Κεντρική Basket League Άρης Oι δύο τελευταίες πρωτιές και οι… μαχαιριές από Μπάνε και “Δράκο”

Oι δύο τελευταίες πρωτιές και οι… μαχαιριές από Μπάνε και “Δράκο”

bane drakos

Έχουν “φάει” με το… κουτάλι τέτοια ντέρμπι. Οι Παναγιώτης Γιαννάκης και Μπάνε Πρέλεβιτς έχουν “ζήσει” μεγάλες στιγμές σε ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη, τις εποχές που οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούσαν. Πλέον ο “Δράκος” είναι τεχνικός των “κιτρίνων”, ο “τίγρης” είναι πρόεδρος των “ασπρόμαυρων” και οι δύο τους σήμερα (11/11) θα έχουν την δική τους αγωνία για την έκβαση του αγώνα των δύο “αιωνίων” που θα αρχίσει στις 18:30 στο “Παλατάκι”. Οι Γιαννάκης και Πρέλεβιτς έχουν να θυμούνται δύο σπουδαίες στιγμές και πιο συγκεκριμένα δύο δικά τους μεγάλα σουτ (δύο σουτ που αποτέλεσαν “μαχαιριές” για τους αντιπάλους τους όσον αφορά την υπόθεση νίκη), την σεζόν των δύο τελευταίων πρωταθλήματων που κατέκτησαν οι Άρης και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Οι “κίτρινοι” πανηγύρισαν το τελευταίο τους πρωτάθλημα την αγωνιστική χρονιά 1990-91 και οι “κίτρινοι” στα πλέι οφ έκαναν το 3-2 στις νίκες απέναντι στους “ασπρόμαυρους” με τεράστια βοήθεια από τον Γιαννάκη. Ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε με  81-85, ο “Δράκος” μείωσε αρχικά με 83-85 και εν συνεχεία μετά από λάθος από πλευράς “Δικεφάλου”, ο νυν τεχνικός του Άρη στην τελευταία φάση του ντέρμπι με εύστοχο τρίποντο διαμόρφωσε το 86-85 υπέρ των “κιτρίνων” προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στην κερκίδα που βρισκόταν οι οπαδοί του Άρη.

Την σεζόν 1991-92 ήταν η σειρά των φίλων του ΠΑΟΚ να πανηγυρίσουν στο τέλος του αγώνα… Ήταν η αγωνιστική χρονιά που ο “Δικέφαλος” κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα Ελλάδας. Στην κανονική διάρκεια της σεζόν, οι “ασπρόμαυροι” επικράτησαν του Άρη με σκορ 96-99 με τρίποντο του “τίγρη”. Το ματς είχε οδηγηθεί στην παράταση, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είχε δώσει εντολή η μπάλα να πάει στον Κένεθ Μπάρλοου αλλά τελικά αυτή η οδηγία… άλλαξε. Ανέλαβε την τελευταία επίθεση ο Πρέλεβιτς, “σηκώθηκε” λίγο μετά το κέντρο και ευστόχησε για τρεις δίνοντας την νίκη στον “Δικέφαλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…