Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπόγρης: “Ώρα να σπάσει η παράδοση”

Μπόγρης: “Ώρα να σπάσει η παράδοση”

bogris 1

Ο Γιώργος Μπόγρης στάθηκε στην αρνητική παράδοση του Ολυμπιακού στα εντός έδρας παιχνίδια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό (16/1) παιχνίδι στο ΣΕΦ, για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

“Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μια ιδιαίτερη ομάδα. Θεωρώ πως μετά το κακό αποτέλεσμα στην Μπασκόνια είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να αντιδράσουμε και θεωρώ πως ήρθε η ώρα να σπάσει αυτή η παράδοση που υπάρχει με την Μακάμπι να μας κερδίζει εδώ. Θέλουμε να πάρουμε μια νίκη από μια ομάδα που παίζει διαφορετικά από εμάς να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα”, δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπόγρης.

“Θα είναι διαφορετικοί σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, γιατί δεν είχαν προλάβει να “δέσουν” ως ομάδα. Οι δύο “κοντοί” είναι ο κινητήριος μοχλός τους, γιατί βάζουν 30 πόντους μαζί και δημιουργούν άλλους 20 για την ομάδα, οπότε 50 περνάνε από τα δικά τους χέρια. Και είναι κλειδί και ο Ντεσόν Τόμας, που κάνει ζημιές από το λόου πόστ ως τριάρι, ή ως τεσσάρι με το τρίποντο στην επίθεση. Αυτοί οι τρεις λοιπόν “ελέγχουν” περίπου 65 πόντους σε κάθε αγώνα για την Μακάμπι. Αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να είμαστε σκληροί στην άμυνα, να μην τους αφήσουμε να τρέξουν, γιατί αυτό θέλουν, τον αιφνιδιασμό. Αν είμαστε σκληροί αμυντικά, όπως ήμασταν όλη τη χρονιά με μια κακή παρένθεση στον προηγούμενο αγώνα, θα είμαστε στο σωστό μονοπάτι για να πάρουμε τη νίκη”, πρόσθεσε.

Όσο για τους τραυματίες που επιστρέφουν: “Όταν είμαστε περισσότεροι και υπάρχουν περισσότερες επιλογές είμαστε χαρούμενοι, γιατί μπορείς από κάθε παίκτη να πάρεις το μάξιμουμ. Δεν το έχουμε συνηθίσει ως τώρα με τις συνεχείς απουσίες, αλλά είμαστε γεμάτη ομάδα, με 12 παίκτες και ο καθένας μπορεί να βοηθήσει. Ο κόουτς έχει την πολυτέλεια κι εμείς την ποιότητα να δώσουμε λύσεις. Είμαστε καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να μην έχουμε άλλες ελλείψεις ως το τέλος της χρονιάς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…