Κεντρική Basket League Άρης “Να χτίσουμε ένα καλό σερί”

“Να χτίσουμε ένα καλό σερί”

kamperidis

Ο Άρης αντιμετωπίζει αύριο (14/01, 15:30, ΕΡΤ1) εκτός έδρας το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο assistant coach του Παναγιώτη Γιαννάκη, Σάββας Καμπερίδης αναφέρθηκε στην αυριανή αναμέτρηση:

“Καθοριστικό στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα. Είναι μια ομάδα, που βασίζεται στους δυο Αμερικανούς guard, στον Armstead και τον Moody, οι οποίοι παρότι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, είναι εξίσου επικίνδυνοι, καθώς μπορούν τόσο να δημιουργήσουν τα δικά τους σουτ, όσο και να προκαλέσουν ρήγματα και να δώσουν ευκαιρίες στους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Το πρώτο σημείο του παιχνιδιού που θα πρέπει να ελέγξουμε, είναι το αμυντικό transition. Αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να είμαστε σωστοί και πειθαρχημένοι στο πως θα εκτελέσουμε στην επίθεση. Να κάνουμε καλές επιλογές, να μην δώσουμε εύκολο αμυντικό ριμπάουντ, να μην υποπέσουμε σε επιπόλαια λάθη, που θα τους δώσουν την ευκαιρία να πετύχουν εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, όπου είναι πάρα πολύ αποτελεσματικοί.

Καθοριστική θα είναι επίσης η άμυνα ένας εναντίον ενός, αφού πολλές φορές οι δυο παίκτες που προανέφερα, επιτίθενται έξω απο το σύστημα της ομάδας. Η μπάλα καταλήγει στα χέρια τους, όταν κάτι ‘χαλάει’ και επιτίθενται ένας εναντίον ενός.

Το τρίτο σημείο αναφοράς του αντιπάλου είναι ο Γιαννόπουλος, ο οποίος είναι ο κύριος εκφραστής όλων των off screen παιχνιδιών, που έχουν. Πρέπει να είμαστε μαζί του και να μην του δώσουμε χώρο να εκτελέσει, αφενός γιατί είναι πολύ αποτελεσματικός, αφετέρου γιατί πολλές φορές πετυχαίνει καλάθια ψυχολογίας, που αλλάζουν το momentum του αγώνα και βάζουν την κερκίδα στην εξίσωση.

Η ατομική ετοιμότητα και η συγκέντρωση στο ομαδικό πλάνο θα είναι τα δυο στοιχεία που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τον νικητή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας μετά τα δυο συνεχόμενα νικηφόρα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, να πετύχουμε μια ακόμη νίκη και με δεδομένο ότι έπονται δυο συνεχείς εντός έδρας αναμετρήσεις. να μπορέσουμε να ‘χτίσουμε’ ένα καλό σερί, που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση και να έρθουμε πιο κοντά εκεί που πιστεύουμε ότι μας αξίζει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…