Κεντρική Basket League Άρης “Η αξιοποίηση του Γκάλη και οι πρώτες κινήσεις με νέα διοίκηση…”

“Η αξιοποίηση του Γκάλη και οι πρώτες κινήσεις με νέα διοίκηση…”

Lefteris Arvanitis Aris

Για το πλάνο που ανέλυσε στον Νίκο Λάσκαρη, για το “κεφάλαιο” Νίκος Γκάλης αλλά και για την… διαφωνία που είχε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ στο ραντεβού της Τρίτης, μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης ο οποίος ανέλυσε τις σκέψεις για την επόμενη μέρα του Άρη, εφόσον αυτός τελικά “μπει” μπροστά σχετικά το διοικητικό κομμάτι των “κιτρίνων”. Συγκεκριμένα είπε στον “Αrena fm”:

Για την εμπλοκή του με τα διοικητικά του Άρη: “Δεν είναι θέμα κουράγιου. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για την χώρα στο θέμα της οικονομίας τώρα σε σχέση με το 2012. Είμαι εξαναγκασμένος να κάνω μία προσπάθεια για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει”

Για τους λόγους που έχει πρόθεση να εμπλακεί ξανά στην ΚΑΕ: Ο πρώτος είναι ότι το 2012 παλέψαμε πάρα πολύ, όχι μόνο εγώ, αλλά όλος ο λαός του Άρη και βοηθήσαμε την ομάδα να σωθεί από το χείλους του γκρεμού. Είχαμε κοντά στα 6. εκ ευρώ χρέη, έξι ban από την FIBA και χρέη που έτρεχαν εκείνη την χρονιά Όλοι μαζί τότε, καταφέραμε να σώσουμε την ομάδα με εμένα μπροστάρη. Το 2015 η ομάδα ήταν ζορισμένη, αλλά σε καλύτερη κατάσταση. Πρέπει ξανά τώρα να σώσουμε την ομάδα. Έχω ευθύνη προσωπική για τα χρέη, και πρέπει να βρω λύση. Και ο τρίτος λόγος είναι η αγάπη μου για την ομάδα. Ο Άρης πρέπει να πρωταγωνιστεί και να κάνει όσα ξέρουμε ότι μπορεί να κάνει το τμήμα μπάσκετ του Άρη που είναι η ναυαρχίδα του συλλόγου με τους τίτλους που έχει κατακτήσει”.

Για τους λόγους που παραιτήθηκε από την προεδρία: “Είχαμε διαφωνίες το καλοκαίρι, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο, σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση των εσόδων της ομάδας. Είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε το μπάτζετ μας από τα έσοδα της ομάδας μας. Είχαμε έλλειμμα, το ανέφερε πολλές φορές, δεν εισακούστηκα και θέλησα να παραιτηθώ, γιατί δεν ήθελα να νομιμοποιώ με την παρουσία μου επιζήμιες πρακτικές για τον σύλλογο. Ο κυριότερος λόγος παραίτησής μου ήταν ο οικονομικός, επειδή έβλεπα τα χρέη να συσσωρεύονται”.

Για το αν περίμενε να φτάσει ο Άρης σε αυτό το σημείο: “Φυσικά και δεν περίμενα να φτάσουμε εδώ που φτάσουμε, όταν τον Μάιο του 2015 που εμφανίστηκε ο κ. Λάσκαρης και κάναμε τον έλεγχο της οικονομικής του επιφάνειας που ήταν πολύ καλή, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει ο ίδιος άνθρωπος ότι θα είχε δικαστικές διαμάχες που θα μπλόκαραν την συμμετοχή του στα κοινά της ομάδας. Κανείς δεν κατάλαβε ότι θα μπορούσαν να φτάσουν τα πράγματα εδώ που έφτασαν”.

