Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Σπουδαία νίκη με ΑΕΚ, καλό μομέντουμ εν όψει Γκαζιαντέπ…”

“Σπουδαία νίκη με ΑΕΚ, καλό μομέντουμ εν όψει Γκαζιαντέπ…”

jones 1

Στους 12 πόντους σταμάτησε ο Λάκι Τζόουνς στο ματς με την ΑΕΚ, ένας παίκτης του οποίου η προσφορά δεν περιορίζεται απλώς στο επιθετικό κομμάτι καθώς κάνει… καλή δουλειά αμυντικά. Ο Αμερικανός σχολίασε το θετικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ απέναντι στην “Ενωση” ενώ μεταξύ άλλων μίλησε και για τον αγώνα με την Γκαζιαντέπ. Συγκεκριμένα είπε:

Για την νίκη επί της ΑΕΚ: “Είναι σπουδαία νίκη. Παίξαμε σκληρά και ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Μείναμε ενωμένοι και κάναμε την δουλειά μας και στα 40 λεπτά. Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό, είναι σπουδαία ομάδα και αυτό δίνει μεγαλύτερη σημασία στην νίκη μας. Ξέραμε τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε για να κερδίσουμε”.

Για το τι έπαιξε ρόλο, η καλή επίθεση ή η καλή άμυνα: “Το πιο ουσιαστικό είναι πως ακολουθήσαμε το αμυντικό μας πλάνο. Η ΑΕΚ έχει παίκτες όπως ο Χάρις και ο Γκριν, έχει έμπειρους καλαθοσφαιριστές και εμείς τους περιορίσαμε”.

Για το -20 από την Λούντβιγκσμπουργκ: “Ήταν σημαντικό που δεν μείναμε σε αυτό. Κάναμε αυτό που έπρεπε απέναντι στην ΑΕΚ. Στην ελληνική λίγκα είναι σημαντικό να κρατάς το αήττητο της έδρας. Αυτό το είχαμε στο μυαλό μας”.

Για την καλή εικόνα του ΠΑΟΚ: “Είμαστε μια σπουδαία ομάδα όταν είμαστε συγκεντρωμένοι. Είχαμε εξαιρετικό τρόπο παιχνιδιού και έπαιξε πολύ καλά ο Κατσίβελης αλλά και ο Μαργαρίτης”.

Για το ότι εξουδετέρωσε τον Χάρις: “Ήταν εξαιρετικό δύσκολο να μείνω συγκεντρωμένος σε έναν παίκτη σαν τον Χάρις. Έχει παίξει στο ΝBA, στη G League και τώρα παίζει σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Οι προπονητές μου έδωσαν έμφαση στον τρόπο που έπρεπε να τον αντιμετωπίσω σωστά. Επίσης, είναι και η ομαδική δουλειά… Οι συμπαίκτες μου με κάλυψαν κάθε φορά που μετά το μαρκάρισμα το δικό μου, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα κενό”.

Για την συνέχεια μετά την νίκη επί της ΑΕΚ: “Πρέπει να δούμε το ματς με την Γκαζιαντέπ η οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ που είναι καλύτερο για εμάς. Η νίκη θα μας αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης”.

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ: “Ο στόχος όλου του οργανισμού του ΠΑΟΚ είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα. Εγώ είμαι αγωνιστής και θα ήθελα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αν δεν το καταφέρουμε, τότε να κοιτάξουμε το επόμενο υψηλό που μπορούμε να κάνουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…