Κεντρική Basket League Άρης Πετράτος: “Έτσι έχει το θέμα με την οφειλή στον Σκορδίλη…”

Πετράτος: “Έτσι έχει το θέμα με την οφειλή στον Σκορδίλη…”

skordilis aris

O Γάιος Σκορδίλης διεκδικεί χρήματα από την ΚΑΕ Άρης και λόγω του ότι δεν τηρήθηκε η δόση του καλοκαιριού, προσέφυγε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η πλευρά των “κιτρίνων” για το συγκεκριμένο θέμα πήρε αναβολή για τις 8 Φλεβάρη και ο νομικός του παίκτη, Νίκος Πετράτος δήλωσε στον “Arena fm”:

Για τις απαιτήσεις του Σκορδίλη: “Ο Γαίος είναι παλιά υπόθεση. Είχε μειώσει τις απαιτήσεις, έγινε διακανονισμός την περίοδο 2016 μέσω εκχώρησης, η οποία, όμως, τελικά δεν έγινε. Ο Άρης στη συνέχεια είχε μια προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου του 2017, προκειμένου ο παίκτης να εισπράξει ένα ποσό 16.000 ευρώ. Όταν κάναμε το καλοκαίρι τις διαπραγματεύσεις για τους άλλους παίκτες του άρθρου 99, μου είπαν ότι δεν μπορούν να βάλουν στην εκχώρηση ούτε τον Σκορδίλη, ούτε τον Σίμτσακ. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την FIBA προκειμένου ο παίκτης να πληρωθεί μετά από επτά χρόνια”.

Για το ποσό που εκκρεμεί: “Το ποσό αυτή την στιγμή είναι 34.250 ευρώ, καθώς ο Άρης δεν τήρησε τη συμφωνία. Οι 14.000 ευρώ είναι οι τόκοι”.

Για τις αυξημένες πιθανότητες να επιστρέψει στη διοίκηση ο Αρβανίτης: “Ναι διαβάζω και για τις δυο τάσεις που υπάρχουν. Είχα και επικοινωνία με κάποιους ανθρώπους για να ενημερωθώ πάνω στη δουλειά μου. Καλώς ή κακώς όμως τον τελευταίο λόγο τον έχει η ιδιοκτησία, η οποία άλλα λέει την μια μέρα και άλλα λέει την άλλη. Για τον κ. Αρβανίτη και την ομάδα του είχα την καλύτερη άποψη. Τον εκτιμώ, μπορώ να πω ότι είμαστε κάτι παραπάνω από γνωστοί. Για μένα το λάθος της διοίκησης του κ. Αρβανίτη, από τη πρώτη στιγμή, ήταν ότι δεν ακολούθησε τον δρόμο του ΠΑΟΚ. Ο Πρέλεβιτς έβαλε τον εαυτό του ασπίδα, μπροστά στις απαιτήσεις των οπαδών. Ο Άρης δεν το έκανε αυτό. Δεν μπορεί και να πληρώνεις χρέη και να πρωταγωνιστείς. Θα πρέπει η ομάδα να γίνει υπομονή δύο- τρία χρόνια μέχρι να ξεπληρώσει τα χρέη της και μετά να τραβήξει ξανά προς την δόξα. Η διοίκηση του κ. Αρβανίτη υπέκυψε στις απαιτήσεις του κόσμου ή των παραγόντων και έκανε μπάτζετ μεγαλύτερο από όσο μπορούσε να αντέξει”.

Για την έλευση του Λάσκαρη: “Αυτό είναι ευθύνη της ΕΕΑ , να γίνεται σωστός έλεγχος. Αυτή η διοίκηση δεν έκλεβε από τον Άρη. Το κατά πόσο πρέπει , βέβαια, κάθε ομάδα να στηρίζεται σε “επενδυτές” το αφήνω στην κρίση του κόσμου”.

Για το αν είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον Άρη: “Δεν έχω αμειφθεί ακόμα για την υπόθεση του άρθρου 99. Ο Άρης είναι το μεγαλύτερο μπασκετικό μέγεθος στη χώρα, όμως δεν μπορούμε να ασχολούμαστε κάθε μέρα με αυτό το θέμα; Πόσους διακανονισμούς ακόμα να κάνουμε;”.

Να σημειωθεί πως πέραν του θέματος του Σκορδίλη, η εγγυητική της ΚΑΕ πλέον “μπαίνει” σε κίνδυνο και λόγω των θεμάτων των Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…