Κεντρική Basket League Άρης Όταν ο Γκάλης ξεπερνούσε τους 80 πόντους μέσα σε ένα τριήμερο! (vids)

Όταν ο Γκάλης ξεπερνούσε τους 80 πόντους μέσα σε ένα τριήμερο! (vids)

galis panionios

Πολλές οι… ιδιαίτερες στιγμές του Άρη, όπως φυσικά και του “μεγάλου” Νίκου Γκάλη που έγραψε ιστορία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 30 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 5/12/87, οι “κίτρινοι” περνούσαν νικηφόρα από την έδρα του Πανιωνίου συνεχίζοντας τα θετικά αποτελέσματα καθώς δύο μέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 3/12/87, είχαν πάρει εντυπωσιακό “διπλό” απέναντι την Μπαρτσελόνα με 88-89. Πρωταγωνιστής και στα δύο ματς ο “γκάνγκστερ”

galis barca

Ο κορυφαίος Ελληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών είχε πετύχει 45 πόντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα “σκοτώνοντας” έτσι τους Ισπανούς μέσα στο “σπίτι” τους. Κόντρα στον Πανιώνιο πέτυχε 38 πόντους και ως εκ τούτου ο Γκάλης μέσα σε ένα τριήμερο (3/12 το ματς με την Μπαρτσελόνα και 5/12 το παιχνίδι με τον Πανιώνιο) ξεπέρασε τους 80 πόντους (συνολικά πέτυχε 83 σε δύο ματς)!

Η κούραση των δύο αγώνων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και το ταξίδι από την Ισπανία, δεν “εμπόδισαν” τον Γκάλη όσον αφορά την παραγωγικότητά του στο σκοράρισμα, με τον “γκάνγκστερ” να είναι ασταμάτητος και να προκαλεί μεγάλα προβλήματα στους αντιπάλους του. Απολαύστε τον στα παρακάτω δύο videos… Στο πρώτο video δείτε καλάθια του από το ματς με την Μπαρτσελόνα ενώ στο δεύτερο video υπάρχει το παιχνίδι Πανιώνιος-Άρης (στο 1:02:26 το τελευταίο καλάθι του Γκάλη στον αγώνα με τους “κυανέρυθρους”).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…