Κεντρική Basket League Άρης “Μακάρι να αναβληθούν οι δίκες…”

“Μακάρι να αναβληθούν οι δίκες…”

christoforidis

Tρεις αιτήσεις για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής “απειλούν” τον Άρη και ο νομικός, Σπύρος Χριστοφορίδης μίλησε για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Συγκεκριμένα είπε στον Arena fm:

Για τον λόγο για τον οποίο εκπροσωπεί ο ίδιος την ΚΑΕ Άρης στα δικαστήρια: “Δεν μου πάει η καρδιά να ερημοδικαστεί η ΚΑΕ Άρης για υποθέσεις που δεν είναι μια τυπική διαφορά άνευ ουσίας ή δικαστήριο στη FIBA, που εκ των πραγμάτων δεν είναι το ίδιο να πας στην Αθήνα και το ίδιο να πας στην Ελβετία για να να πληρώσεις από την τσέπη σου 15.000 ευρώ παράβολο για να κάνεις έφεση στον Μαρμπλ. Δεν βρέθηκε κάποιος άλλος να πάει, ούτε από την Αθήνα ούτε από τη Θεσσαλονίκη, μίλησα με τον Μάνο Λάσκαρη και έχω θέσει εδώ και αρκετό καιρό το θέμα για την εγγυητική επιστολή, που κινδυνεύει να καταπέσει αύριο. Δεν είδα κανέναν πρόθυμο και για αυτό αποφάσισα να κατέβω και να ζητήσω αναβολή αρχικά. Αξίωσα γραπτή εντολή από τον κ. Λάσκαρη για να κατέβω στην Αθήνα και την έλαβα. Μίλησα και με τον Χρήστο Γρόλλιο ως μέλος του 5μελούς και με τον κ. Παπακυριάκη, ο οποίος είναι πιο κοντά στο περιβάλλον Λάσκαρη, όποιους έπρεπε να ενημερώσω τους ενημέρωσα. Μου είπε προσωπικά πως δεν ασχολείται όμως ο κ. Παπακυριάκης”.

Για τις τρεις υποθέσεις που απειλούν την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ Άρης: “Η πιο σημαντική υπόθεση είναι του Κούνουπα γιατί είναι το μεγαλύτερο ποσό, ένα ποσό το οποίο ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ. Είναι ατζέντης παικτών για όσους δεν τον γνωρίζουν. Οι άλλες δυο υποθέσεις είναι των Σκορδίλη και Σίμτσακ. Οι δυο πρώτοι έχουν μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με τον μέχρι πέρσι αθλητή του Άρη και σε κάθε περίπτωση οι υποθέσεις είναι από αναβολή οι οποίες δόθηκαν για δυο δικάσιμους, ενώ η συγκεκριμένη δικάσιμος δόθηκε για μια εβδομάδα. Με δική μου πρωτοβουλία κατέβηκα στην Αθήνα, έβλεπα περνούσαν οι μέρες, κάποιος έπρεπε να πάρει πρωτοβουλία δεν γίνεται να και η δημοκρατία απαιτεί πρωτοβουλίες. Πήρα τους συναδέλφους, δεν υπήρχε διάθεση συνενωτικής ανταλλαγής χωρίς ανταλλάγματα, δηλαδή έναν διακανονισμό, πληρωμή των δικαστικών εξόδων κτλπ. Οπότε δεν προβλέπω να υπάρχει αναβολή, αν υπάρξει θα είναι για αντιδικία και ουσιαστικά επικαλούμενος την διοικητική αναστάτωση που επικρατεί πράγματι στον Άρη.

