Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σφαιρόπουλος: “Επικίνδυνη αντίπαλος η Μπασκόνια, δεν έχουμε την πίεση του αποτελέσματος”

Σφαιρόπουλος: “Επικίνδυνη αντίπαλος η Μπασκόνια, δεν έχουμε την πίεση του αποτελέσματος”

sfairopoulos olympiakos

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για τη Βιτόρια, όπου αύριο (12/1) θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια, για την 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Λίγο πριν την επιβίβαση της ομάδας στο αεροπλάνο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το δύσκολο παιχνίδι με τους Βάσκους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με την Μπασκόνια: “Είναι πολύ επικίνδυνη αντίπαλος, παίζει αρκετά καλά. Έχει χάσει τα δύο τελευταία ματς, αλλά τα έχασε στο τέλος. Παλεύει όλα τα ματς. Είτε χάσει, είτε κερδίσει οι διαφορές είναι μικρές. Έχει γρήγορο ρυθμό στην έδρα της, χρειάζεται ιδιαίτερη συγκέντρωση. Έχουν επιστρέψει τραυματίες, δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά θα βοηθήσουν. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην δεχτούμε εύκολα καλάθια. Να τους εγκλωβίσουμε στο δικό μας τρόπο παιχνιδιού, και να έχουμε συγκέντρωση και υπομονή στις επιθέσεις. Έχουμε επισημάνει τα σημεία που μπορούμε να τους χτυπήσουμε, χρειάζεται καθαρό μυαλό ώστε να εκτελέσουμε το πλάνο μας”.

Για το αν ρίχνει το βάρος στην άμυνα ή την επίθεση: “Χρειάζεται συνδυασμός άμυνας και επίθεσης, σε κάθε παιχνίδι. Για να πας καλά πρέπει να έχεις καλή άμυνα, αλλά υπάρχουν και ματς που κερδίζονται στην επίθεση. Ο τρόπος παιχνιδιού είναι να διασπάσεις την επίθεση του αντιπάλου και να βγεις σε ανοιχτό γήπεδο για να βάλεις εύκολους πόντους. Να διαβάσεις τις αδυναμίες του αντιπάλου για να καταφέρεις να εκτελέσεις. Αν δεν παίξεις καλά στην επίθεση δεν έχεις τύχη. Δουλεύουμε και τις δύο πλευρές του γηπέδου το ίδιο, με την ίδια ισχύ. Το σημαντικό είναι να σταματήσουμε τους παίκτες αιχμής των αντιπάλων για να κάνουμε πιο εύκολο το έργο μας”.

Για τα προβλήματα που προκύπτουν από τα συχνά προβλήματα τραυματισμών: “Είναι δύσκολο να βρεις χημεία όταν παίζεις με ένα σύνολο παικτών και πρέπει να λείψουν δύο, ή να μπουν δύο μετά από αποχή. Πρέπει να κερδίσεις και ταυτόχρονα πρέπει να μπουν αυτοί οι παίκτες σε ρυθμό. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Όλοι οι παίκτες πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αν αυτό για κάποιους σημαίνει πως θα δώσουν το 70%, θα πρέπει να το ανεβάσει ματς με ματς για να δώσει το 100% στην ομάδα. Το να λειτουργούμε ως σύνολό είναι το πιο σημαντικό, έως ότου ανακτήσουν όλοι το ρυθμό τους και να έχουμε ομοιογένεια”.

Για την κρισιμότητα του αγώνα: “Όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα. Βέβαια, αν χάσουμε δεν χανόμαστε, όπως και αυτοί το ίδιο. Όλοι μπορούν να κερδίσουν τα πάντα, δεν υπάρχει ομάδα ακόμα να μένει εκτός. Ακόμα και ο τελευταίος μπορεί να μπει στην 8άδα. Όλα τα ματς είναι κρίσιμα και όσο προχωράμε θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε την πίεση του αποτελέσματος, αλλά πάμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …