Κεντρική Γυναίκες Σκεφτείτε να μην… γνώριζαν

Σκεφτείτε να μην… γνώριζαν

faros keratsiniou gynaikes a2 protathlima 2016 2017

Ο Φάρος Κερατσινίου ζήτησε την αναβολή του αγώνα με τη Νίκη στη Λευκάδα, ο οποίος γίνεται στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών. Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση “… ενώ όλη η χώρα θρηνεί την απίστευτη τραγωδία που ζει η περιοχή μας και κυρίως οι γειτονικές περιοχές μας, ως ομάδα επιλέξαμε προτεραιότητα μας να μην είναι ένα αθλητικό αποτέλεσμα, αλλά πρωτίστως η ασφάλεια των αθλητριών μας, των προπονητών μας και του τεχνικού επιτελείου μας.

Το αθλητικό αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα για εμάς. Θεωρούμε εντελώς ανήθικη τη στάση της διοίκησης της τοπικής ομάδας. Θεωρούμε ότι τακτικές κουτοπονηριάς δεν έπρεπε να χωράνε στον αθλητισμό, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, όπου όλοι θα έπρεπε να δείχναμε μια στάση ανωτερότητας και ευαισθησίας. Δυστυχώς για τους ανθρώπους αυτούς η λέξη αυτή είναι άγνωστη οπότε τους αφήνουμε στην κρίση της φίλαθλης γνώμης”.

Ως εδώ, άντε και δεν τρέχει κάτι (που τρέχει). Η συνέχεια είναι χειρότερη. Η Νίκη Λευκάδας απάντησε “… το σωματείο μας, κατανοώντας απόλυτα το εν λόγω αίτημα (έχοντας ζήσει παρόμοιες καταστάσεις λόγω του σεισμού προ διετίας) προσπάθησε να βρει λύση”. Και βρήκε λύση, καθώς βρέθηκε γήπεδο για να προπονηθεί ο Φάρος! Λες κι αυτό ήταν το ζήτημα. “Πέραν όμως αυτού, το αίτημα αναβολής, ούτως ή άλλως μπορεί ευκόλως να αξιολογηθεί από τον οποιονδήποτε, από τη στιγμή που άλλες αθηναϊκές ομάδες δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο”.

Άρα συνοψίζουμε: Αφού βρέθηκε γήπεδο, αφού οι άλλες ομάδες παίζουν κανονικά, αφήστε τον κόσμο να πνιγεί και να θρηνεί, εμείς να παίξουμε για να μαζέψουμε τους βαθμουλάκους, για να έχουμε έναν λόγο να πανηγυρίζουμε.

Δηλαδή, αν δεν είχαν ζήσει τις εικόνες καταστροφής του σεισμού προ διετίας, πόσο πιο ανάλγητοι θα ήταν; Εμείς, στον άλλο ιστότοπο που γράφαμε, είχαμε “σταυρώσει” την ΕΟΚ, επειδή άφησε να γίνονται αγώνες τελικής φάσης νεανίδων (αν δεν με απατά η μνήμη) τις μέρες που καίγονταν η Πελοπόννησος.

Κανονικά, έπρεπε αμέσως να συναινέσουν στην αναβολή για την Τετάρτη, να μην υποβάλλουν τα κορίτσια σε ενδεχόμενη ταλαιπωρία (και κίνδυνο), αφού υπάρχουν ακόμα έντονα καιρικά φαινόμενα, να μην επιτρέψουν στις οικογένειές τους να ανησυχούν για το αν τα παιδιά τους είναι καλά. Αλλά είπαμε: Τους βαθμούς να μαζέψουμε…

Το μπάσκετ είναι το καλύτερο από τα περιττά πράγματα στη ζωή μας. Στη δική μας ζωή. Η ανθρώπινη ζωή, ο ανθρώπινος πόνος, η αγωνία της μάνας, είναι υπέρτερες δυνάμεις κι όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει θέση στον αθλητικό (μπασκετικό) χώρο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…