Κεντρική NBA Νικητές με “σκληρό” τρόπο οι Γουόριορς! (vid)

Νικητές με “σκληρό” τρόπο οι Γουόριορς! (vid)

steph curry andre iguodala

Σε ένα παιχνίδι, όπου η αστοχία στα σουτ κυριάρχησε, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς επιβλήθηκαν των Μαϊάμι Χιτ με 97-80, επιτυγχάνοντας να “βραχυκυκλώσουν” την επίθεση των αντιπάλων. Έτσι, το ρεκόρ των “dubs” ανέβηκε στο 8-3 ενώ το αντίστοιχο των Χιτ έπεσε στο 4-6.

Οι Χιτ έκαναν καταπληκτική δουλειά στο να περιορίσουν τους Γουόριορς και να τους αναγκάσουν να πάρουν μαρκαρισμένα κι ανεπιθύμητα σουτ. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, οι “dubs” εκτέλεσαν μονάχα 1 τρίποντο από τη γωνία αλλά και 23 σουτ εντός της ρακέτας, αρκετά κάτω από τον μέσο όρο τους.

Ως αποτέλεσμα, το Γκόλντεν Στέιτ σούταρε μόλις με 36.8% εντός πεδιάς, είχε 11/32 τρίποντα και 20 ασίστ σε 32 εύστοχα σουτ, νούμερα τα οποία φαντάζουν ασυνήθιστα για μια εκ των κορυφαίων επιθετικών ομάδων όλων των εποχών.

Στον αντίποδα, όμως, η τρομερή ικανότητα των Γουόριορς στις αλλαγές στα μαρκαρίσματα και της σωστής αντιμετώπισης των σουτέρ υποχρέωσε τους Χιτ σε πληθώρα “σκοτωμένων” σουτ κι ατομικών φάσεων, κάτι που δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους.

Το Μαϊάμι σούταρε με ακόμη χειρότερα ποσοστά (36.1% εντός πεδιάς) κι έκανε 20 λάθη ενώ, το ποσοστό στα τρίποντα κυμάνθηκε μόλις στο 30.8% (8/26 τρίποντα).

Οι Γουόριορς ξεκίνησαν να χτίζουν σταθερό προβάδισμα από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 50-37. Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ ξανά σε μονοψήφια επίπεδα, με τους πρωταθλητές να αποδεικνύουν ότι έχουν την ικανότητα να αναδεικνύονται νικητές ακόμη και σε “σκληρά” παιχνίδια με χαμηλά σκορ.

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, ο Ντρέιμοντ Γκριν πρόσθεσε 18 με 4/6 τρίποντα (ρεκόρ για φέτος) ενώ ο Στεφ Κάρι σταμάτησε στους 16.

Από την άλλη, διακρίθηκε ο Τζέιμς Τζόνσον (21 πόντοι), καθώς το ευέλικτο σκαρί και οι ικανότητές του ταίριαζαν “γάντι” σε αυτό το ματς ενώ ο Γκόραν Ντράγκιτς πέτυχε 19.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…