Κεντρική NBA Η εμφάνιση-“μύθος” του Τζέιμς Χάρντεν! (vid)

Η εμφάνιση-“μύθος” του Τζέιμς Χάρντεν! (vid)

james harden rockets

Οι Γιούτα Τζαζ διαθέτουν μια από τις πιο “σκληροτράχηλες” άμυνες του NBA, υπό την ηγεσία του Ρούντι Γκομπέρ. Με τα παιχνίδια τους να πηγαίνουν σε πολύ αργό τέμπο, οι αντίπαλοι σταρ παρασύρονται σε αρκετές περιστάσεις, όντας εγκλωβισμένοι από τις “δαγκάνες” των “μορμόνων”. Ο Τζέιμς Χάρντεν, όμως, δεν είναι σαν τους άλλους…

Με μια εμφάνιση που μοιάζει με στατιστικό λάθος, ο “Beard” πήρε από το χέρι τους Χιούστον Ρόκετς και τους οδήγησε σε μια ευρεία νίκη με 137-110 επί των Τζαζ. Οι αριθμοί του ηγέτη των “ρουκετών” προκαλούν ίλιγγο και αποδεικνύουν περίτρανα ότι πρόκειται για έναν τρομερά ξεχωριστό σταρ.

56 πόντοι (ρεκόρ καριέρας), 13 ασίστ, 19/25 σουτ (!), 7/8 τρίποντα, 11/12 βολές σε 35 λεπτά συμμετοχής! Ο Χάρντεν είχε ήδη 22 πόντους στην 1η περίοδο, 30 στο ημίχρονο και 52 πριν από την έναρξη της 4ης περιόδου!

Με “όπλο” τα drives του από τον κεντρικό και τον αριστερό διάδρομο, ο Χάρντεν έκανε άνω-κάτω την άμυνα των Τζαζ, ξέροντας ακριβώς πότε πρέπει να πάει σε λέι-απ και πότε να κάνει το step-back και να εκτελέσει. Πολλές φορές δεν χρειαζόταν καν σκριν, με το ταχύτατο πρώτο βήμα του να αφήνει πίσω τους αντιπάλους.

Η άψογη -στα πιο πολλά ματς- πικ-εν-ρολ άμυνα των Τζαζ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, με τον Χάρντεν να έχει τέλειο timing στις πάσες και στα τελειώματα, εκμεταλλευόμενος το παραμικρό εκατοστό του δευτερολέπτου που η άμυνα παρουσίαζε αδυναμία. Ο Γκομπέρ αναγκαζόταν να βγαίνει πολύ ψηλά για να μαρκάρει κι όταν δεν συνέβαινε αυτό, ο Χάρντεν έκανε απλά “βόλτες” γύρω από τους παίκτες της Γιούτα.

Αν στην εξίσωση προστεθούν τα τρίποντα, τόσο του ίδιου όσο και των συμπαικτών του, τότε μπορεί κανείς να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα αυτής της μοναδικής παράστασης από τον σπουδαίο σούπερ-σταρ του Χιούστον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…