Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Καμία ομάδα δεν βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση”

“Καμία ομάδα δεν βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση”

sakota 2

Πανέτοιμοι στα κρίσιμα παιχνίδια πρέπει να είναι οι παίκτες της ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Ντράγκαν Σάκοτα, ενόψει της αναμέτρησης με τη Βενέτσια για το Basketball Champions League. O τεχνικός της Ένωσης σημείωσε ότι όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα και ότι καμία ομάδα δεν βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με τη Βενέτσια: “Κατ αρχήν, η απουσία του Μπράμος. Η Βενέτσια έχει αρκετούς παίκτες στην περιφέρεια και 4 παίκτες έχουν 40+%. Είναι αρκετά γνωστό το στυλ παιχνιδιού της Βενέτσια. Η Βενέτσια ως πρωταθλήτρια Ιταλίας έχει μεγαλύτερα κίνητρα, όπως και κάθε ομάδα που παίζει εναντίον της. Καμία ομάδα δεν βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση. Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. Θα πρέπει να εξηγήσουμε και στον κόσμο πως δεν φταίνε αποκλειστικά παίκτες ή προπονητές για ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν”.

Για το υλικό της φετινής ΑΕΚ: “Υπάρχει ταλέντο και κάποια αξία στην ομάδα. Λόγω πολλών παιχνιδιών και λόγω κινήτρου, υπάρχουν και κάποια ταξίδια στη μέση. Δίνεις περισσότερη σημασία σε παιχνίδια σημασίας. Δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίζεις όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο. Τα σκαμπανεβάσματα τα περιμένεις σε κάθε ομάδα. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι στα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν.

Η ΑΕΚ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα θέλει να παίζει καλή άμυνα, που είναι το βασικό. Θέλει και έξυπνη επίθεση. Το στυλ ανά χώρα δεν είναι το ίδιο. Αυτό υπάρχει και στην Euroleague αλλά και στο BCL. Είτε χτίζεις πάνω σε έναν παίκτη ή πολλούς, αυτό είναι πλεονέκτημα ομάδων που το έχουν. Εμείς έχουμε σουτ, αλλά όχι σε βαθμό που θα ήθελε μια ομάδα πιο αποτελεσματική και ψάχνουμε λύσεις είτε μέσα στην ομάδα, είτε απ’ έξω”.

Για τους νέους παίκτες και το πλάνο της ΑΕΚ: “Το αποτέλεσμα.. πιέζει. Για ορισμένα παιδιά είναι κρίμα που δεν έχουν πάρει ευκαιρίες. Κάποιος χρόνος γι αυτούς είναι χαμένος και το πόση ζημιά θα έχει γίνει θα το δούμε. Εγώ υποστηρίζω αυτή την πολιτική των νέων παιδιών. Δεν μπορούμε να βάλουμε 10 νέα παιδιά. Πρέπει να υπάρχει σχέδιο και αν δίνουμε την ευκαιρία σε ένα παιδί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τη συνέπεια με το αποτέλεσμα. Αυτό ξεκινάει από παίκτες όπως ο Ντόντσιτς και ο Μποντιρόγκα. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο στην ΑΕΚ. Είναι δύσκολο σωματείο, έχει πολλές απαιτήσεις που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πως μέσα σε 3 χρόνια μπορούν να γίνουν τα πάντα. Μέσα σε τρία χρόνια έχουν γίνει αρκετά”.

Για τα μεταγραφικά: “Ό,τι όνομα υπάρχει είναι καλοί παίκτες, αλλά δεν είναι ελεύθεροι. Προσπαθούμε να φτάνουμε τη χημεία, όσον αφορά το σουτ. Εννοείται πως ένας καλός πασέρ θα μας βοηθούσε. Δεν το κρύβουμε ότι συζητάμε, αλλά η αγορά κρίνει. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση. Πιστεύω ότι μια μέρα πριν από το παιχνίδι δεν α ήταν το καλύτερο να μιλάμε για μεταγραφικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…