Κεντρική NBA Η “πικρή” αλήθεια των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
NBA

Η “πικρή” αλήθεια των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

george anthony donovan westbrook

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ηττήθηκαν κι από τους Νιου Γιορκ Νικς, με τα αναποτελεσματικά σουτ, τις ελάχιστες πάσες στην επίθεση και την ένδεια επιθετικών συστημάτων να οδηγούν σε τραβηγμένες προσπάθειες και μέτρια ποσοστά. Η “αγία τριάδα” της ομάδας (Καρμέλο Άντονι, Ράσελ Γουέστμπρουκ, Πολ Τζορτζ) εξακολουθεί να είναι στα “τάρταρα” της λίγκας, όσον αφορά τα ποσοστά ευστοχίας κι η παρακάτω κάρτα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, 34 παίκτες του NBA τη φετινή σεζόν σουτάρουν τουλάχιστον 15 φορές σε κάθε παιχνίδι. Οι Γουέστμπρουκ, Τζορτζ κι Άντονι συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα σε αυτούς, με τα ποσοστά ευστοχίας τους να είναι ελαφρώς αποκαρδιωτικά.

Στην εν λόγω λίστα, ο Γουέστμπρουκ βρίσκεται στην τελευταία θέση με 38.9%, ο Τζορτζ είναι ο δεύτερος χειρότερος με 40.8% ενώ, η χειρότερη τριάδα “κλείνει” με τον Καρμέλο, ο οποίος εκτελεί με 41%!

Το ρεκόρ των Θάντερ βρίσκεται ξανά σε αρνητική τροχιά (14-15) και σε περίπτωση που δεν ενταχθούν περισσότερα στοιχεία motion επίθεσης στο ρεπερτόριό τους, δεν πρόκειται να “ξεκολλήσουν” από το τέλμα. Η τάση του Άντονι να πηγαίνει συνεχώς σε isolation επιθέσεις, η έλλειψη κίνησης του Γουέστμπρουκ χωρίς την μπάλα και τα τραβηγμένα σουτ, καθώς και το “κρύο” χέρι του Τζορτζ οδηγούν σε αυτά τα άσχημα αποτελέσματα και θα πρέπει να επέλθουν θεμελιώδεις αλλαγές, ώστε να μεταβληθεί η εικόνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…