Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Κάρφωσε” ξανά τη διαιτησία με τον Παναθηναϊκό ο Σφαιρόπουλος!

“Κάρφωσε” ξανά τη διαιτησία με τον Παναθηναϊκό ο Σφαιρόπουλος!

sfairopoulos

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και έδειξε πως ξεπερνάει σιγά σιγά τις κακές εμφανίσεις των προηγούμενων αγωνιστικών και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του, ενώ σχολίασε με τον δικό του τρόπο την διαιτησία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

“Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, γιατί έπαιξαν με καρδιά. Έδωσαν το μάξιμουμ σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Πάλεψαν για κάθε κατοχή, σε άμυνα κι επίθεση, για κάθε ριμπάουντ και για κάθε νεκρή μπάλα. Αρχίσαμε πολύ καλά τον αγώνα, έχοντας τον Σπανούλη σε ένα δεκάλεπτο που ηγήθηκε εξαιρετικά της ομάδας, όμως όλοι όσοι άρχισαν ήταν πολύ συγκεντρωμένοι. Δεν θέλω να αφήσω κανέναν εκτός κάδρου. Έβαλαν τους κανόνες στον αγώνα, αμυντικά κι επιθετικά. Εμείς είχαμε ένα σπουδαίο πρώτο δεκάλεπτο και ήταν προφανές πως η Φενέρ θα αντιδρούσε. Άρχισαν να πιέζουν, καθυστερήσαμε τις αποφάσεις μας για να αντιμετωπίσουμε το πρες και να επιτεθούμε. Μείωσαν τη διαφορά, αλλά είχαμε και πάλι τον έλεγχο του ρυθμού. Στο δεύτερο μέρος δείξαμε σπουδαία ομαδική προσπάθεια στις δύο πλευρές του παρκέ. Όλοι όσοι έπαιξαν υποστήριξαν το παιχνίδι μας, θυσιάστηκαν, έβαλαν το σώμα τους και έδωσαν τα πάντα για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που και οι δώδεκα παίκτες μου βοήθησαν την ομάδα να κερδίσει. Είχαμε ανάγκη ένα πραγματικά καλό παιχνίδι, όχι μόνο για να πάρουμε τους δύο βαθμούς, αλλά και για να τονωθεί η ψυχολογία μας. Συνεχίζουμε, η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη και απαιτείται από όλους να είναι δυνατοί πνευματικά. Είναι το ίδιο είτε κάνεις μια βαριά ήττα είτε όταν παίρνεις μια μεγάλη νίκη. Πρέπει να παραμένεις ταπεινός, να διαχειριστείς το αποτέλεσμα και να συνεχίσεις τη δουλειά. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο στα επόμενα ματς και με τη φωνή τους να μας σπρώξουν σε νέες νίκες”.

Για την βελτίωση: “Μετά το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα πεισμώσαμε ακόμη πιο πολύ, ήρθαμε ακόμη πιο κοντά-όχι ότι είχαμε πρόβλημα-και αντιδράσαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια Στο ένα ματς μάς άφησαν να παίξουμε, στο άλλο δεν μας άφησαν κι έγινε αυτό που έγινε”.

Για το αν ήταν η κορυφαία φετινή εμφάνιση: “Είχαμε μεγάλη θέληση, μεγάλο πάθος, ακόμη και παιδιά που δεν σκόραραν πολύ έδωσαν και την ψυχή τους. Ήμασταν πολύ αποφασισμένοι και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε στο μάξιμουμ. Το αξίζαμε αυτό το παιχνίδι, γιατί έχουμε χάσει κάποια ματς που δεν τα αξίζαμε. Η ομάδα αντέδρασε και περιμένω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά μας μέχρι το τέλος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…