Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Πρεσβευτής του αθλήματος το All Star Game”

“Πρεσβευτής του αθλήματος το All Star Game”

Το All star Game επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια και ο Τάκης Πετρόπουλος, ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων, μίλησε για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου διημέρου στην πόλη τους, ενώ πρόσθεσε πως η παρουσία του κόσμου θα παίξει τον δικό του ρόλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Αρχικά υποστήριξε: “Στην κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας αυτό που προέχει είναι να αναπτυχθεί η κοινωνική αλληλεγγύη και αυτό το προτάσσουν οι διοργανωτές του All Star Game ‘18”.

– Ως άνθρωπος του μπάσκετ πως σχολιάζετε την επιστροφή του θεσμού του All Star Game στον προγραμματισμό των εγχώριων διοργανώσεων μετά από τέσσερα χρόνια διακοπής;  

 “Αναμφίβολα είναι μία θετική εξέλιξη. Το All Star Game είναι μία λαμπερή γιορτή που λειτουργεί σαν πρεσβευτής του αθλήματος. Προσωπικά το αντιλαμβάνομαι σαν μια λάμψη. Θα το παρομοίαζα με την ανακωχή στον “πόλεμο”. Η αποφόρτιση του κλίματος από την ένταση της νίκης απελευθερώνει τους παίκτες και αναδεικνύει στο έπακρο τη μεγάλη κιναισθητική αξία του αθλήματος προσελκύοντας νέους φίλους”.

– Η πόλη της Πάτρας έχει φιλοξενήσει τέσσερις διοργανώσεις στο παρελθόν. Τι σημαίνει για την Πάτρα η φιλοξενία του All Star Game ‘18; 

“Το Πατραϊκό μπάσκετ βρίσκεται σε μία φάση αναζήτησης μιας νέας ταυτότητας του. Ένας ιστορικός κύκλος έκλεισε για να ανοίξει ένας άλλος, ο οποίος δυστυχώς μας βρήκε σαν πόλη απροετοίμαστους. Διαφαίνονται κάποια πράγματα με βάση τα οποία μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον.

Δεν είναι της στιγμής βέβαια να το αναλύσω αυτό, αλλά θέλω να πω ότι το Πατραϊκό μπάσκετ σε αυτή τη φάση χρήζει μιας ανατροφοδότησης, την οποία η φιλοξενία ενός All Star Game τη διευκολύνει. Γι αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή της πόλης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΕΣΑΚΕ, του ΠΣΑΚ και του ΣΕΠΚ, ώστε να συμβάλλει ο Δήμος με τις δικές του δυνάμεις αφ’ ενός στην καλύτερη δυνατή οργάνωση του γεγονότος και αφ’ ετέρου να συνδεθεί με την τοπική κοινωνία, με την κουλτούρα της και τον πολιτισμό της αλλά και με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για να γίνει κατανοητή η βαρύτητα την οποία προσδίδει η Δημοτική Αρχή στο γεγονός σας επισημαίνω ότι ασχολείται προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, συμμετέχοντας σε όλες τις συναντήσεις και συντονίζοντας όλες τις ενέργειες που γίνονται από την πλευρά μας”.

– Ποιά θεωρείται ότι είναι τα μήνυματα που δίνει στο φίλαθλο κοινό και στην κοινωνία γενικότερα η διοργάνωση του All Star Game; 

“Ένα All Star Game συμπυκνώνει τη μεγάλη αθλητική αξία και την πολύ υψηλή αισθητική του μπάσκετ και με αυτή την έννοια πρωτογενώς υπηρετεί το «ευ ζείν» που είναι και σκοπός του αθλητισμού και του πολιτισμού γενικότερα. Ο αθλητισμός όμως και ο πολιτισμός δεν είναι μόνο μία απόλαυση των αισθήσεων μας. Εμπεριέχουν ιδέες και ηθικές αξίες, που στοχεύουν να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, να μας κάνουν συνανθρώπους. Στην κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας αυτό που προέχει είναι να αναπτυχθεί η κοινωνική αλληλεγγύη και αυτό το προτάσσουν οι διοργανωτές”.

– Ποιό είναι το δικό σας μήνυμα προς τους φιλάθλους της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας; 

“Να γεμίσουν το “Τόφαλος” και να απολαύσουν το θέαμα”!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Γεμάτη ντέρμπι η 12η αγωνιστική! Το πρόγραμμα του διημέρου

Καθοριστική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος είναι η 12η αγωνιστική, η οποία περιλαμβάνει…