Κεντρική Basket League Άρης “Η ομάδα βελτιώνεται, δεν κουράζομαι στον Άρη…”

“Η ομάδα βελτιώνεται, δεν κουράζομαι στον Άρη…”

giannakis 4

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο Άρης καλείται να “αντιδράσει” στο εντός έδρας ματς με την Αβελίνο και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε εν όψει του αγώνα της Τρίτης:

“Το ότι έχει κερδίσει την Μπεσίκτας ο αντίπαλος, αυτός δείχνει τις δυνατότητες που έχει. Εμείς θα έχουμε κάποιες απουσίες ή κάποιους παίκτες που δεν θα είναι είναι καλά 100%. Δεν παραπονιόμαστε, απλώς ενημερώνουμε. Είναι αθλητική και καλή επιθετικά η Αβελίνο, είναι δύσκολο παιχνίδι. Ελπίζω να έχουμε περισσότερη ψυχραιμία”.

Για την κατάσταση των τραυματιών: “Μέχρι στιγμής δεν μπήκε στο πέντε εναντίον πέντε ούτε ο Μπένσον, ούτε ο Βον. Ο Τσαιρέλης από χθες είναι εκτός και δεν πιθανόν δεν θα μπει στο γήπεδο. Θα δούμε πώς θα είναι μετά το τέλος της προπόνησης. Ετσι είναι οι ομάδες, υπάρχουν ειδικές καταστάσεις. Γι’ αυτό όλα τα παιδιά πρέπει να είναι έτοιμοι για μια κατοχή. Αν ανταποκρίνεσαι στον αγώνα, έχεις πολλές κατοχές”.

Για τις πέντε σερί ήττες και τι φταίει: “Παίξαμε με ομάδες με ποιότητα. Εμείς ψάχνουμε την εμπειρία και την ποιότητά μας. Εχουμε πράγματα που βελτιώνουμε. Παιχνίδι με παιχνίδι έχουμε καλύτερη ανταπόκριση. Θέλουμε περισσότερο χρόνο αλλά δεν τον είχαμε. Εχουμε μεγάλα ταξίδια, έχουμε 2-3 παίκτες που δεν τους είχαμε και προστέθηκαν την τελευταία στιγμή. Πάντα έλεγα πως πρέπει να ετοιμάσουμε ένα ρόστερ με 15 παιδιά να παίξουν από από 5 ως 15 λεπτά ή και ως 30 καμιά φορά. Σιγά-σιγά θα το κάνουμε”.

Για το αν κουράζεται με το μικρό ρόστερ του Άρη: “Δεν κουράζομαι… Ο άνθρωπος έχει τεράστιες δυνατότητες και ειδικά οι αθλητές. Απλά είναι δύσκολο όταν έχεις έναν τρόπο με τον οποίο δουλεύεις για αρκετά χρόνια, ξαφνικά να του ζητάς να κάνεις πράγματα που παρότι είναι απλά, είναι δύσκολο να τα κάνεις συνεχόμενα. Αυτό πολλές φορές αντιμετωπίζουμε σαν ομάδα. Ξαφνικά κάποιες φορές χάνεται η πνευματική συγκέντρωση στα ματς”.

Για τον Πέτγουει: “Δεν έχει αδυναμία ψυχολογική. Έχει βελτιώσει τον τρόπο που έχει εξελιχθεί. Ξεκίνησε από τους Χάρλεμ και έπαιξε στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα έχει θέματα υγείας, προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Προχθές ένιωσε πως του φέρονται σαν ρούκι. Εμείς είμαστε μαζί του, χαιρόμαστε που βοηθάει και είναι μαζί μας. Θα συνεργαστούμε μαζί του για ό,τι είναι να γίνει. Εχουμε δύο ματς μπροστά και δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τίποτε άλλο παρά για τα παιχνίδια. Συμφώνησε πως θέλει να βοηθήσει στα επόμενα δύο ματς”.

Φλιώνης: “Να πιέσουμε την Αβελίνο”

Ο Δημήτρης Φλιώνης είπε αναφορικά με το τι πρέπει να βελτιώσει ο Άρης: “Πρέπει να ανεβούμε στην επίθεση. Να μοιράσουμε την μπάλα πιο γρήγορα και στην άμυνα να έχουμε τις συνθήκες για να έχουμε πιο εύκολους πόντους σε ανοιχτό γήπεδο. Σίγουρα μπορούμε περισσότερα. Πρέπει να πετύχουμε εύκολα σουτ και να μην κάνουμε εύκολα λάθη”.

Για το ματς με την Αβελίνο, τόνισε: “Παίζει ένα γρήγορα μπάσκετ. Πρέπει να τους κρατήσουμε χαμηλά, πάνε σε ατομικές ενέργειες. Πρέπει να πιέσουμε αρκετά. Εχουμε και έναν τραυματίας, τον βασικό τους πόιντ γκαρντ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…