Κεντρική NBA Συνεχίζει τις “εποποιίες” του ο Πορζίνγκις! (vid)
NBA

Συνεχίζει τις “εποποιίες” του ο Πορζίνγκις! (vid)

kristaps porzingis knicks

Οι Νιου Γιορκ Νικς βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 19 πόντους (65-84), 1’43” πριν από το τέλος της 3ης περιόδου στο παιχνίδι εναντίον των Πέισερς. Η ανατροπή φάνταζε “βουνό” αλλά ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είχε άλλα σχέδια, αποδεικνύοντας ότι αντέχει και με το παραπάνω το βάρος του πρώτου “βιολιού” της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο “Unicorn” έσπασε για 2η φορά εντός ολίγων ημερών το ρεκόρ καριέρας του, πετυχαίνοντας 40 πόντους στη νίκη των Νικς με 108-101! Ακόμη, ο Λετονός σούπερ-σταρ κατέβασε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 6 τάπες, εκτελώντας με 62.5% στα σουτ εντός πεδιάς (15/24 σουτ).

Το “ζουμί” του παιχνιδιού, όμως, είναι τα κατορθώματα του Πορζίνγκις από τα τέλη της 3ης περιόδου μέχρι την ολοκλήρωση του ματς. Στο διάστημα αυτό, σκόραρε 24 πόντους, έναντι μόλις 17 όλων των παικτών της Ιντιάνα μαζί (!) ενώ οι 15 εξ αυτών ήταν συνεχόμενοι, αναλαμβάνοντας σχεδόν μόνος του τη διαδικασία της ανατροπής των δεδομένων.

Ο Πορζίνγκις φαινόταν σαν να έχει μις-ματς με οποιονδήποτε αντίπαλο. Η κυριαρχία του στο ποστ ήταν εμφατική, σουτάροντας πάνω από οποιονδήποτε χάρη στην ταχύτατη εκτέλεση και το ύψος του. Η συνθήκη αυτή, μάλιστα, οδηγούσε συχνά τους παίκτες των Πέισερς στο να του κάνουν φάουλ πάνω στο σουτ.

Ο Λετονός, όμως, έβγαινε μέσα από σκριν μακριά από την μπάλα, ώστε να σουτάρει ενώ εκσφενδόνιζε σουτ και μετά το πικ-εν-ποπ, όντας ασταμάτητος.

Δεν πρέπει, φυσικά, να υποτιμηθεί κι η άριστη προστασία του καλαθιού, με τον Πορζίνγκις να κόβει τα πάντα και να βγαίνει στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων, κλείνοντας τον δρόμο στα αντίπαλα γκαρντ.

Ο Πορζίνγκις, λοιπόν, είναι ο δεύτερος σκόρερ του NBA πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, βάζοντας 30.2 πόντους ανά αγώνα. Έχει πετύχει 7 30άρες στα τελευταία 9 ματς κι έχει ωθήσει τους Νικς στο να νικήσουν τα 5 από τα τελευταία 6 παιχνίδια. Όχι κι άσχημα για έναν 22χρονο που αγωνίζεται σε μια rebuilding ομάδα!

Τα highlights του Πορζίνγκις

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…