Κεντρική Basket League Άρης Γιαννάκης: “Ο Άρης είναι πολύ μεγάλος, ας βοηθήσουμε να μεγαλουργήσει”

Γιαννάκης: “Ο Άρης είναι πολύ μεγάλος, ας βοηθήσουμε να μεγαλουργήσει”

a palaimaxoi ari

Σε εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο του Άρη οι παλαίμαχοι παίκτες των “κιτρίνων” έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη. Η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ αναφέρει:

“Το Σωματείο Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΑΡΗ έκοψε σήμερα (09/02) την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε μια όμορφη και ιδιαίτερα ζεστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπάσκετ της ομάδας μας. Το παρών έδωσαν όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Σωματείου, παλιοί παίκτες και παράγοντες του ΑΡΗ, ο Σάββας Λόρτος εκ μέρους της Ε.Ο.Κ. και ο Γιάννης Τσουμής που εκπροσώπησε την Ε.ΚΑ.Σ.Θ., αντίπαλοι και φίλοι της ομάδας. Επίσης, υπήρξε παρουσία από τον καλλιτεχνικό χώρο, με τον δημοφιλή ηθοποιό Άκη Σακελλαρίου, γνωστό για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά του. Τα δυο φλουριά έπεσαν στον Ερασιτέχνη ΑΡΗ, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Γιάννη Ψηφίδη και στον Έφορο της πρωταθλήτριας ομάδας της σεζόν 1978-1979, Γιώργο Λαγό”.

aris papageorgiou

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του Άρη, Χάρης Παπαγεωργίου ανέφερε για την σημερινή (9/2) εκδήλωση: “Η συγκυρία είναι δυσμενής, όμως οφείλαμε να κόψουμε την πίτα μας. Βρεθήκαμε όλοι οι παλιοί, ανταλλάξαμε πολλές απόψεις και εκείνο που έχει βγει σαν μήνυμα, είναι ότι παραμένουμε σταθερά στο πλευρό της μάχιμης ομάδας του Άρη. Με κάθε τρόπο να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά, στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει, να εκπροσωπήσουν το μεγάλο όνομα του Άρη στους αγωνιστικούς χώρους. Είχα τη χαρά να συνομιλήσω με μεγάλους αθλητές του παρελθόντος, από τη μεταπολεμική εποχή, μέχρι και προσφάτως αποστρατευθέντες”.

Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Λυπηρίδης δήλωσε: “Η ομάδα περνάει μία δύσκολη φάση, όμως ο Άρη με τη δυναμική και τον κόσμου που έχει, θα ξαναβρεί το δρόμο του'”.

aris lipiridis

Ο Γενικός Γραμματέας, Διονύσης Ανανιάδης, επισήμανε: “Σκοπός του Σωματείου μας είναι να ανανεώσουμε την ιστορία του Άρη και να μην την αφήσουμε να ξεχαστεί, να προσελκύσουμε τα νέα τα παιδιά κοντά μας και αυτή η ιστορία να διασωθεί. Ο Άρης έχει την τύχη να έχει ένα εξαιρετικό Μουσείο Μπάσκετ, το οποίο και φιλοξενεί τη σημερινή εκδήλωση. Θα βρεθούμε με παλιούς συμπαίκτες, με ανθρώπους που προηγήθηκαν από εμάς και με ανθρώπους που ήρθαν μετά από εμάς. Είμαστε συγκινημένοι και χαρούμενοι για τη σημερινή εκδήλωση”.

Ο Πέτρος Ράσογλου, ταμίας του Σωματείου και Πρόεδρος του Μουσείου Μπάσκετ του Άρη, τόνισε: “Αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση του νέου συμβουλίου του Σωματείου των Παλαιμάχων. Τυχαίνει να λαμβάνει χώρα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον ΑΡΗ, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Αυτή η εκδήλωση μπορεί να δώσει ένα μήνυμα συσπείρωσης στον κόσμο και στους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν, πως ο Άρης είναι δυνατός, ενωμένος και οι παλαίμαχοι θα βοηθήσουν όσο μπορούν τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την ομάδα. Χαίρομαι που η εκδήλωση γίνεται στο Μουσείο Μπάσκετ του Άρη γιατί πρώτιστα ανήκει στους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές. Είναι η ζωή, ο ιδρώτας, τα τρόπαιά τους”.

aris pita

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη και πλέον μέλος του Σωματείου Παλαιμάχων, Χρήστος Ταπούτος, είπε: “Είναι πολύ μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ανάμεσα σε θρύλους αυτής της ομάδας. Η σημερινή εκδήλωση επισκιάζεται από αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ομάδα. Όλοι αγωνιούμε, προσπαθούμε να βρούμε το τι θα γίνει, είναι άδικο αυτή η ομάδα να βασανίζεται, μία ομάδα που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων”.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης σχολίασε: “Μόνο με συνεργασίες μπορείς να κάνεις κάτι ξεχωριστό. Με αυτόν τον τρόπο ο Άρης έγραψε την πολύ μεγάλη ιστορία του και θα συνεχίσει να το κάνει. Τους ευχαριστούμε πολύ, γιατί αυτοί ήταν κινητήριος μοχλός για να δημιουργηθεί όλη αυτή η ιστορία και ο χώρος, ο οποίος θυμίζει αθλητισμό και πολιτισμό. Αξίζει τον κόπο να τον επισκεφθούμε και να γίνονται τέτοιες ωραίες συναθροίσεις, για να γνωρίζουμε το παρελθόν μας. Εύχομαι ο Άρης να συνεχίσει να δίνει αυτά που έχω δώσει μέχρι τώρα. Είναι πολύ μεγάλος ο σύλλογος. Ας αφήσουμε τις διαφορές που ίσως έχουμε στον τρόπο σκέψης και να βοηθήσουμε αυτόν τον σύλλογο να μεγαλουργήσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…