Κεντρική Basket League Άρης Μια αξέχαστη “μάχη”… 235 πόντων (vid)

Μια αξέχαστη “μάχη”… 235 πόντων (vid)

galis pedoulakis

“Σύγκρουση” ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες σήμερα (10/12) στο Παλέ… Ο Άρης και ο Παναθηναϊκός, που έχουν σπουδαίες επιτυχίες εντός των συνόρων αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα αναμετρηθούν στις 17.00 και με αφορμή το σημερινό παιχνίδι, εμείς θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα θυμηθούμε ένα μεταξύ τους ματς που είχε γίνει τον Δεκέμβρη πριν από 26 χρόνια.

Ήταν 14/12 του 1991 όταν σε έναν… απίθανο αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, οι “κίτρινοι” ήταν νικητές με 121-114. Είχαν σημειωθεί συνολικά 235 πόντοι, με τον Άρη να “χαμογελά” στο τέλος και συγκεκριμένα μετά από δύο παρατάσεις (94-94 η πρώτη παράταση και 105-105 η δεύτερη), σε αυτή την αξέχαστη “μάχη” των δύο ομάδων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, λόγω οικονομικών διαφορών ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν είχε αγωνιστεί αλλά ο Άρης είχε βρει τον τρόπο να πάρει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους “πράσινους” έχοντας τον Νίκο Γκάλη σε σπουδαία μέρα καθώς τελείωσε το ματς με 40 πόντους.

“Εγώ θέλω πίσω τον Γιαννάκη γιατί είναι βασικός συντελεστής σε όλες τις μέχρι τώρα επιτυχίες του Άρη. Το θέμα είναι εάν το θέλει αυτός και η διοίκηση”, είχε πει ο “γκάνγκστερ” ο οποίος ακόμη είχε τονίσει πως… “θα μπορούσα να παίζω κι άλλα 50 λεπτά (σ.σ. τόσο κράτησε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη). Όσο έχω όρεξη και τρέχει η αδρεναλίνη, θα είμαι στο γήπεδο”. Σε εκείνο το ματς (14/12/91) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ο Βαγγέλης Βουρτζούμης στην δεύτερη παράταση είχε διαμορφώσει το 114-116, μάλιστα είχε “γράψει” και το 114-119 (με φόλοου) και εκεί ουσιαστικά όλα είχαν κριθεί υπέρ του ‘Αρη.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

Με «ελληνικό αέρα» το Top5 του BCL. Διπλή ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε στην καλύτερη πεντάδ…