Κεντρική NBA Άλλο ένα απίθανο duel ανάμεσα σε Γιάννη και ΛεΜπρόν (vid)
NBA

Άλλο ένα απίθανο duel ανάμεσα σε Γιάννη και ΛεΜπρόν (vid)

lebron james giannis antetokounmpo

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχουν περάσει στη συνείδηση της πλειοψηφίας του κόσμου ως οι δύο κορυφαίοι παίκτες της Ανατολικής Περιφέρειας, συνθέτοντας τις πιο υπέροχες “μονομαχίες”! Αμφότεροι θεωρούνται “κλειδωμένοι” για τη βασική πεντάδα του All-Star Game ενώ αρκετοί θεωρούν ότι ο “Greek freak” θα διαδεχθεί τον “βασιλιά” στον “θρόνο” του κορυφαίου παίκτη στον πλανήτη.

Οι δύο “τερατώδεις” σούπερ-σταρ, λοιπόν, έδωσαν ακόμη ένα ραντεβού, το 3ο για την τρέχουσα σεζόν και το 15ο συνολικά. Οι Μιλγουόκι Μπακς υποδέχθηκαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, με τον Τζέιμς να έχει επικρατήσει στα 13 από τα 15 ματς εναντίον του Γιάννη, τα 2 εκ των οποίων έλαβαν χώρα φέτος.

Μπορεί, λοιπόν, ο Τζέιμς να υπερίσχυσε σε ατομική απόδοση έναντι του μεγάλου του αντιπάλου αλλά ο Γιάννης ήταν αυτός που έφυγε χαμογελαστός από το παρκέ, με τους Μπακς να επικρατούν στις λεπτομέρειες με 119-116 και να “σπάνε” τη φετινή “κατάρα”. Οι δύο υποψήφιοι MVP (2ο και 3ο φαβορί αντίστοιχα) τα έδωσαν όλα και φρόντισαν να μην απογοητεύσουν.

Από τη μία, ο ΛεΜπρόν είχε 39 πόντους, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες σε 34 λεπτά συμμετοχής, με 14/22 σουτ (6/11 τρίποντα!) και 5/5 βολές ενώ υπέπεσε και σε 7 λάθη. Ο “βασιλιάς” έχει παρουσιάσει μια βελτιωμένη μηχανική στο σουτ του, κάτι που του επιτρέπει να εκτελεί με υψηλότερα ποσοστά, παίρνοντας πολύ δύσκολες προσπάθειες σε συνθήκες ένας-εναντίον-ενός.

Σε πολλές περιστάσεις, μάλιστα, ο Τζέιμς επιβλήθηκε του Γιάννη σε προσωπικές μονομαχίες, σουτάροντας από πάνω του ή πηγαίνοντας προς το καλάθι.

Από την άλλη, ο Αντετοκούνμπο είχε 27 πόντους, 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα, με 8/14 σουτ, 11/12 βολές και 3 λάθη, αποτελώντας τον απόλυτο άνθρωπο-“ορχήστρα”! Συχνά πήγαινε δυναμικά στο ριμπάουντ, ώστε να είναι αυτός που θα τρέξει με την μπάλα και θα επιτεθεί στο τρανζίσιον.

Η παρουσία του κοντά στο καλάθι ήταν πολύ γεμάτη, φθείροντας τους αντιπάλους με φάουλ ενώ σκόραρε και το πιο κρίσιμο καλάθι της αναμέτρησης, κάνοντας το 117-113.

Τα highlights των Τζέιμς και Αντετοκούνμπο

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…