Κεντρική NBA “Χτίζουν” σερί οι Καβαλίερς (vid)
NBA

“Χτίζουν” σερί οι Καβαλίερς (vid)

lebron james cavaliers

Χάρη σε ένα αψεγάδιαστο πρώτο ημίχρονο, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πήραν σπουδαία νίκη από κάθε άποψη έναντι των Ντιτρόιτ Πίστονς με 116-88, φθάνοντας τις 5 συνεχόμενες νίκες! Το “σκαρφάλωμα” στην κατάταξη συνεχίζεται για την ομάδα του Οχάιο, καθώς έχει φθάσει εντός ολίγων ημερών στην 4η θέση της Ανατολής, διώχνοντας αρκετά από τα “σύννεφα” που είχαν μαζευτεί.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταδικαστικό για τους Πίστονς, με τους Καβς να “ζωγραφίζουν” στην επίθεση και να βρίσκουν μονίμως ελεύθερα σουτ. Άριστο spacing, εκμετάλλευση των ρηγμάτων στην άμυνα, ατομικές πρωτοβουλίες, κυρίως από τον ΛεΜπρόν αλλά και μερική συνέπεια στην άμυνα ήταν τα κατάλληλα συστατικά, ώστε το Κλίβελαντ να ξεφύγει στο σκορ.

Ειδικότερα, το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 73-46, με τους Καβς να έχουν 11/17 τρίποντα, 62% στα σουτ εντός πεδιάς και λαμβάνοντας 26 πόντους από τον πάγκο, έναντι μόλις 8 των Πίστονς. Ενδεικτικό, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι, όταν ο Τζέιμς πέρασε στον πάγκο, το σκορ ήταν 27-22. Όταν επέστρεψε στο παρκέ, η διαφορά είχε ήδη εκτιναχθεί στους 20 πόντους (50-30)!

Από εκεί κι έπειτα, οι Πίστονς δεν είχαν δυνάμεις να κυνηγήσουν το ματς, όντας και κουρασμένοι από τα back-to-back παιχνίδια και τη σκληρή “μάχη” που έδωσαν με τους Τίμπεργουλβς το προηγούμενο βράδυ.

Για το Κλίβελαντ, ο Κέβιν Λοβ είχε 19 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Τζέιμς σταμάτησε στους 18, μαζί με 8 ασίστ ενώ ο Τζέι Κράουντερ είχε επίσης 18.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…