Κεντρική NBA Η απόλυτη 4η περίοδος από τους Ρόκετς! (vid)
NBA

Η απόλυτη 4η περίοδος από τους Ρόκετς! (vid)

eric gordon rockets

Το σερί των Χιούστον Ρόκετς τέθηκε σε κίνδυνο στο ματς εναντίον των Γιούτα Τζαζ, με τους “μορμόνους” να προηγούνται με 81-89, 10 λεπτά πριν από τη λήξη του ματς. Οι “ρουκέτες” των 13 σερί επιτυχιών και των συντριπτικών νικών έμοιαζαν τρωτοί. Τότε, όμως, το “ηφαίστειο” εξερράγη και ολάκερη η ομάδα της Γιούτα παρασύρθηκε από τη “λάβα”.

Συγκεκριμένα, οι Ρόκετς “έτρεξαν” ένα αδιανόητο σερί 39-8 μέχρι το τέλος του ματς κι επιβλήθηκαν με 120-99, μετατρέποντας μια εις βάρος τους κατάσταση σε έναν τρομερό θρίαμβο εν ριπή οφθαλμού!

Η επίδοση των Ρόκετς έχει και ιστορικές προεκτάσεις, με τους πρωτοπόρους του NBA να γίνονται  η πρώτη ομάδα από τότε που θεσπίστηκε το ρολόι των 24 δευτερολέπτων, η οποία νίκησε τον αντίπαλο με 21 πόντους διαφοράς ενώ έχανε με τουλάχιστον 5 πόντους μετά το πέρας 3 περιόδων!

Επίσης, το επιμέρους σερί της 4ης περιόδου κυμάνθηκε στο 41-15 υπέρ του Χιούστον, με αυτό το +26 να αποτελεί την κορυφαία επίδοση της φετινής σεζόν καθώς και την 4η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας, όσον αφορά τα 4α δωδεκάλεπτα.

Με τον Έρικ Γκόρντον να παίρνει “φωτιά” και να σημειώνει 3 σερί τρίποντα, το Χιούστον πήρε κεφάλι στο σκορ ενώ, με αλλεπάλληλα μακρινά σουτ και πικ-εν-ρολ, σε συνδυασμό με την “ατσάλινη” άμυνα που προσέφεραν οι περιφερειακοί αμυντικοί, οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι κι εξαφανίστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κρις Πολ πρόλαβε να μοιράσει 8 ασίστ εντός της 4ης περιόδου ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν δεν ήταν καν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στο διάστημα αυτό!

Ο Γκόρντον ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ρόκετς με 33 πόντους κι 7/12 τρίποντα, ο Χάρντεν σταμάτησε στους 26 ενώ ο αήττητος Κρις Πολ (15-0 στα ματς που έχει συμμετάσχει) άγγιξε το τριπλ-νταμπλ (18 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ).

Για το τέλος έμεινε ο Κλιντ Καπέλα, με τον Ελβετό να κάνει ένα ανεπανάληπτο “πάρτι” κάτω από τα δύο καλάθια και να ολοκληρώνει το ματς με 24 πόντους, 20 ριμπάουντ και 10/12 σουτ!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…