Κεντρική Basket League Άρης To… παζλ της “κιτρινόμαυρης” πορείας του Μποχωρίδη

To… παζλ της “κιτρινόμαυρης” πορείας του Μποχωρίδη

boxoridis aris pic

Είναι Αρειανός και δεν το έχει κρύψει ποτέ… Ο Λευτέρης Μποχωρίδης επέστρεψε, είναι πάλι στην ομάδα που υποστηρίζει από μικρός θέλοντας να την βοηθήσει αλλά και φυσικά να βοηθηθεί κι αυτός μετά από ένα αρκετά δύσκολο διάστημα στο οποίο ήταν oυσιαστικά ανενεργός αγωνιστικά στον Παναθηναϊκό. Η επιστροφή του στους “κίτρινους” θα μπορούσε να γίνει το καλοκαίρι… Το ebasket.gr είχε αποκαλύψει την προοπτική να μετακομίσει ο Ελληνας παίκτης στον Άρη για να παίξει την τρέχουσα σεζόν καθώς γνώριζε την πιθανότητα “διαζυγίου” του καλαθοσφαιριστή με τους “πράσινους” αλλά και ότι στους “κίτρινους” έχουν άριστη άποψη για τον “Μπόχω” και πως επιθυμούσαν να τον εντάξουν ξανά στο δυναμικό τους.

Ο τελευταίος ήταν θετικότατος και ήθελε πολύ να παίξει φέτος (2017-18) στον Άρη, αυτό δεν έγινε πριν την έναρξη αυτής της αγωνιστικής χρονιάς, αλλά μικρό το… κακό. Μετακόμισε στους “κίτρινους” λίγους μήνες αργότερα, πλέον θα παίξει στο περιβάλλον που τόσο πολύ επιθυμούσε και αυτό δεν είναι άλλο από την αγαπημένη του ομάδα, τον Άρη. Στον οποίο έχει περάσει πολλά και με αφορμή την απόκτησή του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ας θυμηθούμε κάποια κομμάτια του… παζλ της “κιτρινόμαυρης” πορείας του Μποχωρίδη και του διαστήματος που ανήκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης πριν συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

mikros

Ο “Μπόχω” ξεκίνησε στον Άρη από… παιδί και την σεζόν 2010-11 πήρε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά στην “μεγάλη” ομάδα των “κιτρίνων”. Σε ηλικία 16 ετών, εκείνη την αγωνιστική χρονιά (2010-11) έπαιξε σε έξι ματς πρωταθλήματος ενώ το ντεμπούτο του είχε γίνει απέναντι στον Ολυμπιακό. Την σεζόν 2011-12 ο Ελληνας παίκτης αγωνίστηκε σε 12 ματς πρωταθλήματος, τα διπλάσια δηλαδή σε σχέση με την αγωνιστική χρονιά 2010-11 ενώ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που είχε γίνει το 2012, ο Μποχωρίδης έδειξε μέρος του ταλέντου του τελειώνοντας το τουρνουά με 11 πόντους μέσο όρο.

Στην συνέχεια ήρθε η ώρα του πρώτου του επαγγελματικού συμβολαίου καθώς η πλευρά της ομάδας και του παίκτη ήταν σε συζητήσεις για συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Τον Σεπτέμβρη του 2012 η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωνε πως… “ο Λευτέρης Μποχωρίδης υπέγραψε σήμερα το πρωί (13/09) το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας 4 χρόνων με την ομάδα”. Ευτυχισμένος ο Μποχωρίδης, τότε, δήλωνε ότι “είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη, την ομάδα της καρδιάς μου. Είναι κάτι που το ονειρευόμουν από μικρό παιδί και είμαι ευτυχισμένος για το γεγονός ότι ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί το παιδικό μου όνειρο”.

kelesidis bochoridis

Αγγέλου: “Μποχωρίδης, το δέντρο της αναδάσωσης…”

Η “δίψα” του για να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα ήταν μεγάλη… Μάλιστα τον Φλεβάρη του 2013 επειδή δεν είχε παίξει σε εντός έδρας αγώνα απέναντι στο Ρέθυμνο, μετά το τέλος του παιχνιδιού βγήκε στο γήπεδο για ατομική προπόνηση.