Μίλησα με τον αδερφό μου και μου είπε να συνεννοηθείτε εσύ, ο Νικολός και ο Παπακυριάκης, μου έστειλε μήνυμα. Η απευθείας επικοινωνία είναι δυσχερής. Ο Θωμάς προθυμοποιείται να βοηθήσει, στο μέτρο του δυνατού να συνομιλήσει με τους αντιδίκους συναδέλφους μήπως βρεθεί λύση και έρθει η συνενωτική αναβολή, αλλά με δεδομένο ότι δεν ασχολείται με το αθλητικό δίκαιο δεν πήρε την πρωτοβουλία να εκπροσωπήσει τον Άρη. Όπως δεν έκανε και παλαιότερα, αλλά εντάξει είναι λογικό. Είναι δικηγόρος της Θεσσαλονίκης δεν είναι εύκολη η μετακίνηση στην Αθήνα για το δικαστήριο στην μια. Κάνει τα απολύτως αυτονόητα, προσπαθεί να βρει τον Μάνο Λάσκαρη και να μιλήσει με τους συναδέλφους. Ποιος θα δεχθεί τον διακανονισμό τον οποίο δεν υπογράφει ο Λάσκαρης;”.

Για τους κίνδυνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση η ΚΑΕ Άρης δεν καταφέρει να πάρει την αναβολή που επιζητεί: “Με δεδομένο ότι το σύνολο των ποσών που ζητούνται αύριο ξεπερνάει του ύψος της εγγυητικής επιστολής μας, δηλαδή περίπου τα 100.000, ο χειρότερος κίνδυνος είναι να καταπέσει η εν’ όλο η εγγυητική μας, τα όποια νομικά επιχειρήματα που έχουμε να μην γίνουν δεκτά, να βγει η απόφαση αυθημερόν, και αυτό είναι κακό σενάριο. Τα μεν λεφτά της εγγυητικής θα πάνε στους πιστωτές αναλογικά, στους τρεις. Και στη συνέχεια θα ταχθεί μια προθεσμία ανάλογα με την κρίση της επιτροπής, για να πληρωθεί η εγγυητική. Αν μια πανστρατιά αρειανών μαζέψει το ποσό για να πληρωθεί η εγγυητική σας το λέω από τώρα, στην επόμενη δικάσιμο θα έχουμε άλλους τρεις αθλητές. Οι αναβολές κατά κανόνα προηγούνται, αν υπάρξει αναβολή θα το ξέρουμε σχετικά νωρίς. Ελπίζω να μη σκάσει ο Άρης στα χέρια μου αύριο. Είναι η ναυαρχίδα του συλλόγου και θα είναι εφιάλτης όπως λέω εδώ και μέρες”.

Για την κατάσταση αυτήν την στιγμή στην διοίκηση της ΚΑΕ Άρης: “Είναι δυνατόν να συνεννοούμαι με τους νομίμους εκπροσώπους της ΚΑΕ και με τον πρώην αντιπρόεδρο με μηνύματα και τηλεφωνήματα της τελευταίας ώρας, είναι αυτός τρόπος διοίκησης μιας Ανώνυμης Εταιρείας; Έχω το ίδιο e-mail από το 1992, αμφισβητείς το e-mail μου;”.

Για την επόμενη ημέρα: “Μακάρι αύριο να πάνε όλα καλά, ο καλός Θεός να βοηθήσει και να αναβληθούν οι δίκες. Ο άνθρωπος που μιλάτε κατηγορήθηκε από το σύνολο σχεδόν του αρειανού κόσμου, για το ότι έχασε την προσωρινή διαταγή από αιτούντες που εκπροσωπούσαν το 12%(Σκόρδας, Ματθαίου) και ναι ισχύει εγώ την έχασα και παρέδωσα τους φακέλους την ίδια μέρα στον κ. Χατζηιωάννου και αποχώρησα, δεν το αρνήθηκα. Ότι και να γίνει αύριο, γιατί να μην πάμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου;”.

Για την υπόθεση Τζένκινς: “Δεν έχω επίσημη ενημέρωση, αν και μίλησα με την διευθύντρια του γραφείου, την Έλσα Παπαδοπούλου. Διάβασα για 320.000 ευρώ. Οι αναβολές κατά κανόνα προηγούνται, αν υπάρξει αναβολή θα το ξέρουμε σχετικά νωρίς. Ελπίζω να μη σκάσει ο Άρης στα χέρια μου αύριο. Είναι η ναυαρχίδα του συλλόγου και θα είναι εφιάλτης όπως λέω εδώ και μέρες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…