύο κοψίματα αντί να τα πανηγυρίσεις στα χρεώσανε με φάουλ και το δεύτερο στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας;

“Όταν γίνεται κάτι τέτοιο νιώθεις αδικία μέσα σου και παλεύεις να την καταπιείς και να μην διαμαρτυρηθείς και γίνουν χειρότερα τα πράγματα, αλλά μου έχει τύχει και άλλη μια φορά στον αγώνα με την Ζιελόνα Γκόρα είχα ρίξει τάπα στον Ντραγκίσεβιτς και μου το έδωσαν και εκεί φάουλ, φέτος έχει γίνει 3 φορές”.

Πως βλέπεις το μέλλον σου και ατομικά και μέσα από τον Άρη;

“Καταρχήν να πω ότι για εμένα θα είναι το ιδανικότερο σενάριο να ξανά καταφέρει ο Άρης να είναι σε ψηλότερο επίπεδο και να δημιουργήσουμε ακόμα καλύτερα πράγματα  και είναι μια ευχή δική μου να ξανά γίνει ο Άρης μεγάλος και να τον κάνουμε μεγάλο μαζί”.

Ένιωθες αδικημένος στον Παναθηναϊκό;

“Ένιωθα αδικημένος, είναι η αλήθεια, νιώθω πολύ διαφορετικός και με το πως πήγα, έχω πάρει σημαντικές εμπειρίες μέσα από τον Παναθηναϊκό”.

Πιστεύεις ότι παίζει ρόλο το διαβατήριο σου ότι αν ήσουν κάποιος ξένος παίκτης θα είχες περισσότερες ευκαιρίες;

“Δεν έχω μπει ποτέ στην λογική να σκεφτώ κάτι τέτοιο και δεν χρειάζεται να ψάχνουμε δικαιολογίες, αφού το έκρινε ο προπονητής ότι έκανε το καλύτερο για την ομάδα, για εμένα πολύ καλά έκανε και δεν έχω κανένα πρόβλημα και αυτό φάνηκε και με την αποχώρηση μου από την ομάδα, ότι τα είχα πολύ καλά με όλους στον Παναθηναϊκό και τον προπονητή όταν του ζήτησα να αποχωρήσω και να πάω να παίξω, ήταν πρόθυμος να με βοηθήσει και σε οτιδήποτε χρειαζόμουν.

Όταν ένας προπονητής δίνει την ελευθερία για να παίζεις με μεγαλύτερη άνεση και σε βοηθάει γενικώς και τώρα που είμαι  στον Άρη, με βοήθησε ακόμη περισσότερο, να δείξω ποιος πραγματικά είμαι.

Τώρα για τον Παναθηναϊκό δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι οι μεγάλες ομάδες και πρέπει κάθε μέρα που μπαίνεις στο γήπεδο να αποδεικνύεις πράγματα και για μένα δεν χρειάζονται ούτε δικαιολογίες, ούτε τίποτα, ήρθα εδώ πέρα να αποδείξω ότι δεν έχω ξεχάσει το μπάσκετ, ότι έχω την όρεξη να παίξω και να απολαμβάνω τα παιχνίδια”.

Για ότι κλήθηκες ξανά με την Εθνική Ελλάδας και αν είσαι έτοιμος:

“Την Δευτέρα ξεκινάμε, είχα πάει το 2013 στην προετοιμασία, είμαι πολύ χαρούμενος που κλήθηκα ξανά στην Εθνική, νιώθω έτοιμος και θέλω πάρα πολύ να παίξω για το εθνόσημο”.

Συμφωνείς ότι η ομάδα πέρα τα προβλήματα, πρέπει να στοχεύει πάντα ψηλά;

“Με την εικόνα μας στο ματς με το Λαύριο αποδείξαμε ότι εάν παίξουμε σαν ομάδα με τέτοιο πάθος και τέτοια ενέργεια, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και τόσο καιρό αδικούμε και τους εαυτούς μας με την εικόνα μας, από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε επειδή κάναμε μια μεγάλη νίκη, βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ελπίζω να υπάρξει και θετική συνέχεια”.

