Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Θα χρειαστούμε πάνω από 80 πόντους για να κερδίσουμε”

“Θα χρειαστούμε πάνω από 80 πόντους για να κερδίσουμε”

pasqual 1

Πολλοί καλοί σε άμυνα και επίθεση θα πρέπει να είναι οι “πράσινοι” για να καταφέρουν να κερδίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/11, 21:00), όπως δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τεχνικός σημείωσε ότι η ομάδα του θα πρέπει να πετύχει πάνω από 80 πόνους, για να πάρει τη νίκη.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης: “Η Ρεάλ είναι μια εκπληκτική ομάδα. Ακόμα κι αν προσπαθήσεις να παίξεις άμυνα, είναι δύσκολο να το κάνεις τόσο καλά απέναντί τους γιατί έχουν την ποιότητα να σκοράρουν. Το πρώτο που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως θα χρειαστούμε πάνω από 80 πόντους για να κερδίσουμε. Όταν παίζεις με μια τέτοια ποιοτική ομάδα, πρέπει να παίζεις καλά και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση για να έχεις πιθανότητες να κερδίσεις”.

Για την παρουσία του Ταβάρες: “Θα είναι δύσκολο και είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Έχουμε μιλήσει στα αποδυτήρια με τους παίκτες μας, γιατί είναι ένας παίκτης με φοβερό μέγεθος, παίρνει καλές θέσεις στην επίθεση, έχει έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Επίσης και στην άμυνα προστατεύει καλά τη ρακέτα. Ξέρουμε την ποιότητά του, δεν μπορείς εύκολα να τον αντιμετωπίσεις, ωστόσο εμείς θα ψάξουμε να βρούμε τον τρόπο και στην άμυνα και στην επίθεση, να τον αντιμετωπίσουμε επιτυχώς”,

Για την παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς: “Είναι ένας απίστευτος παίκτης και πραγματικά δεν θυμάμαι κανέναν άλλον παίκτη στην ηλικία του να κάνει αυτά τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, εμείς παίζουμε στην έδρα μας, περιμένουμε καλή ατμόσφαιρα και τον κόσμο μας να έρθει στο “Νίκος Γκάλης”. Να είμαστε όλοι ενωμένοι. Ξέρουμε ποιον αντιμετωπίζουμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας για να κερδίσουμε”.

Για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο: “Πρώτα από όλα, έχει απίστευτη ποιότητα στο παρκέ κι όλοι το ξέρουν. Σαν άνθρωπος, είναι εξαιρετικός. Όλα τα χρόνια μαζί του ήταν τρομερά και σίγουρα έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Για εμένα, είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω προπονήσει ποτέ. Τα 20 χρόνια του Ναβάρο σε ένα κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα, είναι ένα απίθανο ρεκόρ το οποίο δείχνει πόσο σημαντικός είναι για την ιστορία του κλαμπ και για εμένα ήταν πολύ σημαντικό που συνεργάστηκα μαζί του”.

Για τους διεθνείς και τα “παράθυρα” της FIBA: “Αποφάσισα πριν από έναν μήνα, να μην πω τίποτα στα media για αυτό το θέμα. Θα κρατήσω την ίδια στάση, δεν θα πω κάτι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…