Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σφαιρόπουλος: “Από συγκυρίες χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, θα κερδίσουμε τα μεγάλα παιχνίδια”

Σφαιρόπουλος: “Από συγκυρίες χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, θα κερδίσουμε τα μεγάλα παιχνίδια”

sfairopoulos 2

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην κριτική που δέχεται ο ίδιος αλλά και η ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε παράλληλα για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν χάσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Αποσπάσματα όσων δήλωσε στην εφημερίδα Real News:

Για την κριτική που δέχεται εκείνος, αλλά και η ομάδα: “Η κριτική είναι καλό να υπάρχει, αρκεί να είναι αντικειμενική και όχι εν βρασμώ. Σέβομαι την άποψη του κόσμου, αλλά δεν συμφωνώ πάντα. Στενοχωριόμαστε πολύ όταν χάνουμε, αλλά όσο εγώ όσο και όλη η ομάδα δουλεύουμε σκληρά για να φέρνουμε τίτλους. Συνεχίζω να δουλεύω απερίσπαστος με βάση τις αρχές και τα πιστεύω μου.

Δεν είμαι αλάνθαστος. Όποιος παίρνει τόσες πολλές αποφάσεις, όπως ένας προπονητής, όποιος δουλεύει τόσο σκληρά, θα κάνει και λάθη. Έχουμε μεθοδικότητα, πρόγραμμα και σαφή τρόπο δουλειάς. Έχουμε καταφέρει μεγάλα αποτελέσματα, έχουμε φέρει τίτλους και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά νικών των αγώνων. Δεν ξέρω αν αυτά κάποιοι τα ξεχνούν, αλλά η ιστορία τα καταγράφει”.

Για το αν έχει χαθεί το ψυχολογικό πλεονέκτημα απέναντι στον Παναθηναϊκό: “Όχι, δεν έχει χαθεί. Στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε χωρίς κόσμο, άρα χωρίς έδρα. Το δεύτερο το χάσαμε στο τέλος με μεγάλο σουτ του αντιπάλου και από στιγμές που έπρεπε να είμαστε καλύτεροι σε άμυνα και επίθεση. Δεν χάσαμε από κάποιο ψυχολογικό βάρος, αλλά από συγκυρίες. Η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ έκτοτε και θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Ξέρουμε πώς θα κερδίσουμε τα μεγάλα παιχνίδια”.

Για τα αποτελέσματα στην Euroleague, παρά τους τραυματισμούς: “Οι απουσίες είναι πολλές και συχνές. Δεν μας αφήνουν να λειτουργήσουμε όπως θέλουμε. Από τη μία, όμως, έχουμε φέρει αρκετούς παίκτες για κάθε θέση, ώστε να καλύπτονται τα κενά, και από την άλλη έχουμε παίκτες που εξυπηρετούν δύο θέσεις… Όταν θα είμαστε πλήρεις, θα παρουσιάζουμε άλλη εικόνα… Έχουμε ηγέτη τον Σπανούλη, αλλά τόσο ο Βασίλης όσο και οι υπόλοιποι παίκτες διακατέχονται από ομαδικό πνεύμα”.

Για το αν ήταν δύσκολη η ένταξη του Σπανούλη: “Σε καμία περίπτωση. Ο Σπανούλης είναι ένας παίκτης που αναγνωρίζουν και σέβονται οι συμπαίκτες και αντίπαλοι. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν χρόνος για να βρει ρυθμό. Όσο παίζει, τόσο θα ανεβαίνει. Οι ρόλοι στην ομάδα είναι σαφείς. Ιατρικά και από φυσική κατάσταση είναι στο 100%”.

Για τις μεταγραφές: “Δεν θέλω να κάνω μεταγραφές μεσούσης της σεζόν. Οι καλοί παίκτες για το επίπεδο του Ολυμπιακού είναι κλεισμένοι… Είμαι διστακτικός. Είναι δύσκολα να βρεις παίκτη επιπέδου και καλό χαρακτήρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …