Κεντρική NBA “Νοκ-άουτ” δια χειρός Χάρντεν οι Καβς! (vids)

“Νοκ-άουτ” δια χειρός Χάρντεν οι Καβς! (vids)

james harden

Την 4η σερί νίκη τους πανηγύρισαν οι Χιούστον Ρόκετς, επικρατώντας με 117-113 των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι Καβς παρέμειναν ανταγωνιστικοί ως τα τελευταία δευτερόλεπτα, παρά τα ανυπέρβλητα αμυντικά τους προβλήματα αλλά οι “ρουκέτες” χειρίστηκαν καλύτερα τις clutch καταστάσεις κι ανέβηκαν στην κορυφή της Δύσης, μαζί με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν θα μπορούσε να μην είναι πρωταγωνιστής, σημειώνοντας το 2ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος και το 33ο της καριέρας του. Συγκεκριμένα, είχε 35 πόντους, 11 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 5 κλεψίματα σε 42 λεπτά συμμετοχής, με 6/14 τρίποντα, 2/7 δίποντα και 13/14 βολές!

Μέσω των αγαπημένων του τρόπων (isolation και πικ-εν-ρολ), ο Χάρντεν έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι ενώ τροφοδοτούσε άψογα τους συμπαίκτες του, οι οποίοι ρόλαραν προς το καλάθι αλλά και τους σουτέρ στις γωνίες και τα “φτερά”.

Ο Έρικ Γκόρντον ήταν και πάλι εξαιρετικά συνεπής με 20 πόντους και 4/11 τρίποντα, ο Τρέβορ Αρίζα σταμάτησε στους 17 ενώ αξίζει να γίνει και μια ιδιαίτερη αναφορά στον Κλιντ Καπέλα.

Ο Ελβετός σέντερ είχε 19 πόντους, 13 ριμπάουντ και 4 τάπες σε 31 λεπτά συμμετοχής, έχοντας πολύ κρίσιμη παρουσία στο τέλος. Συγκεκριμένα, με έμμεσο τρίποντο έκανε το 115-111, στη συνέχεια πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από χαμένο σουτ του Χάρντεν, διαμορφώνοντας το 117-113 με 10.7” για το τέλος ενώ τάπωσε και τον ΛεΜπρόν στην τελευταία φάση, αφήνοντας το στίγμα του!

Από την άλλη, ο ΛεΜπρόν σταμάτησε στους 33 πόντους με 15/24 σουτ ενώ ο Τζεφ Γκριν έκανε την έκπληξη, σκοράροντας 27.

Παρά το γεγονός ότι οι Καβς είχαν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας και υποχρέωσαν τους Ρόκετς σε 22 λάθη, δεν κατάφεραν να επικρατήσουν. Τα 17 επιθετικά ριμπάουντ των Ρόκετς κι οι 36 εκτελεσμένες βολές έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…