Αισθάνεσαι στο παρκέ εκτός από τον αντίπαλο ότι είναι έξτρα αντίπαλος και η διαιτησία;

“Ποτέ δεν το αισθάνθηκα αυτό, μπορεί κάποιες φορές να μας έχουν αδικήσει, να γίνει κάτι εναντίον μας, αλλά δεν είχα ποτέ τέτοια αίσθηση και ελπίζω ότι φυσικά δεν γίνεται κάτι επίτηδες”.

Μετά από το επεισόδιο με τον Σπανούλη ένιωσες μεγάλος παίκτης, αφού είδες ότι ασχολήθηκε και εκείνος μαζί σου;

“Από εκείνη την μέρα να σου πω την αλήθεια, δεν σκεφτόμουν πολλά πράγματα, ούτε με ποιους παίζω, ούτε ότι παίζω με τον Ολυμπιακό, μπήκα μέσα μου έφυγαν όλα από το μυαλό και απλά έπαιζα”.

Δείχνεις ότι βελτιώθηκες πάρα την έλλειψη συμμετοχής, σε τι οφείλεται αυτός εκτός από το προσωπικό σου πείσμα σε βοήθησε κάποιος προπονητής;

“Εγώ παρότι είχα λιγοστό χρόνο στα παιχνίδια, πήγαινα κάθε μέρα με πολύ όρεξη στις προπονήσεις και όλο το στάφ της ομάδας ήταν διπλά μου και στους μικρούς και για εξτρά προπόνηση και για βάρη και για ότι χρειαζόμασταν και ήταν όλοι εξαιρετικοί”.

Τι σου είπε ο Γιαννάκης και σε έπεισε να έρθεις στον Άρη;

“Μου ξεκαθάρισε το όλο θέμα στην ομάδα και μου είπε από το τηλέφωνο πόσο με πιστεύει και πόσο θέλει να συνεργαστούμε”.

Για τον Βεζένκοφ;

“Με τον Βεζένκοφ μιλάω κάθε εβδομάδα, παρόλο που δεν είμαστε  πλέον εδώ και χρόνια συμπαίκτες, έχουμε κρατήσει επαφή”.

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη;

“Είναι φοβερό αυτό που έκανε ο κόσμος και παρόλο που η εικόνα μας ήταν πάρα πολύ κακή τον τελευταίο καιρό, ήρθε να μας στηρίξει και σχεδόν σε όλα τα εκτός παιχνίδια είναι κοντά μας να μας εμψυχώνει και να μας στηρίζει. Την προηγούμενη φορά μετά το ματς με την Οστάνδη ήρθαν στα αποδυτήρια για να μας εμψυχώσουν και εχθές η εικόνα στο γήπεδο ήταν φοβερή  και περνάει σε όλα τα παιδιά αυτό και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δίνουμε την ψυχή μας στο γήπεδο και το μόνο που έχουμε να υποσχεθούμε είναι ανάλογες εικόνες και στο μέλλον και θα δίνουμε ότι μπορούμε για να τους βγάζουμε πάντα ασπροπρόσωπους”.

Πώς αντέδρασαν οι ξένοι σε αυτή την κίνηση που έγινε με τα κουπόνια;

“Δεν γνωρίζω τι έχει γίνει, δεν νομίζω ότι αφήνει κανέναν ευσυγκίνητο όλη η προσπάθεια που γίνεται με τα κουπόνια και τη στήριξη του κόσμου”.

Τι θα ήταν αρκετό για να παραμείνεις και του χρόνου στον Άρη;

“Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή, ένα καλύτερο μέλλον για την ομάδα θα το ήθελα και εγώ, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε το καλοκαίρι, να τελειώσει η σεζόν και να γίνει ο απολογισμός της χρονιάς”.

Πως είναι το συναίσθημα να παίζεις στην ομάδα της καρδιάς σου;

“Το συναίσθημα είναι πολύ ωραίο και έπαιξε και αυτό ένα μεγάλο ρόλο στο να ξανά γυρίσω στον Άρη, είναι το δεύτερο σπίτι μου και ήθελα πολύ να έρθω να παίξω και να βοηθήσω και την ομάδα”.

To… παζλ της “κιτρινόμαυρης” πορείας του Μποχωρίδη: Θυμηθείτε το θέμα του ebasket.gr πατώντας εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…