Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ O Γκος έγινε… boss επιθετικά

O Γκος έγινε… boss επιθετικά

xrisikopoulos goss

Σε τρεις μήνες και πιο συγκεκριμένα στις 7/4/18 θα έχει “κλείσει” τα 35 του χρόνια. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Φιλ Γκος όχι μόνο δεν δείχνει έναν παίκτη που… δεν μπορεί λόγω της ηλικίας του, αλλά απεναντίας “βγάζει” αρκετή αγωνιστική ποιότητα και αυτό έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό την Κυριακή. Πέτυχε 24 πόντους και έδωσε πολλές βοήθειες στον “Δικέφαλο” όντας ο πρώτος σκόρερ του. Μάλιστα όσον αφορά το διάστημα της παρουσίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα, στα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει ως τώρα, ο Αμερικανός είναι το “αφεντικό” των “ασπρόμαυρων” στο σκοράρισμα.

Έχει 18,2 πόντους μέσο όρο ενώ τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος στον “Δικέφαλο” τον έχει ο Λάκι Τζόουνς με 11 πόντους. Ο Γκος σε όλα τα παιχνίδια έχει διψήφιο αριθμό πόντων και αν μη τι άλλο φανερώνει πως έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να προσφέρει στον ΠΑΟΚ. Να σημειωθεί πως ο Αμερικανός έχει προλάβει να γίνει ο τρίτος σκόρερ του “Δικεφάλου” στη Basket League όσον αφορά το σύνολο των πόντων… Σε πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα έχει 91 πόντους, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης σε 11 ματς έχει συνολικά 92 πόντους και ο Τζόουνς σε 11 αγώνες έχει συνολικά 121 πόντους.

Δεν απέχει, δηλαδή, πάρα πολύ ο Γκος από τον Τζόουνς αν σκεφτούμε πως έχει αγωνιστεί σε έξι λιγότερους αγώνες. Για τον 34χρονο Αμερικανό στον ΠΑΟΚ έχουν διαμορφώσει πολύ καλή γνώμη, η προοπτική να του γίνει κρούση για παραμονή και την νέα σεζόν δεν είναι απίθανη αλλά ακόμη είναι νωρίς για του χρόνου και θα πρέπει ο Γκος να δείξει διάρκεια στην απόδοσή του καθώς στη… μέση υπάρχει και ο παράγοντας ηλικία.

Αναλυτικά οι επιδόσεις του Γκος στο πρωτάθλημα:

Απέναντι στον Κολοσσό: 12 πόντους

Απέναντι στον Κόροιβο: 25 πόντους

Απέναντι στην ΑΕΚ: 18 πόντους

Απέναντι στο Λαύριο: 12 πόντους

Απέναντι στον Ολυμπιακό: 24 πόντους

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…