Για την εμπλοκή του Λάσκαρη στην ΚΑΕ: “Εκείνη την περίοδο πήραμε τη σωστή απόφαση. Είδαμε κάποια πράγματα, ψάξαμε όσο μπορούσαμε και είδαμε κιόλας στην αρχή ότι ο κ. Λάσκαρης είχε την οικονομική επιφάνεια να ξεπληρώνει τα χρέη και η ομάδα να λειτουργεί σωστά στο οικονομικό κομμάτι. Οπότε τότε δε νομίζω ότι υπήρχε κάτι μεμπτό στην απόφαση να προχωρήσουμε με τον κ. Λάσκαρη. Δεν ξέραμε τι θα μπορούσε να συμβεί στον κ. Λάσκαρη. Συνέβη κάτι, που δεν αφορά τον Άρη, μπλόκαραν τους λογαριασμούς του και τελικά το πρόβλημα έφτασε στην ομάδα. Ο Άρης δεν είναι μία εταιρεία που παράγει προϊόντα. Είναι ένας οργανισμός με καθημερινές καινούργιες ανάγκες. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, που κανείς δεν είχε φανταστεί. Θα μπορούσε η διοίκηση να περιορίσει το πρόβλημα, να καλέσει τον κόσμο για βοήθεια και να περιορίσει το πρόβλημα. Υπήρχε μία προσπάθεια να βρεθούν λύσεις. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχεις εξασφαλισμένα έσοδα και όχι υποτιθέμενα, όταν αυτά έρθουν, τότε να κάνεις ό,τι θες. Έτσι φτάσαμε, εδώ που φτάσαμε”.

Για την απαγόρευση μεταγραφών από την FIBA: “Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Το είχαμε ζήσει τον Ιούνιο του 2012 όταν είχαμε επτά ban στην FIBA Δεν έπρεπε να συμβεί, γιατί μπήκαν πολλά χρήματα στην ομάδα και είναι καταστροφικό να έχουμε τα ίδια προβλήματα όπως τότε. Δεν επιτρέπεται ένας σύλλογός όπως ο Άρης να έχει δύο φορές σε πέντε χρόνια μεταγραφικούς περιορισμούς”.

Για την συνάντηση που έγινε την Τρίτη στην Αθήνα: “Μίλησα με τον Λάσκαρη, ήταν και η κ. Ευσεβίου αλλά και ο Παπακυριάκης Αναλύσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και 1,5 χρόνο. Είπα τι έπρεπε να γίνει. Ολοι το δέχτηκαν πω έγιναν λάθη. Πρέπει αυτό να γίνει μάθημα. Είχα μια πρόταση, λίγο πολύ γράφτηκε στα σάιτ. Πρότεινα να γίνει νέα διοίκηση από Αρειανούς παράγοντες. Να βγει εντελώς η οικογένεια Λάσκαρη, να μην υπάρχει. Μια διοίκηση να αποφασίσει για τα πάντα και θα έχει την ευθύνη των αποφάσεων και έχοντας την οικονομική δυνατότητα, να καλύψει κάποιο από το άνοιγμα από φέτος αλλά και άλλα πράγματα από αποφάσεις που θα υπάρξουν. Να γίνουν οι ανάλογες δράσεις από το εμπορικό τμήμα. Να αξιοποιήσουμε τον Νίκο Γκάλη που μας έλειψε τα τελευταία χρόνια. Αυτά, συν τα χρήματα που θα μπαίνουν στο ταμείο. Να έχουμε την δυνατότητα σε περίπτωση νέου επενδυτή, ή νέου συμπαίκτη να συζητήσουμε μαζί και αν είναι καλός, να πάρει τον Άρη. Αυτό γίνεται με ένα ανέκκλητο πληρεξούσιο για την διαχείριση των μετοχών. Σε αυτό υπήρχαν κάποιες ενστάσεις από τον Λάσκαρη και αναμένω την αντιπρότασή του ή την σκέψη του. Πιστεύω πάρα πολύ στην δουλειά και στην γνώση, πιστεύω στις δυνατότητες του Άρη και πιστεύω όλα θα πάνε όπως το 2012. Θέλει δουλειά και συσπείρωση”.

Για την απάντηση από την οικογένεια Λάσκαρη: Οι άνθρωποι ήταν θετικοί όσον αφορά την συζήτηση. Ηταν δεκτικοί σε όσα συζητήσαμε. Εγώ, ο Παπακυριάκης και η κ. Ευσεβίου τονίσαμε πως γρήγορα πρέπει να παρθεί η απόφαση, σήμερα για παράδειγμα για να δούμε τι θα γίνει. Η ομάδα έχει ανάγκη από εισροή χρημάτων. Το κατάλαβαν. Είπαμε μέσα στην σημερινή μέρα θα έχουν τελική απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε. Ο μεγαλομέτοχος έχει τις μετοχές και θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, να ρολάρει αυτή την χρονιά  η ομάδα γιατί το καλοκαίρι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις όσο δύσκολες κι αν είναι. Είναι μεγάλα τα χρέη”.

