Κεντρική Basket League Άρης “Ηρθα για να τσαλακωθώ, δεν σταματάω την προσπάθεια…”

“Ηρθα για να τσαλακωθώ, δεν σταματάω την προσπάθεια…”

giannakis pale aris

Ο Άρης έχει μπροστά του το ματς με την Νίμπουρκ και θέλει την νίκη για το θέμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά και για να αφήσει πίσω του την ήττα από την Κύμη. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας:

Για τον αγώνα της Τρίτης: “Νομίζω πως σε αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορικά τα πράγματα. Έστω με τις δυσκολίες που έχουμε, πιστεύω πως θα έχουμε ενέργεια και πάθος στο παιχνίδι μας και θέλουμε να παίξουμε καλά μπροστά στον κόσμο μας. Δεδομένες είναι μόνο οι απουσίες των παικτών που έφυγαν και δεν έχουν αντικατασταθεί. Ο Κιθ (σ.σ. Μπένσον) δεν έχει κάνει προπόνηση ακόμη, μετά τον τραυματισμό του στο τελευταίο παιχνίδι. Ελπίζουμε έστω και λίγο να βοηθήσει, αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο. Στο προηγούμενο παιχνίδι μας έλειψε η φρεσκάδα και όταν δεχθήκαμε τα πρώτα σουτ νιώσαμε νευρικότητα και κάναμε αρκετά λάθη, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, κάτι που σε συνδυασμό με την φρεσκάδα που μας έλειπε, δεν μας άφησε περιθώρια στο να παίξουμε όπως θέλαμε. Αυτό μας κόστισε πάρα πολύ, απέναντι σε μία ομάδα που δούλευε έξι ημέρες για αυτό το ματς”.

Για την “βαριά” ήττα από την Κύμη και τις αντιδράσεις του κόσμου: “Νομίζω πως και ο κόσμος που θέλει να νιώθει περήφανος αλλά και εμείς θέλουμε να φτιάξουμε αυτή την ομάδα,. Ολιοι πρέπει να κάνουε πράγματα θα συμπαραστέκονται στην ομάδα και όχι να την αποσυντονίζουν. Η ομάδα προσπαθεί να βρει λύσεις. Και να φέρουμε παιδιά να δώσουν κάτι παραπάνω. Τον τελευταίο καιρό τα παιδιά κάνουν πράγματα που δεν έχουν την δυνατότητα ως τώρα να ανταποκριθούν. Και αγωνιστικά και όσον αφορά την πίεση. Χρειάζεται συμπαράσταση η ομάδα.

Για το θέμα της ενίσχυσης: “Ανά διαστήματα υπάρχουν κάποιες σκέψεις. Θέλουμε ενίσχυση, το ξέρουμε εδώ και 1,5-2 μήνες. Ολες αυτές τις στιγμές δεν υπήρξε η δυνατότητα να κάνομε κάποιες κινήσεις. Θα δούμε… Προσπαθούμε εδώ να παρακινήσουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα να έρθουν πιο κοντά. Άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο κοντά και έδειχναν ενδιαφέρον, δεν είναι κοντά στην ομάδα. Ελπίζω να καταλάβουν ότι το καλό του Άρη είναι να είναι κοντά στην ομάδα”.

Για τα όσα γίνονται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το θέμα των Τούρκων: “Σίγουρα τα όσα γίνονται δεν σημαίνει πως εμείς δεν πρέπε να προσπαθούμε 100% να κάνουμε την δουλειά μας. Οταν δεν έχεις φρεσκάδα, αυτό παίζει τον δικό του ρόλο”.

Για την συνέχεια: “Εχουμε δει πως έχουμε στιγμές που ανταποκρινόμαστε. Πρέπει να δείχνουμε εγωισμό. Θέλουμε να βγάλουμε ενέργεια και θέληση. Είχα πει πως ήρθα για να τσαλακωθώ. Εννοώ όλα αυτά που γίνονται τώρα… Είμαι εδώ γιατί δεν έχω μάθει να σταματάω την προσπάθεια. Με ξέρατε ως παίκτη και ως προπονητή. Δεν πρέπει να σταματάταμε να παλεύουμε. Η ομάδα δεν είναι μόνο για φέτος αλλά είναι για την συνέχεια. Ο Άρς είναι φτιαγμένος για να συγκαταλέγεται στις ομάδες που προσπαθούν να φτάσουν την κορυφή”.

Αθηναίου: “Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας”

Ο Γιάννης Αθηναίου είπε: “Κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι με την Κύμη, ηττηθήκαμε με μεγάλη διαφορά. Το θέμα είναι ότι η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να κοιτάξουμε παρακάτω. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι με την Νίμπουρκ, θέλουμε να το κερδίσουμε γιατί πρέπει από εδώ και στο εξής να πετύχουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε για να είμαστε μέσα στην πρόκριση. Η Νίμπουρκ είναι καλή, δουλεμένη ομάδα, έχει καλό μομέντουμ, με δύο σερί εκτός έδρας νίκες. Θέλουμε να βγάλουμε το πλάνο των προπονητών μας στο γήπεδο, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη”.

Για τις “βαριές” ήττες που κάνει ο Άρης: “Είμαστε μια ομάδα που τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν δυο παιχνίδια την βδομάδα. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Επίσης όταν κάνεις τόσο δύσκολα ταξίδια, γυρνάς στην Θεσσαλονίκη για μια μέρα και φεύγεις με το πούλμαν στη Χαλκίδα, ε άνθρωποι είμαστε… Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι και στις δύο διοργανώσεις. Όλα τα παιδιά δίνουμε το 100% στις προπονήσεις και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Όλα τα παιδιά προσπαθούμε. Όχι μόνο εγώ, ο Βασιλόπουλος ή ο Λευτέρης. Και ο Μούρτος και ο Τσαϊρέλης και οι Αμερικανοί, είναι πολύ έμπειρα παιδιά. Μέσα από την ομαδική δουλειά κάθε φορά μέσα στο γήπεδο προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Για το επιθετικό πρόβλημα που παρουσιάζει ο Άρης: “Δεν είναι δική μου δουλειά να το αναλύσω. Υπάρχουν αρμόδιοι για να το αναλύσουν. Εμείς θέλουμε να κάνουμε κάθε φορά το καλύτερο δυνατό. Δεν έρχεται κανείς παίκτης να πει ότι δεν θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του”.

Για την Νίμπουρκ: “Είναι ομάδα που παίζει αρκετά με χαμηλό σχήμα. Και το “4” και το “5” είναι παίκτες που σουτάρουν. Θα πρέπει να βρούμε λύση απέναντι σε αυτό το στιλ. Δεν καταφέραμε να το κάνουμε εκεί. Οφείλουμε να βρούμε λύση. Η Νίμπουρκ ειναι σε καλό μομέντουμ, θα πρέπει όλοι να δώσουμε το κάτι παραπάνω και να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι”.

Για την σημασία του κόσμου: “Τον κόσμο τον θέλουμε να είναι δίπλα μας. Είναι κι αυτοί στενοχωρημένοι και πικραμένοι, αλλά νομίζω ότι όλα τα παιδιά δίνουμε το 150% των δυνατοτήτων μας. Ο κόσμος είναι τεράστια υπόθεση όλα τα χρόνια για τον Άρη. Αύριο τους θέλουμε δίπλα μας γιατί είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το κερδίσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…