Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Δεν είναι ένα παιχνίδι Βετούλας εναντίον Προμηθέα”

“Δεν είναι ένα παιχνίδι Βετούλας εναντίον Προμηθέα”

promitheas 1

Με ανεβασμένη ψυχολογία έρχεται στην  Κρήτη για να αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο η φετινή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ο Προμηθέας.Οι “Πατρινοί” μετά την ιστορική τους νίκη επί του Άρη θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να περάσουν από το “Μελίνα Μερκούρη”

Ο προπονητής  του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ αναφέρθηκε στην προσεχή αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στο Ρέθυμνο (09/12, 16.30) για το πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League:“Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι, δύσκολο, όπως άλλωστε είναι όλα τα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε κάνει την προετοιμασία μας και πάμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας με στόχο τη νίκη. Ο αντίπαλός μας σουτάρει πολλά περιφερειακά σουτ κι αυτό θα πρέπει να το περιορίσουμε. Ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ και η άμυνα θα είναι τα «κλειδιά». Θα προσεγγίσουμε τον αγώνα, όπως προσεγγίσαμε το παιχνίδι με τα Τρίκαλα.”

Ο αχαϊκός σύλλογος θα αντιμετωπίσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι  τον πρώην προπονητή του, Νίκο Βετούλα, με τον τωρινό,δηλαδή τον Μάκη Γιατρά να διευκρινίζει: “Δεν είναι ένα παιχνίδι Βετούλας εναντίον Προμηθέα, αλλά Προμηθέας εναντίον Ρεθύμνου. Αντίπαλοι είναι οι ομάδες, όχι οι προπονητές. Το είχα πει και την περασμένη αγωνιστική, δεν έπαιζε ο Γιατράς με τον Γιαννάκη, αλλά ο Προμηθέας με τον Άρη.”

Ο Αλεξάντερ Λίποβι, από την πλευρά του, ανέφερε: “Δύο πράγματα πρέπει να κάνουμε στο Ρέθυμνο. Πρώτον να περιορίσουμε τα ατού του αντιπάλου, παίζοντας δυνατή άμυνα και δεύτερον να ελέγξουμε τον ρυθμό. Οι Άρμστεντ, Μούντι και Γκούντγουϊν είναι κίνδυνος-θάνατος. Παίζουν γρήγορο μπάσκετ, οπότε θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό τους. Πρώτα προέχει να κερδίσουμε και μετά βλέπουμε όλα τα άλλα. Ό,τι και να γίνει, πάντως, στην Κρήτη ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι εάν νικήσουμε θα είμαστε πολύ καλά.”

Δηλώσεις έκανε και ο Τρέβορ Ρέλεφορντ: “Είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι. Το «κλειδί» σε αυτήν την αναμέτρηση θα είναι η άμυνα. Και αυτό γιατί η αντίπαλη ομάδα διαθέτει πολλούς παίκτες με έφεση και ταλέντο στην επίθεση. Δεν μιλάμε για μία μόνο επιθετική απειλή. Μιλάμε για πολλές, οι οποίες θα απειλήσουν το καλάθι μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να παίξουμε ο ένας για τον άλλον και στα 40’ της αναμέτρησης. Εάν νικήσουμε θα είμαστε σούπερ, όμως δεν θα αλλάξει το σκεπτικό μας. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι το τέλος.”

Η αποστολή του Προμηθέα Πατρών, αποτελείται από τους Χολ, Σκούφη, Γκίκα, Ρέλεφορντ, Δημάκο, Σαλούστρο, Λίποβι, Φαγέ, Μιλόσεβιτς, Τουτζιαράκη, Γερομιχαλό και Έβανς.Οι “Πατρινοί” βρίσκονται στην Κρήτη από την Παρασκευή(8/12) και μάλιστα πραγματοποίησαν  την  προπόνησή τους στο “Μελίνα Μερκούρη.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…