Κεντρική Διεθνή Σλούκας: “Απογοητεύτηκα από τον κόσμο στο ΣΕΦ, ίσως σκεφτώ διαφορετικά για Παναθηναϊκό”

Σλούκας: “Απογοητεύτηκα από τον κόσμο στο ΣΕΦ, ίσως σκεφτώ διαφορετικά για Παναθηναϊκό”

sloukas lekavicius

Ο Κώστας Σλούκας παραχώρησε συνέντευξη  στην εκπομπή “Goal χωρίς σύνορα” στον ΣΚΑΪ, όπου αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και στην Εθνική ομάδα.

Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ τόνισε μεταξύ άλλων ότι απογοητεύτηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού που τον αποδοκίμασε στην επιστροφή του στο ΣΕΦ, ενώ υποστήριξε ότι μετά από τρία χρόνια ίσως να το σκεφτεί διαφορετικά την επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σλούκας για:

-την απόφασή του να φύγει από τον Ολυμπιακό για τη Φενέρ: “Μια κουβέντα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ανθρώπινη, με έπεισε ότι η καλύτερη επιλογή είναι να πάω στη Φενέρ. Συζητήσαμε λίγο, τι σκέφτομαι εγώ και συμφωνήσαμε. Ο κόουτς είναι μία μεγάλη προσωπικότητα. Το πώς χειρίζεται ένας παίκτης την πίεση είναι προσωπικό. Εγώ έχω δημιουργικό άγχος. Άλλες φορές το καταφέρνω και άλλες όχι. Είναι σημαντικό να μένεις πιστός στο πλάνο του Ομπράντοβιτς”.

-τις αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου στην πρώτη του επίσκεψη στο ΣΕΦ: “Το βασικότερο συναίσθημα που ένιωσα ήταν η έκπληξη. Με αποδοκίμασαν 15.000 κόσμος. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα και για μένα ήταν απογοήτευση. Με πόνεσε. Επτά χρόνια στην ομάδα είχα δώσει την ψυχή μου, είχα πονέσει, είχα ιδρώσει και είχα φέρει επιτυχίες όπως και αποτυχίες. Έτσι είναι ο αθλητισμός και δεν κρατάω κακίες”.

-την κατάκτηση της Ευρωλίγκας απέναντι στον Ολυμπιακό: “Ήταν τεράστια η ικανοποίηση που πήραμε τον τίτλο επειδή η πίεση που είχαμε ήταν τεράστια, αλλά ένιωσα κάπως διαφορετικά που είχα απέναντί μου τον Ολυμπιακό και κάποιους φίλους. Καταλαβαίνω πώς είναι να χάνεις στον τελικό, είχα χάσει κι εγώ την προηγούμενη χρονιά. Για αυτό μπήκα στα αποδυτήρια χωρίς να το σκεφτώ και χωρίς να το παίξω θεατρίνος, με ειλικρινή διάθεση για να τους πω συγχαρητήρια και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στη συνέχεια”.

-την παραμονή του στη Φενέρ: “Το να σε θέλει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι κάτι σημαντικό για εμένα, το να θέλει να χτίσει με εμένα μία δυνατή ομάδα”.

-την πορεία των “αιωνίων”: “Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην ομοιογένεια που έχει ο κορμός. Οι γηγενείς κρατούν την ομάδα σταθερή και έχει μία συγκεκριμένη πορεία. Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετές αλλαγές και σιγά-σιγά βρίσκει τα πατήματά του. Είναι μία επικίνδυνη ομάδα”.

-το αν θα δοκίμαζε την τύχη του στο ΝΒΑ: “Δεν σκέφτομαι το ΝΒΑ, δεν έχω τα προσόντα παίξω εκεί. Αυτά τα λέω τώρα, δεν ξέρω τι θα λέω μετά από 2-3 χρόνια. Είμαι καλά εδώ και προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα για την ομάδα μου”.

-την πρόταση που είχε από τον Παναθηναϊκό και αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα για λογαριασμό του: “Μετά από τρία χρόνια ίσως να το σκεφτώ διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός ήταν η οικογένειά μου, όμως μετά από πέντε χρόνια κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Κοιτάω τις υποχρεώσεις μου με τη Φενέρ και τίποτα άλλο”.

-την παρουσία του στην Εθνική: “Η Εθνική ομάδα, χωρίς να γίνω γραφικός, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά. Βρίσκομαι στην Εθνική από τα 12 μου, ακολουθώ κάθε καλοκαίρι την ομάδα. Υπήρχαν εποχές μεγάλης πίκρας. Αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή”.

-τη διαμάχη Ευρωλίγκας-FIBA: “Πλέον το μπαλάκι έχει πεταχτεί στους παίκτες λόγω εγωισμού της FIBA και της Ευρωλίγκας. Δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι να μιλήσουν μαζί και να βρούμε μία λύση. Η ομάδα μου μου είπε ότι μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, ο κάθε παίκτης πρέπει να αποφασίσει. Όλα κλίνουν στο να μην πάμε στην Εθνική για τα προκριματικά”.

-τη συνεργασία με τον Ίβκοβιτς: “Δεν με εμπιστεύτηκε από την αρχή, από συγκυρία και μετά από κάποιους τραυματισμούς με χρησιμοποίησε. Ο Ομπράντοβιτς εξαρχής με εμπιστεύτηκε για την ομάδα του. Μιλάμε για δύο κορυφαίους προπονητές, δύο ξεχωριστά κεφάλαια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ”.

-το παρατσούκλι “Σλούκι-Λουκ”: “Έχει καθιερωθεί. Και τα παιδάκια με φωνάζουν έτσι. Ήταν η έμπνευση της στιγμής και πραγματικά ήταν επιτυχημένο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …