Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Αυτό, δεν είναι Ολυμπιακός

Αυτό, δεν είναι Ολυμπιακός

giannis sfairopoulos

Γιώργος ΚογκαλίδηςΗ Mytishchi Arena (έδρα της Χίμκι) βρίσκεται στη διεύθυνση Ulitsa Letnaya, 17, στη Μόσχα. Το αναφέρουμε γιατί ο Ολυμπιακός δεν… πήγε στο γήπεδο! Οι παίκτες του μάλλον βρέθηκαν σε κάποιο άλλο κλειστό στην πρωτεύουσα της Ρωσίας κι άφησαν τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να παίζουν άνευ αντιπάλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν να πήγαν στη Μόσχα με… κοντομάνικο και «πάγωσαν». Άντεξαν για τρία λεπτά τη χαμηλή θερμοκρασία και μετά η… βαρυχειμωνιά πέρασε από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Ο Ολυμπιακός καλείται πλέον όχι να ξεχάσει την απογοητευτική βραδιά, αλλά να βρει τρόπους να «ζεσταθεί», να καταπολεμήσει το φαινόμενο της πνευματικής (κυρίως) κόπωσης.

Ακόμα χειρότερο κι από τη βαριά κι ασήκωτη ήττα, είναι ότι ο Ολυμπιακός μοιάζει να συνηθίζει στην ασχήμια. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλείται πλέον να βρει λύσεις, καθώς το φαινόμενο της παράδοσης άνευ όρων τείνει να πάρει επιδημικές τάσεις. Μετά το 86-54 από την Μπασκόνια ήρθε το 82-54, για να δείξει πως η βραδιά στη χώρα των Βάσκων δεν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα.

Τι φταίει; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι πρωταγωνιστές. Λέμε για «πνευματική κούραση», αλλά είναι η πρώτη ήττα στις τέσσερις διαβολοβδομάδες. Λέμε για κακό φεγγάρι, αλλά είναι νωπή η 30άρα στη Μακάμπι. Μπορούμε να συζητήσουμε για την απενεργοποίηση των Ρόμπερτς και Τόμπσον, την καταπόνηση του Στρέλνιεκς, που σε συνδυασμό με την απουσία του ΜακΛιν κατέστρεψαν το αξιόμαχο της «ερυθρόλευκης» ομάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός, με τη συνολική παρουσία του (κι όχι μόνο τη φετινή), δεν επιτρέπει να τον λοιδορήσεις. Έχει βρει τους τρόπους να επιστρέφει, να διορθώνει τα λάθη και να εμφανίζεται καλύτερος. Γι’ αυτό κι η εικόνα παικτών που φοβούνται να σουτάρουν, που πετάνε την μπάλα από τα χέρια τους λες και «καίει», που δεν έχουν αλληλοκάλυψη στην άμυνα, που δεν ακολουθούν τα πλάνα του προπονητή, που δεν μάχονται, ξενίζει.

Αυτό που είδαμε στη Μόσχα δεν ήταν Ολυμπιακός. Δεν κάνει αναγωγή σε όσα οι ίδιοι κατέκτησαν ως τώρα στην Ευρωλίγκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…