Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ανακοίνωση κατά Γιαννακόπουλου από την Ευρωλίγκα

Ανακοίνωση κατά Γιαννακόπουλου από την Ευρωλίγκα

“Αιχμηρή” ανακοίνωση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου εξέδωσε η Ευρωλίγκα με αφορμή όσα έχει ανεβάσει ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού στο instagram. H Ευρωλίγκα έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά:

“Ως συνέχεια των σχολίων που έγιναν το Σάββατο από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο instagram, η Ευρωλίγκα θέλει να κάνει σαφές πως θα χρησιμοποιήσει κάθε πιθανό μέσο για να εξαλείψει τέτοιες συμπεριφορές από τη διοργάνωση, ειδικά από τη στιγμή που αφορούν το πιο σημαντικό κομμάτι: τους φιλάθλους.

Αποτελεί υποχρέωση του κάθε μέλους της οικογένειας της Ευρωλίγκας (διοίκηση, παίκτες, προπονητές κτλ) να προστατέψουν τους φιλάθλους και να δείξουν τον μέγιστο σεβασμό σε όλους όσους ασχολούνται με τη διοργάνωση.

Όλα τα μέλη της Ευρωλίγκας, από τη στιγμή που είναι δημόσια πρόσωπα, επηρεάζουν άμεσα τους φιλάθλους και τους νέους που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τεράστια υπευθυνότητα. Παρά το γεγονός πως αντιλαμβανόμαστε ότι ο ανταγωνισμός είναι το κεντρικό κομμάτι της κουλτούρας στον Ευρωπαϊκό αθλητισμό, οι οργανώσεις και τα διοικητικά στελέχη πρέπει να λειτουργούν ως παραδείγματα και να προάγουν τον σεβασμό και τους σωστούς τρόπους, ώστε να κάνουν σίγουρο πως ο αθλητισμός παραμένει ένα μέσο για να φέρνει κοντά τους ανθρώπους μέσο του πάθους. Και όχι να προκαλούν συγκρούσεις.

Η Ευρωλίγκα πιστεύει ότι οι τελευταίες συμπεριφορές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν και βλάπτουν σοβαρά την εικόνα και το κύρος της Ευρωλίγκας, των συλλόγων της και του Παναθηναϊκού. Ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει κερδίσει το παγκόσμιο κύρος τις τελευταίες δεκαετίας βασιζόμενο στην παρουσία του εκτός των παρκέ. H συγκεκριμένη φήμη δεν πρέπει να αμαυρώνεται από αυτές τις συμπεριφορές ενός μόνο ατόμου, που είναι εντελώς αντίθετο σε σχέση με τις αξίες του συγκεκριμένου κλαμπ και της λίγκας.

Η Ευρωλίγκα έχει ζητήσει από το ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και στις επόμενες ημέρες, μετά από σχετική έρευνα, θα υπάρξει η τελική απόφαση. Η Ευρωλίγκα θα συζητήσει εις βάθος το θέμα στην επερχόμενη συνάντηση όλων των αρμόδιων οργάνων, εκεί όπου θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

ΑΕΚ – Προμηθέας 75-82: Σπουδαίο διπλό για τους Πατρινούς

Σπουδαίο διπλό στο «Νίκος Γκάλης» πανηγύρισε ο Προμηθέας Πάτρας, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ …