Κεντρική NBA Το κορυφαίο επιθετικό παιχνίδι των Θάντερ (vid)
NBA

Το κορυφαίο επιθετικό παιχνίδι των Θάντερ (vid)

russell westbrook thunder 2

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχουν αρχίσει να “ρολάρουν”, με την επίθεσή τους να βρίσκεται για πρώτη φορά στο πρώτο μισό της κατάταξης (15η καλύτερη) και με τους ρόλους ανάμεσα στους σταρ της βασικής πεντάδας να γίνονται πιο ξεκάθαροι. Στον χθεσινό θρίαμβο εναντίον των ισχυρών Ράπτορς με 122-106, ο καθένας από τους βασικούς της Οκλαχόμα είχε +50% στα σουτ εντός πεδιάς ενώ, ολόκληρη η ομάδα εκτέλεσε με 52.9%, με τη νίκη αυτή να είναι η 6η σερί για την “αρμάδα” του Μπίλι Ντόνοβαν.

Το κλειδί για την Οκλαχόμα είναι ότι οι top παίκτες της βρίσκονται πλέον στα αγαπημένα τους σημεία στο παρκέ, ώστε να εκτελέσουν υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είναι απαλλαγμένος από τα “δεσμά” της υποχρεωτικής πάσας στους σταρ συμπαίκτες του και ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση, τελειώνοντας το ματς με 30 πόντους, 8 ριμπάουντ και 13 ασίστ με καλά ποσοστά (11/22 σουτ) αλλά και 7 λάθη.

Ο Πολ Τζορτζ ισοφάρισε το ρεκόρ στην ιστορία των Θάντερ με 7 εύστοχα τρίποντα, έχοντας συνολικά 33 πόντους κι 8 ριμπάουντ με 11/17 σουτ ενώ ο Καρμέλο Άντονι, χάρη στα σουτάκια από τα 5-6 μέτρα, σταμάτησε στους 18 πόντους με 8/15 σουτ. Οι 81 πόντοι που σημείωσε συνολικά η big-3 αποτελεί την κορυφαία συγκομιδή της.

Αξίζει να γίνει αναφορά και στον “πύργο”, Στίβεν Άνταμς, με τη δύναμη, τα καλά σκριν και τα τελειώματα γύρω από το καλάθι να κάνουν τη διαφορά. Ο Νεοζηλανδός είχε συνολικά 18 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, αφήνοντας το στίγμα του σε αμφότερες τις πλευρές του γηπέδου.

Ακόμη, η διαφορά στα ριμπάουντ (52-34, 15 επιθετικά οι Θάντερ) αλλά κι οι 18 πόντοι στον αιφνιδιασμό τόνωσαν ακόμη περισσότερο την επίθεση της ομάδας ενώ, το ρεκόρ της Οκλαχόμα διαμορφώθηκε στο 10-0, όσον αφορά τα παιχνίδια που “κερδίζει” το 3ο δωδεκάλεπτο (35-26 χθες).

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…