Κεντρική NBA Νέο “κάζο” του Κλίβελαντ! (vids)
NBA

Νέο “κάζο” του Κλίβελαντ! (vids)

bojan bogdanovic

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς ηττήθηκαν για 4η σερί φορά, με τους Ιντιάνα Πέισερς να νικούν με 124-107 και να εκμεταλλεύονται την “παιδική” άμυνα της ομάδας του Οχάιο. Η αγωνιστική κρίση των περσινών φιναλίστ μπορεί να χαρακτηριστεί ως “βαθιά” και τα νούμερα των αντιπάλων είναι άκρως ενδεικτικά.

Συγκεκριμένα, οι Πέισερς είχαν 16/26 τρίποντα, με τους Καβς να είναι η 2η χειρότερη ομάδα φέτος, όσον αφορά τις περισσότερες εύστοχες “βόμβες” αντιπάλων. Η Ιντιάνα είχε 35 ασίστ σε 49 εύστοχα σουτ, υποχρεώθηκε σε μονάχα 11 λάθη κι η βασική πεντάδα έσπειρε τον “πανικό” με συνολικά 106 πόντους!

Η Ιντιάνα πέτυχε συνολικά 16 πόντους στο ανοικτό γήπεδο, με την τρανζίσιον άμυνα των Καβς να υποφέρει ενώ εκμεταλλευόταν συνεχώς τα πικ-εν-ρολ και τα πικ-εν-ποπ. Ακόμη, οι παίκτες του Κλίβελαντ είχαν πρόβλημα στο να περνούν από τα σκριν, τόσο κοντά, όσο και μακριά από την μπάλα ενώ οι ασυνεννοησίες οδηγούσαν σε λάθος αλλαγές μαρκαρισμάτων και κάθε λογής “διαρροή”.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν με την πρώιμη αποχώρηση από το ματς του Τρίσταν Τόμπσον, τότε γίνεται κατανοητή η “κατρακύλα” των Καβς, οι οποίοι δέχθηκαν τουλάχιστον 30 πόντους και στα 4 δωδεκάλεπτα!

Ο Θάντεους Γιανγκ έκανε θραύση με το παιχνίδι του κοντά και μακριά από το καλάθι, σταματώντας στους 26 πόντους ενώ ο Ντάρεν Κόλισον σταμάτησε στους 25, μαζί με 8 ασίστ, σκοράροντας σε πολλές φάσεις ένας-εναντίον-ενός. Ο Βίκτορ Ολαντίπο πέτυχε 23 ενώ ο Ντομάντας Σαμπόνις συνεχίζει να κάνει θραύση στη θέση “5” και στο πικ-εν-ρολ, με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ κι 6 ασίστ!

Από την άλλη, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έμοιαζε απελπιστικά μόνος ανά διαστήματα, έχοντας 33 πόντους κι 11 ασίστ. Το καλό για τους Καβς ήταν η αποτελεσματικότητα και το θάρρος του Ντέρικ Ρόουζ όταν έμπαινε προς το καλάθι (19 πόντοι) αλλά και η σταθερή προσφορά του Τζεφ Γκριν από τον πάγκο (15 πόντοι).

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…