Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Το μήνυμα Παπανικολάου και Παπαπέτρου (vid+pics)

Το μήνυμα Παπανικολάου και Παπαπέτρου (vid+pics)

one team olympiacos

Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου στο πλαίσιο της διεξαγωγής της 13ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας έστειλαν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα μαζί με τα παιδιά του ΚΕΕΠΕΕΑ “Ορίζοντες.”

Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού μαζί με τα μέλη του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές ανάγκες που βρέθηκαν προ ημερών στο ΣΕΦ προώθησαν το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης “One Team”,το οποίο είναι το κεντρικό θέμα του αγωνιστικού διημέρου 19 και 20 Δεκεμβρίου.Το πρόγραμμα αυτό έχει ξεκινήσει από το 2012 και οι “ερυθρόλευκοι” έχουν συνεργαστεί επίσης  στο παρελθόν με το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης και με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου.

Η ανακοίνωση:”Αυτή την εβδομάδα, για δύο βραδιές σε όλη την Ευρώπη, το πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκας, One Team, θα βρεθεί στο επίκεντρο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Turkish Airlines EuroLeague και της 9ης αγωνιστικής του 7DAYS EuroCup. Οι είκοσι αγώνες που θα διεξαχθούν στις δύο διοργανώσεις την Τρίτη και την Τετάρτη και έχουν οριστεί ως One Team Games, αποτελούν τον επετειακό εορτασμό του προγράμματος, που είναι μοναδικό στο να εξαπλώνεται πέρα από τα σύνορα και να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες σε όλη την Ήπειρο.

Το One Team παρουσιάστηκε το 2012 και υποστηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή της φετινής σεζόν από τις σαράντα ομάδες της Ευρωλίγκας και του EuroCup. Όλες αυτές μαζί «κάλυψαν» 34 πόλεις σε 13 διαφορετικές χώρες και κάθε ομάδα έτρεξε ένα πρόγραμμα τακτικών δραστηριοτήτων στην τοπική κοινότητα. Η προσπάθεια, που έγινε με την «δέσμευση» των ομάδων και των τοπικών φορέων, μαζί με 50 πρώην και εν ενεργεία παίκτες σταρ οι οποίοι υπηρετούν το πρόγραμμα ως Πρεσβευτές, θα έχει την τιμητική της με μια σειρά δραστηριοτήτων σε όλους τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Πριν από κάθε αγώνα πέντε μέλη του One Team και πέντε αθλητές του προγράμματος των Special Olympics, θα προσκληθούν στο παρκέ για να καλωσορίσουν τους παίκτες των δύο ομάδων κατά την παρουσίασή τους πριν το τζάμπολ. Στο ημίχρονο κάθε αναμέτρησης, συμμετέχοντες του Οne Team και των Special Olympics, θα επιστρέψουν στο παρκέ για να λάβουν μέρος σε μια σειρά διασκεδαστικών δραστηριοτήτων για να ψυχαγωγήσουν τους θεατές τα πρώτα λεπτά του διαλείμματος. Το μήνυμα της αλληλεγγύης του προγράμματος και των συμμετεχόντων θα τονιστεί ακόμη περισσότερο από τους παίκτες της Ευρωλίγκα που θα φορούν φανέλες ΟΝΕ ΤΕAM, αντί εκείνων με τα ονόματά τους στο πίσω μέρος, καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων.

Ο Πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Jordi Bertomeu, δήλωσε περήφανος για το πρόγραμμα: «Το να προάγουμε το μήνυμα και να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας και την στήριξή μας στις τοπικές κοινωνίες κάθε γωνιές στην Ευρώπη, είναι η βασική μας αποστολή. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω τις σαράντα ομάδες της EuroLeague και του EuroCup, που δούλεψαν τόσο σκληρά για να εξαπλώσουν το μήνυμα πως είμαστε μια ομάδα. Αυτή η επετειακή ομάδα των One Team Games δραστηριοτήτων είναι ένας υπέροχος τρόπος να αναδείξουμε την θετική δουλειά που κάνουν τόσες ομάδες, τόσοι παίκτες και τόσοι άλλοι που ενδιαφέρονται σε όλη την Ήπειρο. Σε αυτή την γιορτινή περίοδο της χρονιάς είναι σημαντικό να δείξουμε πως περιθωριοποιημένα μέλη της κοινωνίας μας, δεν είναι μόνα.”

Στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας βρέθηκαν εν ενεργεία παίκτες οι οποίοι ως πρεσβευτές της Ευρωλίγκας αφιέρωσαν χρόνο σε μέλη της κοινωνίας που είναι λιγότερο τυχερά.Ένας από αυτούς ήταν και ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης Κάιλ Χάινς ο οποίος δήλωσε:”Τα τελευταία χρόνια έχω αναμειχθεί στενά με το ΟNE TEAM και είναι εκπληκτικό το πως αυτό το πρόγραμμα αναπτύχθηκε σε αυτό το διάστημα. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές και τις δραστηριότητες είχα την ευκαιρία να δω πως οι επαγγελματίες παίκτες μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές άλλων ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Ανυπομονώ να γιορτάσω την επιτυχία του προγράμματος και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος από το να φορώ το ΟΝΕ ΤEAM στο πίσω μέρος της φανέλας μου.”

Ο Στράτος Περπέρογλου,ο οποίος αγωνίζεται στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ τόνισε:”Έχω δει το πρόγραμμα One Team να κάνει την διαφορά κατά την διάρκεια που αγωνιζόμουν στην Ευρωλίγκα και τώρα που οι ομάδες του EuroCup συμμετέχουν, το πρόγραμμά έχει εξαπλωθεί παντού. Είναι καλό για τις κοινότητες όπου το One Team δραστηριοποιείται, αλλά και για τους παίκτες σαν και εμένα που έχουν την ευκαιρία να περάσουν χρόνο με ανθρώπους λιγότερο τυχερούς.”Ο Νίκολας Βούισιτς,ο οποίος σήμερα είναι μάναντζερ της Μακάμπι υποστήριξε:”Το One Team πήρε την καλή θέληση των ομάδων και την μετέτρεψε σε μια εξαιρετική δουλειά στην διεθνή ζυγαριά, με έναν τρόπο που δεν ήταν ορατός όταν εγώ ήμουν παίκτης.Τώρα όλοι μας στην Ευρωλίγκα είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια και η ανταμοιβή μας είναι κάθε φορά που βλέπουμε χαμόγελα στους συμμετέχοντας του One Team.”4270582 24270588 2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…