Κεντρική NBA Ο Κάιλ Κούζμα δεν… αστειεύεται (vid)
NBA

Ο Κάιλ Κούζμα δεν… αστειεύεται (vid)

kyle kuzma lakers

Οι Λος Άντζελες Λέικερς τον επέλεξαν στο νο.27 του Ντραφτ, με τον λαμπερό προβολέα, όμως, να στρέφεται αποκλειστικά πάνω στον Λόνζο Μπολ. Οι εμφανίσεις του στο Summer League έκαναν το κοινό να αναρωτηθεί αν μπορεί να μεταφράσει τις επιδόσεις αυτές και σε επίπεδο επίσημων ματς. Πλέον, ο Κάιλ Κούζμα δείχνει να έχει πείσει και τον πλέον δύσπιστο, όντας, μέχρι στιγμής, ένας εκ των κορυφαίων ρούκι του πρωταθλήματος!

Στο χθεσινό ματς εναντίον των Μπουλς, ο πρωτοετής πάουερ φόργουορντ είχε 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4/7 τρίποντα, μένοντας στο παρκέ για 40 λεπτά! Η παρουσία του έχει υποβαθμίσει οριστικά τον Τζούλιους Ραντλ στον πάγκο, με τον Κούζμα να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου “τεσσαριού”.

Η ικανότητά του να εκτελέσει άμεσα από μακριά ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες, με τον Κούζμα να τα πηγαίνει περίφημα σε spot-up ρόλο ενώ δίνει το παρών και σε πικ-εν-ποπ καταστάσεις, ειδικά με τον Λόνζο Μπολ. Επίσης, φημίζεται για τα περίεργα και περίτεχνα τελειώματά του κοντά στο καλάθι, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από floaters και runners, προκειμένου να σκοράρει.

Όλα αυτά συνδυάζονται με υψηλό επίπεδο αθλητικότητας αλλά και καλή αίσθηση της πάσας, με τον Κούζμα να διακρίνει συχνά τον ελεύθερο παίκτη και να προθυμοποιείται να δώσει την έξτρα πάσα.

Τη φετινή σεζόν, ο Κούζμα έχει 16.5 πόντους, 6.8 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά αγώνα με 50.7% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς!

Τα highlights του Κούζμα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…