Κεντρική NBA Οι “καυτοί” Καβς υποτάχθηκαν στους Μπακς! (vids)

Οι “καυτοί” Καβς υποτάχθηκαν στους Μπακς! (vids)

giannis antetokounmpo lebron

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς είχαν 18 νίκες στα 19 ματς που προηγήθηκαν του χθεσινού συναπαντήματος με τους Μιλγουόκι Μπακς στο Bradley Center. Η ανατροπή του σκορ στα τελευταία λεπτά υποδήλωνε ότι τα “ελάφια” δεν θα αντέξουν την “έκρηξη” των περσινών φιναλίστ, κάνοντας άλλη μια κακή διαχείριση εντός της 4ης περιόδου.

Κι όμως, οι Μπακς έκαναν τη διαφορά, διαχειρίστηκαν σωστά τις clutch καταστάσεις των τελευταίων 3 λεπτών κι επιβλήθηκαν των Καβς με 119-116, σε μια από τις πιο σπουδαίες νίκες της τρέχουσας χρονιάς για την “αρμάδα” του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Το Κλίβελαντ ξεκίνησε τον αγώνα, όντας αρκετά πιο αποτελεσματικό, παίρνοντας γρήγορα διψήφια διαφορά αλλά οι Μπακς επέστρεψαν άμεσα και μείωσαν σε 34-30 με το τέλος της 1ης περιόδου. Το πραγματικό turning point του ματς ήταν στα μέσα του 2ου δωδεκαλέπτου, με τους Μπακς να τρέχουν ένα τρομερό σερί και να “αρπάζουν” διψήφιο προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +11 (69-58)!

Η διαφορά της 3ης περιόδου κυμάνθηκε σταθερά από τους 10 έως τους 18 πόντους αλλά η 4η περίοδος άνηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στο Κλίβελαντ. Το +20 (103-83) μετατράπηκε σε -2 (105-107) με σερί 2-24, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, μάλιστα, να βρίσκεται στον πάγκο! Ο Ντουέιν Γουέιντ είχε αναλάβει τα ηνία της επίθεσης, μαζί με τους Γκριν, Κράουντερ και Τόμπσον αλλά οι Μπακς είχαν ακόμη σφυγμό.

Μια ανταλλαγή καλαθιών από Μπρόγκντον και Τζέιμς διατήρησε το προβάδισμα υπέρ των Καβς αλλά ο Τόνι Σνελ έμελλε να “σπάσει” τον γόρδιο δεσμό με τρίποντο, 58.9” πριν από το τέλος (115-113). Αυτός, όμως, που θα “καθάριζε” την παρτίδα όφειλε να είναι ο Γιάννης, με τον Έλληνα σούπερ-σταρ να πετυχαίνει γκολ-φάουλ και να στέλνει τη διαφορά σε επίπεδα 2 κατοχών.

Ο Γιάννης είχε συνολικά 27 πόντους, 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 40 λεπτά συμμετοχής, με 8/14 σουτ και 11/12 βολές! Η all-around προσφορά του τέθηκε σε πλήρη ισχύ, αν κι ο ηγέτης των Μπακς αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα με τον ΛεΜπρόν στην άμυνα, καθώς ο “βασιλιάς” σκόραρε 39 πόντους με 14/22 σουτ.

Επίσης, οι Μπακς είχαν ακόμη 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Έρικ Μπλέντσο να σταματά στους 26 (10/16 σουτ) και τον Κρις Μίντλετον στους 18, μαζί με 10 ασίστ! Ο Τζον Χένσον έκανε την ευχάριστη έκπληξη με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Μάλκολμ Μπρόγκντον προσέφερε 16 πόντους από τον πάγκο.

Από πλευράς Κλίβελαντ, πέρα από τον αδυσώπητο ΛεΜπρόν, ο Κέβιν Λοβ ήταν σταθερή αξία με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Γουέιντ έδειξε να ξανανιώνει με 14 πόντους ενώ ο Γκριν συμπλήρωσε 13.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…