Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Με πάθος και ενέργεια”

“Με πάθος και ενέργεια”

sfairopoulos 1

Δύσκολο χαρακτήρισε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη “ρωσική αρκούδα” για τη δέκατη τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι πρέπει οι “ερυθρόλευκοι” να είναι συγκεντρωμένοι και να παίξουν με πάθος και ενέργεια.

Αναλυτικά:

“Έχουμε ένα δύσκολο αγώνα αύριο. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που είναι σταθερά παρούσα στα φάιναλ φορ και έχει την ικανότητα να βρίσκεται εκεί και φέτος. Ήδη είναι πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα με μόνο δύο ήττες. Είναι μια ομάδα που ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Έχει την καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση και αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς που έχουμε την καλύτερη άμυνα είναι να εξουδετερώσουμε την τα ατού της αντιπάλου μας. Η ΤΣΣΚΑ έχει ποιοτικό ρόστερ και όλοι οι παίκτες της μπορούν να σου κάνουν την ζημιά. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε συλλογικά και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Ευελπιστούμε πως ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και θα σπρώξει την ομάδα μας σε μια πολύ καλή εμφάνιση”.

Για την απουσία του τραυματία, Νίκολα Μιλουτίνοφ: “Δεν παίζει και πρέπει να παίξουμε με διαφορετικούς τρόπους σε άμυνα και επίθεση. Δεν είναι μόνο ο Μιλουτίνοφ… Για όλους όσους λείπουν έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε κενό. Όλα τα παιδιά είναι ικανά να βοηθήσουν την ομάδα και περιμένω να το κάνουν για μία ακόμη φορά αύριο”.

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τις συναντήσεις με την ομάδα του Στρατού στα φάιναλ φορ με εκείνες στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, τόνισε: “Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια του φάιναλ φορ και της κανονικής διάρκειας και αυτό το γνωρίζουμε καλά και οι δύο ομάδες.  Εμείς επικεντρωνόμαστε σε αυτό της κανονικής περιόδου. Είναι πάντα δύσκολο το έργο μας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που πρέπει. Δεν είναι της στιγμής να κάνουμε συγκρίσεις των αγώνων σε φάιναλ φορ και κανονική διάρκεια. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φάιναλ φορ”.

Για το αν οι πολλοί τραυματισμοί έχουν κουράσει ψυχολογικά την ομάδα: “Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Το κυριότερο δεν είναι το ψυχολογικό, αλλά το αγωνιστικό. Όταν λείπουν παίκτες πρέπει να βρεις τρόπους να καλύψεις τα κενά, και αναγκαστικά αλλάζει το στυλ παιχνιδιού σου σε άμυνα και επίθεση. Επιπλέον κάποιοι παίκτες επιβαρύνονται με χρόνο συμμετοχής και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καταπόνηση. Πρέπει να τα διαχειριστούμε όλα αυτά, για να αποδίδει η ομάδα σταθερά καλά. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Η διαχείριση των νέων δεδομένων. Το πως θα παίξουμε και το πως θα λειτουργήσουμε… Όταν φεύγει ένας παίκτης, ή επιστρέφει κάποιος άλλος από τραυματισμό πάντα χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Δεν είναι εύκολο. Και αυτό λύνεται με το ψυχολογικό κομμάτι… Δηλαδή πρέπει να πεισμώσουμε όλοι και να παίξουμε δυνατά για να καλύψουμε με πάθος και ενέργεια τις απουσίες που έχουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…