Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt “Δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμα”

“Δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμα”

kaklamanakis

Το Λαύριο αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, με τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ, έφτασε τις πέντε σερί νίκες στη Basket League και φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας παρέα με τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα.

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης μίλησε στο esake.gr για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, για τους στόχους που υπάρχουν αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

 Το Λαύριο αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Περιμένατε πως στην 8η αγωνιστική θα βρίσκεστε στη δεύτερη θέση;

“Δε νομίζω πως θα περιμέναμε κάτι τέτοιο, αλλά από την αρχή πίστευα πως η ομάδα θα έχει καλή πορεία. Θεωρώ πως δουλέψαμε πολύ το καλοκαίρι όπως και όλος ο κόσμος που βρίσκεται γύρω από την ομάδα”.

– Η σεζόν άρχισε ουσιαστικά με δύο διαδοχικές ήττες; Πως το διαχειριστήκατε αυτό το γεγονός και πως ήρθαν οι πέντε σερί νίκες στη συνέχεια;

“Οι πέντε σερί νίκες ήρθαν μετά από την ήττα από τον Άρη, την τρίτη αγωνιστική,  μέσα στην έδρα μας. Χάσαμε αυτό το παιχνίδι στο τελευταίο σουτ και ήταν κάτι που πραγματικά μας “πόνεσε”. Ωστόσο αντιδράσαμε σωστά μετά από εκείνο το παιχνίδι και έχουμε κάνει τις πέντε συνεχόμενες νίκες και βρισκόμαστε πλέον εδώ που είμαστε”.

– Νίκη όπως εκείνη επί της ΑΕΚ πως μπορούν να επηρεάσουν την ομάδα;

“Τέτοιες νίκες, ειδικά για ομάδες όπως το Λαύριο που βρίσκεται μόλις τρία χρόνια στην κατηγορία, είναι πραγματικά ιστορικές. Έχουν πολύ μεγάλη σημασία τόσο για την ομάδα και την πόλη όσο και για εμάς τους ίδιους. Το χαρήκαμε όλοι πολύ”.

– Μπορούν ωστόσο να αποπροσανατολίσουν μια ομάδα;

“Βέβαια. Τέτοιες νίκες μπορούν να μας κάνουν να πιστεύουμε πως είμαστε για κάτι διαφορετικό. Αλλά πιστεύω πως όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Δεν πετάμε στα σύννεφα, γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας και βέβαια ξέρουμε πως δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμα”.

– Κάθε χρόνο το Λαύριο κάνει και ένα βήμα παραπάνω. Ποιος είναι ο φετινός του στόχος και που μπορεί να φτάσει;

“Ο στόχος μας είναι τα πλέι οφ. Πέρυσι τερματίσαμε στην όγδοη θέση και συμμετείχαμε για πρώτη φορά εκεί. Φέτος ό,τι παραπάνω πετύχουμε θα είναι επιτυχία για εμάς”.

– Στην τρίτη σου σεζόν στην Stoiximan.gr Basket League έχεις καθιερωθεί πλέον στην ομάδα. Είσαι ευχαριστημένος από τη δική σου παρουσία;

“Είναι ο τρίτος μου χρόνος στην ομάδα και στην κατηγορία. Ο κόουτς Σερέλης με εμπιστεύεται και εγώ προσπαθώ μέσα από τη σκληρή δουλειά να το κερδίζω αυτό. Δεν ξέρω αν είμαι ευχαριστημένος με ότι έχω πετύχει μέχρι τώρα, πάντως σίγουρα δεν πρόκειται να επαναπαυθώ και θα συνεχίσω να δουλεύω”.

– Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ένας νεαρός αθλητής να μπορέσει να σταδιοδρομήσει στην Stoiximan.gr Basket League;

“Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο. Χρειάζεται πολύ και καθημερινή δουλειά. Μόνο με αφοσίωση σε αυτό που κάνεις και πολύ και σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις”.

– Το επίπεδο της Stoiximan.gr Basket League πως σου φαίνεται; Τι έχεις ξεχωρίσει μέχρι τώρα;

“Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι υψηλό. Υπάρχουν σε αυτό άλλωστε ομάδες που βρίσκονται στις κορυφαίες τέσσερις της Ευρώπης. Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν παίκτες και ιδιαίτερα ξένοι που ανεβάζουν την ποιότητα του. Από εκεί και πέρα νομίζω πως τόσο εμείς όσο και ο Προμηθέας είμαστε μέχρι τώρα στις θετικές εκπλήξεις της χρονιάς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Δεν αντέξαμε στην πίεση του Άρη»

Πρόκληση για το Λαύριο είναι τα play out. Ο τεχνικός του Λαυρίου, Κώστας Μέξας μετά την ήτ…