Κεντρική NBA Τρομερή ανατροπή από τους Μπλέιζερς! (vid)
NBA

Τρομερή ανατροπή από τους Μπλέιζερς! (vid)

cj mccollum blazers

Το σκορ βρισκόταν στο 94-77 υπέρ των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, παρά την απουσία του Τζον Γουολ. Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς βρίσκονταν σε back-to-back βραδιά και προέρχονταν από ένα πολύ ανταγωνιστικό και γρήγορο ματς εναντίον των Μπρούκλιν Νετς. Η ελπίδα είχε αρχίσει να σιγοσβήνει αλλά ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ηγήθηκε μιας μεγαλειώδους ανατροπής!

Συγκεκριμένα, ο ΜακΚόλουμ σκόραρε 13 πόντους στην τελευταία περίοδο και βοήθησε τους Μπλέιζερς να επικρατήσουν με 105-108, παραμένοντας στην 5άδα της Δυτικής Περιφέρειας!

Οι Μπλέιζερς “έτρεξαν” σερί 20-7, μειώνοντας τη διαφορά στους 4, με τους Γουίζαρντς να αντιστέκονται και να προηγούνται με 7 (105-98), 1’32” πριν από το τέλος. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν έμελλε να σκοράρουν ξανά, με τους νικητές να κλείνουν το ματς με νέο σερί, της τάξεως του 0-10!

Οι Ντέιμιαν Λίλαρντ (29 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και ΜακΚόλουμ (26 πόντοι) εναλλάσσονταν στον ρόλο του μπροστάρη, με αμφότερους να ευστοχούν σε προσπάθειες μετά από ντρίμπλα ενώ είχαν μεγάλη επιτυχία στα floaters. Η πικ-εν-ρολ άμυνα των Γουίζαρντς ήταν αδύναμη, με τον Γκορτάτ να παίρνει κακές θέσεις, κάτι που επέτρεπε και στον Γιουσούφ Νέρκιτς να παίρνει μπάλες και να σκοράρει.

Με τον τρόπο αυτό, οι Μπλέιζερς έγιναν ανταγωνιστικοί στο τέλος ενώ, με 3 διαδοχικά τζαμπ-σουτ του clutch ΜακΚόλουμ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με 105-106! Ο Μπράντλεϊ Μπιλ αστόχησε, ο Πατ Κόνανγκτον έβαλε 2 βολές ενώ ο Μπιλ δεν τα κατάφερε εκ νέου στην εκπνοή, με τους Γουίζαρντς να χάνουν το ματς μέσα από τα χέρια τους.

Το αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι ο ΜακΚόλουμ αγωνιζόταν με 5 φάουλ στα τελευταία 9 λεπτά της αναμέτρησης αλλά κατάφερε να μείνει στο παρκέ, στιγματίζοντας την πορεία του ματς!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…