Κεντρική Basket League Άρης “Το θέμα του Βον και το συμβόλαιο του Πέτγουεϊ που θα λυθεί…”

“Το θέμα του Βον και το συμβόλαιο του Πέτγουεϊ που θα λυθεί…”

petway 1

Για τους Μπρεντ Πέτγουεϊ  και Κουάμε Βον μίλησε ο ατζέντης τους, Μάριος Ολύμπιος στο “Yellow Radio”, με τον τελευταίο να αναφέρει πως θα λυθεί η συνεργασία με τον Αμερικανό φόργουορντ επιβεβαιώνοντας όσα είχαμε γράψει μετά το περιστατικό με τους οπαδούς του Άρη, ότι δηλαδή ο παίκτης δεν θα έχει… μέλλον στους “κίτρινους”. Παράλληλα ο Ολύμπιος τόνισε πως ο Βον δεν θα διεκδικήσει το υπόλοιπο του συμβολαίου του. Συγκεκριμένα είπε:

Για τον Πέτγουεϊ: “Θέλω να σας πω κάποια πράγματα γιατί αυτό που συνέβη, συνέβη στον πιο λάθος άνθρωπο. Ο Πέτγουεϊ ήρθε στον Άρη καθαρά για τον Άρη, επειδή ήξερε τι θα πει Άρης, ήξερε την Ελληνική πραγματικότητα. Φυσικά και είναι τιμητικό για τον Πέτγουεϊ να παίζει σε μια ομάδα όπως ο Άρης, όμως ήρθε ενώ ήξερε ότι η ομάδα έχει προβλήματα, ότι δεν θα υπάρχει οικονομική σταθερότητα και ότι τουλάχιστον για κάποιο διάστημα δεν θα είναι τα πράγματα όπως στις άλλες ομάδες.

Το λέω αυτό επειδή δεν έχει πάρει χρήματα από τον Άρη, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, το λέω αυτό επειδή δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος Αμερικάνος που να είναι σε μια ομάδα από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας της και να μην έχει πάρει καθόλου χρήματα. Ο Πέτγουεϊ είναι ένας άνθρωπος που έχει σπουδάσει μουσική στην Αμερική, το λέω επειδή ακούστηκαν κάποιοι άλλοι χαρακτηρισμοί για αυτόν, απλώς αγαπάει την Ελλάδα και την Ελληνική μουσικά.

Αυτό έγινε και στο All Star Game παλιότερα, όταν ο Πέτγουεϊ ήταν στο Ρέθυμνο και μετά πήγε στον Ολυμπιακό. Δεν κάνει κάποιες κινήσεις για να προσβάλει την φανέλα οποιασδήποτε ομάδας. Κατά τα άλλα, έχει ζητηθεί από τον κόουτς ο Πέτγουεϊ να αντικατασταθεί, εδώ και πάρα πολύ καιρό, γιατί αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με τα οποία δεν μπορούσε να είναι καλά η ψυχολογία του.

Το ότι έμεινε ο Πέτγουεϊ, έγινε για να βοηθήσει την ομάδα, έμεινε παρότι ήταν τραυματίας και ο λόγος που ήρθε ήταν για να κρατάει τους ξένους παίκτες σε μια διαρκή πληροφόρηση, ότι θα έχουν μόνο να κερδίσουν, όλα τα άλλα θα λυθούν. Είναι ένας άνθρωπος συναισθηματικός, δένεται με την κάθε του ομάδα. Σε όλα τα εντός έδρας μίλαγε στα παιδιά, στους γονείς, χαιρετούσε τον κόσμο”.

