Κεντρική NBA ΛεΜπρόν και Γουέιντ “καθάρισαν” τους Μπουλς (vids)
NBA

ΛεΜπρόν και Γουέιντ “καθάρισαν” τους Μπουλς (vids)

lebron james dwyane wade

Το ασταμάτητο “τρένο” των Κλίβελαντ Καβαλίερς δεν θα μπορούσε να σταματήσει στην έδρα της χειρότερης ομάδας του NBA. Οι Σικάγο Μπουλς αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χαμηλό εμπόδιο και υποτάχθηκαν στις ορέξεις των Καβς με 113-91.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Οχάιο έφθασε τις 12 συναπτές νίκες, μόλις 1 λιγότερη από το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της ομάδας!

Οι εξαιρετικοί Καβς είχαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στα συνηθισμένα του κέφια, με τον “βασιλιά” να γράφει άνετα 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και το μεγαλύτερο plus-minus τη φετινή σεζόν με +27. Με 9/15 σουτ (2/4 τρίποντα) και μονάχα 2 λάθη, ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη είχε μια από τις συνηθισμένες, αποδοτικές βραδιές του.

Μια από τις θεμελιώδεις διαφορές των Καβς, όμως, είναι η αισθητή άνοδος στην απόδοση του Ντουέιν Γουέιντ. Ερχόμενος και πάλι από τον πάγκο, ο “flash” είχε 24 πόντους σε 25 λεπτά συμμετοχής με 9/13 σουτ και 5/5 βολές, δίνοντας ένα ξεχωριστό spark στην απόδοση των φιναλίστ του NBA.

Ο Γουέιντ, μάλιστα, έχει +15 πόντους στα τελευταία 5 ματς ενώ, χρειάστηκε 18 παιχνίδια για να πιάσει αυτή την επίδοση φέτος. Το παρακάτω shot-chart είναι ενδεικτικό της αποδοτικότητάς του.

Τέλος, αξίζει να γίνει και μια αναφορά στη βελτίωση του Κέβιν Λοβ, ο οποίος είχε 24 πόντους και 13 ριμπάουντ, χειραγωγώντας τους αντιπάλους του από τη θέση “5“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…