Κεντρική NBA Το απίθανο “block-party” των Μπακς! (vid)
NBA

Το απίθανο “block-party” των Μπακς! (vid)

giannis antetokounmpo thon maker

Μέσω της ασφυκτικής άμυνάς τους, οι Μιλγουόκι Μπακς επιβλήθηκαν των Ντιτρόιτ Πίστονς και σημείωσαν την σερί νίκη τους. Μπορεί η περιφερειακή τους άμυνα να μην ήταν η επιθυμητή (15/37) και να μην είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ (17 επιθετικά το Ντιτρόιτ) αλλά τα “ελάφια” υποχρέωσαν τους αντιπάλους σε 18 λάθη ενώ είχαν κι ένα τρομερό “όπλο”.

Το “όπλο” αυτό δεν ήταν άλλο από την άμυνα ψηλά, με τους παίκτες των Μπακς να μοιράζουν 16 τάπες στους αντιπάλους τους! Πρόκειται για τη 2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας, μετά τις 18 τάπες που είχαν ρίξει ξανά κόντρα στο Ντιτρόιτ το 1980!

Ως αποτέλεσμα, οι Πίστονς σούταραν μονάχα με 31.2%, όσον αφορά τα δίποντα και σε συνδυασμό με την ευστοχία τους από μακριά και με τα επιθετικά ριμπάουντ, οι πόντοι που δέχθηκαν οι Μπακς ανά 100 κατοχές (defensive rating) κυμάνθηκαν στους 104.6.

Το τρομερό μάκρος χεριών των παικτών του Μιλγουόκι τους επέτρεπε να ακολουθούν με συνέπεια τους παίκτες του Ντιτρόιτ και να τους αρνούνται το εύκολο καλάθι στη ρακέτα. Τόσο στο πικ-εν-ρολ, όπου ο εκάστοτε ψηλός επέστρεφε γρήγορα και υπερασπιζόταν το καλάθι, όσο και στις βοήθειες, οι Μπακς βρίσκονταν πάντα εκεί ενώ, οι περιφερειακοί αμυντικοί ακολουθούσαν τους παίκτες που έκαναν drive, ώστε να τους “κρύψουν” τον ήλιο.

Ο Θον Μέικερ είχε 4 τάπες σε 20 λεπτά συμμετοχής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε άλλες 4 ενώ ο Τζον Χένσον πρόσθεσε 2. Η συνύπαρξη του Γιάννη στο παρκέ με έναν εκ των 2 σέντερ αποτέλεσε “εφιάλτη” για το Ντιτρόιτ.

Τέλος, από 2 τάπες μοίρασαν οι Σνελ και Μπλέντσο ενώ από 1 οι Λίγκινς και Μπρόγκντον.

Οι τάπες του Μιλγουόκι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…