Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Μπάσκετ Σφαιρόπουλου!

Μπάσκετ Σφαιρόπουλου!

sfairopoulos 2

Γιώργος ΚογκαλίδηςΟ Βασίλης Σπανούλης τέλειωσε το ματς με 14 πόντους, 7 ασίστ, 2 4ιμπάουντ για 2 λάθη. Νιώθει κανείς έκπληξη; Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 15 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ για 2 λάθη κι ο Ιωάννης Παπαπέτρου 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο για 1 λάθος. Αμφότεροι έπαιξαν σκυλίσια άμυνα, έκαναν πράγματα που δεν καταγράφονται στη στατιστική. Νιώθει κανείς έκπληξη;

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και κανένα λάθος, ενώ ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 4 ασίστ κι 1 κλέψιμο, όντας αλάνθαστος. Νιώθει κανείς έκπληξη;

Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 7 πόντους, 1 ασίστ και 2 λάθη, ενώ ο Κάιλ Ούιλτζερ 15 πόντους κι 1 ριμπάουντ, με οικονομία στα σουτ. Νιώθει κανείς έκπληξη; Ο Τζαμέλ ΜακΛιν με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ για 2 λάθη, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ για 1 λάθος, κράτησαν μαζί με τον Γιώργο Μπόγρη (αγωνίστηκε για 12.50’’), που είχε 1 πόντο, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, τη θέση του σέντερ.

Συνυπολογίστε ότι δεν αγωνίστηκε ο Μπράιαν Ρόμπερτς, πως ο Στρέλνιεκς έπαιξε μόλις 6.53’’ (πρόβλημα στον μηρό) κι ο Χόλις Τόμπσον ήταν καταβεβλημένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε.

Το ότι ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο προκαλεί σε κανέναν έκπληξη; Όλα αυτά με τον Μάντζαρη να είναι αυτός που έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον (27.26’’), τον χρόνο να μοιράζεται σε όλους, ανάλογα με τις ανάγκες, τις δυνάμεις και τα προβλήματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν πλέον μπάσκετ Σφαιρόπουλου. Με προσήλωση στην άμυνα, με «σημάδια» στην επίθεση (23 ασίστ κατέγραψε η στατιστική κι ήταν λίγες, για τον τρόπο που αναπτύχθηκε ο Ολυμπιακός), με παίκτες που καθένας έχει τον ρόλο του, με αλτρουισμό, δίχως να επιτρέπουν στο ένστικτο να κυριαρχήσει της λογικής.

Το ότι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας δεν σημαίνει τίποτα, αλλά δείχνει πως κάτι καλό γίνεται στον Πειραιά, στην ομάδα που έχει σχεδόν όσα προβλήματα έχουν όλοι οι άλλοι μαζί (πλην Ρεάλ, που τον… κοντράρει). Από την αναμέτρηση με την Αρμάνι προκύπτει ότι πλέον κι ο κόουτς Σφαιρόπουλος δείχνει άνετος να κρατά περισσότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς παίκτες, που είναι «συμπληρωματικοί» στην πεντάδα, για να μοιράσει κούραση κι ανάσες.

Το Μιλάνο δεν είναι σημείο αναφοράς, η άμυνα είναι άγνωστη λέξη για τους παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, όμως ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης, δείχνει γιατί είναι ο «ηγέτης». Πλέον αντιλαμβάνεται ότι ούτε τη φρεσκάδα έχει, αλλά κυρίως ούτε η ομάδα του έχει αυτή την ανάγκη, και δεν παίρνει το μεγάλο μέρος των προσπαθειών.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» ανοίγει το γήπεδο, μοιράζει μπάλες και παίζει άμυνα, καθώς ξέρει να διαχειριστεί τις δυνάμεις του και γνωρίζει ότι ο προπονητής του θα τον αφήσει τόσο… όσο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…