Τον Απρίλη του 2013 κατέκτησε με τον Άρη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων ενώ λίγο καιρό πριν, είχε αναδειχτεί MVP στο Αll Star Game των Νέων. Έπειτα από το τέλος της σεζόν (2012-13) και πιο συγκεκριμένα μετά το ματς με τον Πανιώνιο, ο Βαγγέλης Αγγέλου ρωτήθηκε για την επόμενη μέρα του Άρη. Και στάθηκε στον Μποχωρίδη…

“Ο Άρης ήταν ένα δάσος και το καλοκαίρι έχει καμένη γη. Ο Μποχωρίδης είναι το δέντρο της αναδάσωσης. Πολλά χρόνια θέλει να φτιαχτεί ένα δάσος και τώρα σε αυτή την καμένη γη προσπαθεί να φτιάξει ένα δάσος”, είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρώην κόουτς του Άρη.

Το όνομα του “Μπόχω” (την σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε σε 24 αγώνες πρωταθλήματος) άρχισε να “παίζει” για τον Παναθηναϊκό, με τον τότε 19χρονο παίκτη να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με την Εθνική Νέων Ανδρών το καλοκαίρι του 2013. Επίσης, κλήθηκε και στην Εθνική Ανδρών προκειμένου να καλύψει το κενό του Δημήτρη Κατσίβελη ο οποίος είχε τραυματιστεί.

boxoridis leyteris

“Στον Άρη υπάρχει πίεση, εγώ συγκεντρώνομαι και τα ξεχνώ όλα…”

Την σεζόν 2013-14 ο Μποχωρίδης είχε ακόμη πιο δραστήριο ρόλο στον Άρη δείχνοντας το σπουδαίο ταλέντο του. Τον Οκτώβρη του 2013 οι “κίτρινοι” κέρδισαν τον ΠΑΟΚ στο “Παλατάκι”, τον απέκλεισαν από την συνέχεια του Κυπέλλου και ο “Μπόχω” είχε 15 πόντους σε εκείνο το παιχνίδι (κάποια στιγμή, μάλιστα, πέτυχε ένα τρίποντο και γύρισε προς την κερκίδα δείχνοντας το σήμα του Άρη).

Ο νεαρός έδειχνε να “αντέχει” το βάρος που είχε στις πλάτες του και τον Γενάρη του 2014 είχε πει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ: “Η φανέλα του Άρη έχει πίεση και ο κάθε παίκτης πρέπει να βρει τον δικό του τρόπο να τη διαχειριστεί, ώστε να μην επηρεάζεται αρνητικά.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας μας είναι άκρως μπασκετικοί. Προσωπικά, όταν μπαίνω μέσα στο γήπεδο, ακόμη κι αν έχω άγχος κάποιες φορές, λίγο πριν από το τζάμπολ, μου φεύγει. Συγκεντρώνομαι στο παιχνίδι και τα ξεχνάω όλα”.

Το καλοκαίρι του 2014 απασχολούσε έντονα αν θα παρέμενε στον Άρη ο Ελληνας παίκτης, ο οποίος τον Ιούνη απέσυρε την συμμετοχή του από το ντραφτ του ΝΒΑ. Να σημειωθεί πως όσον αφορά την Basket League, ο Μποχωρίδης ήταν στην έκτη θέση του πιο βελτιωμένου παίκτη του πρωταθλήματος έχοντας αγωνιστεί σε 28 ματς με 7,1 πόντους μέσο όρο.

boxoridis leuteris

Η… ευχή που έγινε πράξη

Ο Μποχωρίδης τελικά δεν συνέχισε στον Άρη, μετακόμισε (το 2014) στους “πράσινους” και με γραπτή του δήλωση ανέφερε: “Μετά από 13 χρόνια έφτασε η στιγμή της αποχώρησής μου από τον Άρη. Σε αυτή την ομάδα πέρασα περισσότερη από την μισή ζωή μου. Με την φανέλα της ανδρώθηκα και γνώρισα χαρές και λύπες.

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή όμως, έτσι και η παρουσία μου στον Άρη, έφτασε στο τέλος της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τη καρδιά μου όλους όσους με βοήθησαν να γίνω ο παίκτης που είμαι σήμερα.

Προπονητές, συμπαίκτες, διοικήσεις και πάνω απ’ όλους τους υπέροχους φιλάθλους. Εύχομαι κάποια στιγμή στο μέλλον οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν”. Τελικά οι δρόμοι του με τον Άρη συναντιούνται ξανά και ο Μποχωρίδης επέστρεψε… σπίτι του. Τώρα έχει την δυνατότητα να προσφέρει πάλι στην ομάδα που αγαπά και όντας ακόμη πιο ώριμος αγωνιστικά, να αποκτήσει ηγετικό ρόλο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

Με «ελληνικό αέρα» το Top5 του BCL. Διπλή ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε στην καλύτερη πεντάδ…