Για την άλλη πρόταση (Καπάζογλου-Ζουλιάμης) που έγινε στον Λάσκαρη: “Εννοείται πως κανείς δεν περισσεύει. Ολοι πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και να είμαστε δίπλα στην ομάδα και στο τεχνικό τιμ. Παράλληλα να λύνονται τα οικονομικά ανοίγματα. Είμαι 100% υπέρ οποιαδήποτε προσπάθειας για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο, είτε μέσω της δικής μου πρόταση, είτε άλλης. Δεν υπάρχουν στρατόπεδα. Όποια διαφωνία και να έχουμε στις αποφάσεις, είναι γιατί θέλουμε να γίνει το καλύτερο. Θέλουμε η ομάδα να πάει μπροστά και να πάει η ομάδα να έχει οικονομική ηρεμία”.

Για το αν έχει έρθει το τέλος της εποχής Λάσκαρη: “Εγώ το είπα και στον ίδιο, ότι πρέπει να έχουμε κάτι καινούριο. Και ο ίδιος το παραδέχεται. Και ο ίδιος ψάχνει συμπαίκτη…”.

Για το μήνυμα του κόσμου στο ματς με τον Κολοσσό και τις αποδοκιμασίες στον Μάνο Λάσκαρη: “Ημουν στο γήπεδο. Εγινε αυτό που έγινε… Ο κόσμος γνωρίζουμε πώς αντιδρά όπως εκείνος ξέρει. Δεν είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί. Και δεν μπορείς να πεις ότι είναι κάτι που έγινε, προχωράμε παρακάτω”.

Για το κλίμα που εισέπραξε από την οικογένεια Λάσκαρη μετά την πρόταση που είχαν από το άλλο σχήμα που υπάρχει (σ.σ. Καπάζογλου-Ζουλιάμης): “Περίμεναν να ακούσουν και εμένα. Θέλουν και εκείνοι να βρεθεί μια λύση για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο”.

Για την συνάντηση που είχε με μέλη από το “Aris Athens club”. ‘Ηταν εκεί μετά την συνάντηση που είχα. Τ παιδιά αυτά έχουν αγωνία. Με ρώτησαν πολλά πράγματα και μετά με πήγαν στο αεροδρόμιο. Τα παιδιά αυτά τα αγαπώ πολύ. Είναι στην Αθήνα και είναι παιδιά που πάντα πρέπει να τα ακούμε και να τα αγκαλιάζουμε. Είναι λεβέντες”.

Για το αν τέθηκε θέμα διοίκησης Πρωτοδικείου και για το αν οι μετοχές είναι δεσμευμένες: “Θέμα διοίκησης Πρωτοδικείου όχι. Για τις μετοχές διίστανται οι απόψεις . Με απασχολεί το θέμα αλλά όταν έρθει η ώρα να μεταβιβαστεί κάτι, θα το δούμε. Το πρωταρχικό είναι να βρεθεί λύση”.

Για το τι χρειάζεται η ΚΑΕ σε χρήμα για τις άμεσες ανάγκες: “Εχω μια εικόνα στο περίπου. Το ύψος των χρημάτων που χρειάζεται η ομάδα άμεσα, δεν θέλω να το πω τώρα δημόσια. Ξέρω τι πρέπει, τι χρειάζεται να γίνει και τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε όταν αναλάβει η διοίκηση”.

Για το τι θα γίνει στο εξής αν αυτός “μπει” μπροστά: “Κοιτάμε την τωρινή ομάδα πρώτα από όλα. Ακόμη και σήμερα, ειδικά για τον Μπελ που έχει στάση φυγής. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να φύγει. Και κοιτάμε όλους που αγωνίζονται στην ομάδα. Η επόμενη κίνηση είναι τηλεφώνημα σε όλους τους πιστωτές, οποιοσδήποτε είναι αυτός. Να πούμε πως ‘παιδιά είμαστε εδώ, δώστε 15-20 μέρες για να έχουμε προτάσεις’. Σε όλους τηλέφωνα για το ότι θα βρεθεί λύση και να συζητήσουμε για κάτι τέτοιο. Η αλήθεια πάντα υπερισχύει στο τέλος. Πρέπει να είμαστε σωστοί σε όσους δούλεψαν για την ομάδα. Να νιώθουν πως τους σκέφτεσαι και τους υπολογίζεις”.