Για το περιστατικό με τον κόσμο του Άρη στο ματς με τον Προμηθέα: “Τώρα ήταν η κακιά στιγμή, ήταν το άσχημο αποτέλεσμα και βρέθηκε ο Πέτγουεϊ σε αυτήν την κατάσταση να τα βάζει ο κόσμος μαζί του. Δεν ήθελε να προβάλει κανέναν, είναι ένας άνθρωπος που ήθελε να βοηθήσει τον Άρη χωρίς να πληρώνεται. Ήταν μια έκρηξη του, ο Πέτγουεϊ έμενε μόνο για να βοηθήσει με την εμπειρία του, δεν ήρθε για να δημιουργήσει πρόβλημα, το συμβόλαιό του θα λυθεί. Είναι και θέμα της διοίκησης, αλλά εμείς από την πλευρά μας δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Εάν ο κόσμος θεωρεί ότι ο Πέτγουεϊ, είναι μια αποδεκτός θα αποχωρήσει. Απλώς θεωρώ ότι εάν οι οργανωμένοι οπαδοί δεχόταν να μιλήσουν μαζί του θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά”.

Για την παρουσία του στα μπουζούκια: “Δεν λέω ότι επειδή δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ πρέπει να ντροπιάζει τον Άρη, αλλά δεν νιώθει το παιδί κάτι τέτοιο, όταν έρχεται στην Ελλάδα νιώθει ότι επιστρέφει την πατρίδα του”.

Για τον Βον: “Θα λυθεί η συνεργασία με τον Βον, δεν έχει λυθεί ακόμα. Εγώ που συνεργάζομαι και τα παιδιά που έχουν έρθει εδώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε μια κατάσταση που είναι δύσκολη. Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Υπήρχε συζήτηση του Βον με τον κόουτς ότι επιθυμεί η αλλαγή πολύ πριν το παιχνίδι με τον Προμηθεά. Και στον Βον υπάρχουν πολλές οφειλές. Όταν λοιπόν πρέπει να διακοπεί ένα συμβόλαιο εγγυημένο, εάν δεν υπάρχει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα και απλά η ομάδα επιθυμεί την αλλαγή του ο παίκτης, μπορεί να διεκδικήσει όλο το συμβόλαιο. Παρόλα αυτά δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον Άρη, όταν λοιπόν ζητήθηκε η αντικατάσταση από τον κόουτς ο λόγος που δεν αντικαταστάθηκε ήμουν εγώ. Υπό την έννοια ότι έπρεπε να βρεθεί μια ομάδα για τον Βον, διότι εάν έφευγε χωρίς να υπάρχει ομάδα, ο Άρης θα κινδύνευε να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα στην συνέχεια.

Εμείς μιλήσαμε με τον Βον και την διοίκηση, συμφωνήσαμε ότι θα υπάρξει η οφειλή μέχρι την ημέρα που σταμάτησε και θα περιμένουμε να βρεθεί ομάδα. Ήρθαμε όλοι σε μια κοινή λύση για το συμφέρον του Άρη, ο Βον δεν θα ζητήσει το υπόλοιπο του συμβολαίου, ακόμα κι αν δεν βρει ομάδα. Όταν λοιπόν είμαστε σε μια χρονιά τόσο δύσκολη πρέπει να υπάρχει από όλους υπομονή”.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: “Ο  Γιαννάκης δεν ήρθε στον Άρη σε μια κατάσταση καλή, ήρθε σε μια δύσκολη κατάσταση γιατί πρώτα είναι Άρης και μετά προπονητής. Ο κόουτς ήρθε στον Άρη επειδή ξέρει ότι μπορεί να τα καταφέρει, το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να είναι όλοι μαζί σε αυτό, ο κόουτς είναι ο πρώτος που στεναχωρήθηκε με το αποτέλεσμα της ομάδας”.

Για το εάν έψαχνε καλαθοσφαιριστές: “Ξέρω ότι έψαχνε παίκτες, δεν ξέρω ποιους παίκτες, αλλά βεβαίως έψαχνε”.

Για το εάν Πέτγουει και Βον έχουν φύγει από την Θεσσαλονίκη: “Δεν έχουν φύγει. Ο Άρης δίνει την δυνατότητα στον Βον να μείνει στην Ευρώπη ώστε να μπορέσει να βρει δουλειά πιο εύκολα”.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: “Ο Παναγιώτης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Ελληνικό μπάσκετ, είναι εκεί για τον Άρη, είναι εκεί για να πολεμήσει, το έχει πει όμως και δημόσια, ότι πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι, όλος ο Άρης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…