Κεντρική NBA Το Τέξας ανήκει στο Χιούστον! (vids)
NBA

Το Τέξας ανήκει στο Χιούστον! (vids)

james harden chris paul

 

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι του Τέξας δεν είχε τελικά και την πιο συναρπαστική εξέλιξη. Οι Χιούστον Ρόκετς πήραν πολύ μεγάλο προβάδισμα από την 1η περίοδο και το διατήρησαν μαεστρικά, νικώντας άνετα τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 124-109 κι επιτυγχάνοντας τη 12η σερί νίκη τους! Οι “ρουκέτες” παραμένουν η κορυφαία ομάδα φέτος στο NBA, με ρεκόρ 23-4, μοιάζοντας σαν μια ασταμάτητη “μηχανή”!

Οι Ρόκετς ήταν τρομερά επιθετικοί από το ξεκίνημα , παίρνοντας προβάδισμα 15 πόντων μετά το τέλος της 1ης περιόδου (31-16). Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν μονίμως να ανεβάσουν το τέμπο, ώστε οι αργοί Σπερς να μην μπορούν να συμβαδίσουν με αυτούς ενώ εκμεταλλεύτηκαν το άριστο spacing, τις επιθέσεις στα close-out αλλά και το πικ-εν-ρολ παιχνίδι, με τον Κρις Πολ να “ζωγραφίζει”.

Ειδικότερα, ο “CP3” ήταν αυτός που πήρε τα ηνία της ομάδας, δεδομένης της αστοχίας του Τζέιμς Χάρντεν (28 πόντοι, 6/18 σουτ), με τον πολύπειρο άσο να τελειώνει το ματς, έχοντας 28 πόντους, 8 ασίστ κι 7 κλεψίματα με 10/18 σουτ! Έτσι, έγινε ο 1ος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τέτοια νούμερα εναντίον του Σαν Αντόνιο (+28 πόντοι, +8 ασίστ, +7 κλεψίματα) ενώ, η στατιστική αυτή έχει επιτευχθεί 11 φορές τα τελευταία 11 χρόνια, με τον Πολ να είναι υπεύθυνος για τις 6 εξ αυτών!

Τα highlights των Πολ και Χάρντεν

Οι Ρόκετς είχαν συνολικά 18/50 τρίποντα ενώ ο Κλιντ Καπέλα προσέφερε τις συνηθισμένες του λύσεις κάτω από το καλάθι με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από πλευράς Σαν Αντόνιο, ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους ενώ ο Καουάι Λέοναρντ σταμάτησε στους 12, στο 2ο φετινό του παιχνίδι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…