Για το αν έκανε κουβέντα με τον Λάσκαρη για το αν ο τελευταίος πάρει μέρος των χρεών: “Ζητάω πληρεξούσιο μετοχών. Αρα έχει την ευθύνη την χρεών. Θέλουμε και οι δύο μας να φέρουμε χρήματα στην ομάδα”.

Για την ομάδα που θα έχει στο πλευρό του και για τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει: “Εχω σκεφτεί. Ολα νέα πρόσωπα θα είναι, όλοι Αρειανοί. Θα ξεχωρίσει το Δ.Σ. που θα είναι πενταμελές. Τέσσερα μέλη συν τον εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη για να είναι ευέλικτο το σχήμα. Να είναι εδώ Θεσσαλονίκη και οι άνθρωποι να ξέρουν από διοίκηση και μπάσκετ. Θα κάνουμε δύο ευέλικτες επιτροπές. Η μία θα ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι. Αξιοποίηση του σήματος, χορηγίες και Νίκος Γκάλης… Η άλλη θα έχει την διαχείριση των εσόδων, τους διακανονισμούς . Θα έχει τα σίγουρα έσοδα, από μετρητά και χορηγίες. Μένει το αγωνιστικό και αυτό θα το δούμε με τον προπονητή, στο επόμενο βήμα”.

Για το ματς με την Μπεσίκτας και τον κόσμο: “Εχω να πω να γεμίσει το γήπεδο. Να της συμπαραστέκεται ο κόσμος, όπως μόνο εκείνος ξέρει. Να είναι όλοι στο γήπεδο, να προσφέρουν το εισιτήριο τους. Και με τα χρήματα που θα μαζευτούν, αυτά να πάνε εκεί που πρέπει”.

Για το αν δεχτεί ο Λάσκαρης την πρόταση που έκανε: “Θετικός ήταν ο άνθρωπος .Διαφώνησε στο θέμα με το πληρεξούσιο. Είπα να προτείνει κάτι και αναμένω”.

Για το αν συζήτησε με το άλλο σχήμα που υπάρχει για τον Άρη (σ.σ. Καπάζογλου-Ζουλιάμης): “Με τον κ. Καπάζογλου μίλησα για λίγο αλλά δεν είπαμε πολλά γιατί είχαμε και οι δύο δουλειές. Πρέπει α υπάρξει συσπείρωση και ενότητα”.

Για τις μεγάλες προσδοκίες του κόσμο από τον ίδιο: “Το αντιλαμβάνομαι και φυσικά έχω την πεποίθηση πως όλοι μαζί θα βοηθήσουμε τον σύλλογο. Γι’ αυτό κατέβηκα στην Αθήνα, για να βρούμε λύση. Αν υπάρχει κάτι άλλο για την ομάδα κι αυτό είναι δεκτό. Θα το στηρίξουμε”.

Για την αξιοποίηση του Γκάλη: “Είναι τεράστιο κεφάλαιο. Με τον Νίκο έχω καλές σχέσεις. Πρέπει να αξιοποιηθεί ο Γκάλης. Κάναμε έναν αγώνα προς τιμήν του και ένα τουρνουά. Ο Νίκος πάντα ήταν δίπλα μας, σε όλες τις αποφάσεις μας και τότε εκείνη την  εποχή βοήθησε η παρουσία του. Είναι μοναδικός και πρέπει να αξιοποιήσουμε τον Γκάλη. Είναι διαθέσιμος να βοηθήσει και αυτό μου έχει πει”.

Για το αν περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνό του από τον Λάσκαρη: “Εγώ περιμένω. Η ομάδα δεν είναι εταιρία. Εχει καθημερινότητα. Φυσικά και περιμένω να χτυπήσει (σ.σ. το τηλέφωνο). Κάτι πρέπει να γίνει γρήγορα. Πρέπει κάτι να γίνει”. Πρέπει η ομάδα να νιώσει ασφάλεια, είναι σημαντικό αυτό. Πάω να ετοιμαστώ για το γήπεδο. Ολοι εκει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…