Κεντρική Basket League Άρης “Εθελοτυφλούν μπροστά στην συνεργασία οι άνθρωποι του Άρη…”

“Εθελοτυφλούν μπροστά στην συνεργασία οι άνθρωποι του Άρη…”

giannakis coach

Ο Άρης έχει αποκλειστεί από την συνέχεια του Champions League, ωστόσο έχει ελπίδες να παίξει στο FIBA Europe Cup αν τερματίσει στην πρώτη εξάδα του ομίλου (θέλει νίκη κόντρα στην Οστάνδη με μίνιμουμ τρεις πόντους και “διπλό” της Αβελίνο απέναντι στην Βόννη). Για το ματς με τους Βέλγους αλλά και όσα γίνονται στο διοικητικό κομμάτι, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: “Πάντα ένα ματς στην Ευρώπη έχει ενδιαφέρον. Θέλουμε να είμαστε καλοί κοντά στο καλάθι. Εχει έμπειρους παίκτες η Οστάνδη. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα από το ματς με την Αβελίνο. Ελπίζω να έρθει ο κόσμος για να παίξουμε ένα καλό ματς και να κερδίσουμε”.

Για την προοπτική να παίξει ο Άρης στο  FIBA Europe Cup: “Είναι δύσκολο να συνεχίσει η ομάδα γιατί έχουμε λίγα παιδιά. Το βασικό είναι πως πρέπει να βελτιωνόμαστε. Αν χρειαστεί, θα παίξουμε και σε αυτή την διοργάνωση. Η ομάδα μπορεί να έχει χάσει κάποια ματς, αλλά σε κάποια παιχνίδια δείχνουμε βελτίωση. Τα παιδιά θέλουν πολύ να επανέλθουμε στις νίκες και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε”.

Για τα όσα γίνονται διοικητικά: “Μάχομαι και πιστεύω στην εξέλιξη που κάνει μια ομάδα. Θα εξελιχθούμε, είναι δεδομένο. Βλέπω μια ζύμωση να έρθουν κοντά οι διαφορετικές απόψεις. Είναι καλό αυτό, ήταν ζήτημα να συνεργαστούμε. Ελπίζω αυτή η κίνηση των φίλων του Άρη να συμπαρασταθούν στα παιδιά που ξεκίνησε από την Αθήνα και γίνεται και σήμερα εδώ, όπως και επίσης η προσπάθεια των ανθρώπων, να καταλάβουν ότι οι διαφορές δεν δημιουργούν πρόοδο. Αυτό το κάνουν οι συνεργασίες. Οι άνθρωποι του Άρη εθελοτυφλούν μπροστά στην συνεργασία. Πρέπει να καταλάβουν πως έχουμε μεγάλη δύναμη όταν συνεργαζόμαστε”.

“Θέλουμε την νίκη για ψυχολογικούς λόγους”

O νεαρός, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είπε για τον αγώνα με την Οστάνδη: “Είναι το τελευταίο ματς αλλά πάμε για την νίκη. Θέλουμε την νίκη για να βοηθήσει για την συνέχεια. Εχουμε μετά το παιχνίδι με το Λαύριο το οποίο είναι τελικός για εμάς. Θέλουμε το ματς αύριο για ψυχολογικούς λόγους. Πρέπει να νικήσουμε αύριο”.

Για την παρουσία του στον Άρη: “Δεν έχω χρόνο συμμετοχής. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ. Είναι δύσκολο για μένα και όταν βλέπεις τους συμπαίκτες του να είναι με κάτω το κεφάλι, είναι δύσκολο. Είναι τιμή για μένα που είμαι εδώ, φέτος είναι δύσκολη χρονιά. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό ματς εαυτό. Οσα γίνονται στην ομάδα μας επηρεάζουν αλλά είμαστε επαγγελματίες και κάνουμε την δουλειά μας. Και εγώ αλλά και ο αδελφός μου στον Παναθηναϊκό, φέτος έχουμε πάρει εμπειρίες από τις προπονήσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…